Koti Artikkelit Pakolaiset ja yleismaailmallinen rakkaus

Pakolaiset ja yleismaailmallinen rakkaus

9

PaatoimittajanPalsta

Kertoneeko rutikuivasta uutiskesästä, mutta sisäministeri Räsäsen julistus kansanlähetyspäivillä puhuttaa edelleen. Moni esitti järkyttynyttä, kun muun muassa poliisihierarkian huipulla keikkuva uskonnainen totesi, että hänelle henkilökohtainen vakaumus tulee ennen maallista lakia. Räsänen itse perusteli väitettään yllätyksettömästi pelaamalla juutalaiskortin ja muistelemalla legendoja Egyptin ja Auschwitzin koettelemuksista. Media taas haistoi skandaalipotentiaalia etenkin homo- ja aborttikysymysten nurkilla.

Keskustelu jatkui, ja pian Päivi Räsäsen ja Snowden-kommenteillaan presidenttiä ärsyttäneen Heidi Hautalan jalanjälkiä kulki vasemmistoliiton Anna Kontula. Ihmisoikeussankari Kontula paukutteli radiossa henkseleitään todeten piilotelleensa kotonaan laittomia siirtolaisia Suomen poliisin vainolta. Kuten jo aiemmin kirjoitimme, ei Kontula ole suinkaan ainut vasemmistolaispoliitikko, joka tätä harrastaa. Aiemmin esimerkiksi Vapaa liikkuvuus -järjestö on piilotellut Suomessa romaniraiskaajaa, joka raiskasi suomalaisnaisen järjestön toimitiloissa ennen pakoaan ulkomaille.

Kansan keskuudessa Kontulan lausunto aiheutti vähintään yhtä vihaisen reaktion kuin Räsäsen vastaava, mutta valtamedia oli ymmärtäväisempi. Pian uutisoinnin keskiössä olivatkin kansanedustajan saamat närkästyneet viestit äänestäjiltä, eivät hänen mahdolliset rikoksensa. Tamperelainen sosiologi kunnostautui jo aiemmin tänä vuonna Ylen tuottamassa vihapuheohjelmassa, jossa kärkkäistä kannanotoistaan tunnetut julkisuudenhahmot lukivat kansalta saamiansa vihaisia yhteydenottoja. Julkisesta uhriutumisesta on hiljalleen hioutumassa varsinainen taiteenlajinsa juuri vasemmistolaisten ja arvoliberaalien keskuudessa. Sillä on kätevä tappaa kritiikki.

Ehkäpä hurjinta kuitenkin oli, että Kontula meni äkisti haukkumaan “vapaan lehdistön”, jonka hän näki syyllisenä saamalleen palautteelle. Yliopistourallaan Kontula on tutkinut muun muassa 1970-lukulaista äärivasemmistolaista liikehdintää. Voidaanko mediakriittisessä kannanotossa kuulla haikailua samaa vuosikymmentä luonnehtineen tiedotusilmapiirin perään? Neuvostoliitto on kuollut, kauan eläköön tasa-arvo ja liberaali maahanmuuttopolitiikka!

Olisi äärimmäisen puuduttavaa pohtia Kontulan ja maahanmuuton tai Räsäsen ja kirkon suhdetta. Niissä ei ole mitään epäselvää. Mielenkiintoisempaa on etsiä yhteyksiä kahden kohulausunnon väliltä sekä antaa viimein ääni pienelle poliisille, jonka arvovallan ilkikuriset poliitikkomme ovat lausunnoillaan riistäneet.

Abortin tai juutalaisten sijaan Räsänen olisi näet voinut yhtä hyvin puhua laittomista pakolaisista 2000-luvun Suomessa. Kotimaisten kirkkojen toiminta viime vuosina olisi tarjonnut hänelle tukun esimerkkitapauksia. “Konservatiivisella” kirkolla ja “edistyksellisellä” vasemmistolla on kuin onkin sama tehtävä! Kunniamaininnan Räsänen olisi voinut antaa turkulaiselle Mikaelinseurakunnalle ja sille kasvot antaneelle kirkkoherra Jouni Lehikoiselle. Mikaelinseurakunta, kuten monet muutkin kirkot Suomessa, tarjoaa rutiininomaisesti “turvaa” pakolaisille, jotka todennäköisesti karkotettaisiin tai jotka ovat jo karkotuspäätöksen saaneet. “Turvallisuus” on suhteellista. Mikaelinseurakunta tarjosi yhdessä Vapaan liikkuvuuden ja Raija Alalipastin johtaman Turun naiskeskuksen kanssa muutama vuosi sitten apua Naze Aghaille. Aghai kuului ennen Suomeen saapumistaan aseistettuun marxilaiseen Komala-terroristijärjestöön, joka salamurhaa säännöllisesti vihollisiaan Iranissa. Oliko Iranin poliisin toiminnassa Komala-järjestöä vastaan kyse mielivaltaisesta poliittisesta vainosta? Tuskinpa. Entä kuinka kirkolliset, vasemmistolaiset ja feministiset järjestöt takaavat suomalaisten turvallisuuden samalla, kun ne piilottelevat poliisin etsimiä raiskaajia, palkkasotilaita ja terroristeja kodeissaan ja kerhoissaan?

Entä kuinka poliisi on reagoinut tähän? Kallaveden seurakunnan papin Kirsi Leinon mukaan Suomen poliisi paitsi tietää, että laittomien siirtolaisten piilottelu on yleistynyt maamme kirkoissa, niin se myös “kunnioittaa” ilmiötä. Toisin sanoen poliisi on päättänyt olla etsimättä ja kiinniottamatta karkuteillä olevia pakolaisia kirkoista. Poliisi ei myöskään aloittanut rikostutkintaa Kontulan toimista. Oliko taas kyse kunnioituksesta?

Niin vasemmisto kuin liberaali kirkko ovat perustelleet julkisuudessa toimintaansa “yleismaailmallisella rakkaudella”. Suomen ekumeenisen neuvoston julistuksen mukaan “kirkkojen on tunnistettava tehtävänsä Jumalan ja lähimmäisten palvelijoina monikulttuurisessa Suomessa”. Ekumeeninen neuvosto on käskenyt kirkkoja vastustamaan piileskelevien pakolaisten karkotusta, sillä “jumalanpalveluspaikka on pyhä, ja näin ollen maallisen esivallan käskyvalta ei ulotu sakraalitilaan”. On paikallaan kysyä, miksi julistuksen allekirjoittavien sakraalitilojen on koskaan annettu ulottua Pohjolaan.

Tiivistäen ilmaistuna yleismaailmallinen rakkaus on moraalisen ylemmyyden valama hyvänolontunne. Sitä syntyy teoista, joilla ei ole yhteiskunnallisella tasolla mitään merkitystä, mutta jotka voivat olla yksilöiden turvallisuuden kannalta hyvinkin vakavia. Ulkomaalaisen raiskaajan tai marxilaisterroristin suojeleminen taitavat olla aikamme yleismaailmallista rakkautta puhtaimmillaan. Jos ja kun poliittinen virta Euroopassa kääntyy, on kiintoisaa nähdä, löytyykö kansanvihollisina pidetyille länsiliberaaleille pakolaisille universaalia rakkautta ja poliittista turvaa Lähi-idän tai Afrikan valtioista.

Ja lopuksi…

Yhdysvaltojen vakoilurikollisuutta ansiokkaasti julkituoneen Edward Snowdenin turvapaikkajupakka ei tunnu saavan päätöstä. Suomen pakolaispolitiikasta tapaus kertookin paljon. Kun ani harvoin ovella kolkuttaa kyvykäs ja maailmaa ehkä hieman paremmaksi paikaksi muuttanut etnisesti eurooppalaisperäinen ihminen, itse presidentti jyrähtää lopettaakseen julkisen keskustelun aiheesta.

Länsimaiden osoittaessa täydellistä saamattomuutta ja maailmanpoliittista pelkuruutta on Snowden suunnannut katseensa Etelä-Amerikkaan. Siellä monet valtiojohtajat ovat uhmanneet öykkäröivän maailmanpoliisin mielivaltaa suhtautumalla tapaukseen mutkattomasti. Vaihtoehdoista Venezuela vaikuttaa nyt todennäköisimmältä.

Vaikka Yhdysvallat vaikuttaa jo maantieteellisistäkin syistä eteläamerikkalaisten arkeen hyvin vahvasti, kytee maanosassa yhä muualta puuttuva vastarintakulttuuri. Suurelta osin se on varmasti kylmän sodan ja lukemattomien Yhdysvaltojen toteuttamien murhien, ihmisoikeusrikkomusten, talouspakotteiden ja yhteiskunnallisen sabotaasin perua. Koska amerikkalaisvaikutus on tuntunut kaikessa kivuliaisuudessaan vuosikymmenestä toiseen, ei Yhdysvalloilla ole alueella samaa myyttistä pelotevoimaa kuin mikä sillä on länsimaihin nähden. Venezuela tietää riskit, mutta se tietää myös, ettei kyse ole vain rahasta ja ulkopolitiikasta – kyse on oikeudenmukaisuudesta. Siinäpä yleismaailmallista rakkautta!

 

Juuso Tahvanainen

9 KOMMENTIT

 1. Suomen kirkko on tukevasti kommunistien käsissä. Paljon kertoo, jos papit pitävät julkisesti Obama-paitaa päällä ja osa kuuluu vapaamuurareihin ym. Paavikin julisti kuinka pakolaiset tulee ottaa vastaan. Kannattaa kuunnella dr William Piercea, kuinka kirkko petti kansansa Etelä-Afrikassa ja Rhodesiassa. Samoin Aatukin mainitsee teoksessaan Taisteluni, kuinka vieraaat elementit käyttävät kristillisyyttä omiin tarkoitusperiinsä. Kirkon ensisijainen tehtävä on suojella omaa kansaansa eikä levittää yleismaailmallista diipadaapaa, joka joka ei ole alkujaan ollut kirkon tehtävä. Skip Bakerin juttuja kuunnellessa voi ymmärtää mitä todellinen kristillisyys on.

  • Kristillisyys on puhtaasti juutalaisperäistä eikä näin ollen kuulu Eurooppalaiseen sieluun. Kristinusko ja sen valheelliset moraalit ovat vieneet Eurooppalaisen ihmisen juuri tähän jamaan missä se nyt on. Eikö olisi aika tunnustaa oman veren perintö ja hyljätä juutalaiset käärmeet? Hail Ukko, Wotan ja Odin!

   • Nykyinen juutalaiskristillisyys on juutalaisten käsialaa. Juutalaiset ymmärsivät, että israelin puolustamiseksi tarvittaisiin vahva maa käskytettäväksi, ja mikä sopiikaan paremmin heidän tarkoitusperiin kuin amerikassa levitetty juutalaiskristillisyys, jossa israelia tuetaan henkeen ja vereen ja jossa odotetaan sen nopeuttavan jeesuksen tulemista. Kristillisyys, josta Skip Baker kertoo, on täysin juutalaisvastainen, koska juutalaiset eivät ole valittu kansa, joksi he ovat tekeytyneet. Jos amerikkalaiset ym. pro-israel -liikkeet sen joskus tajuavat, niin sinä päivänä loppuu myös israelin tukeminen. Sama mitä itse uskotte, mutta kristityille nämä on täyttä totta ja sen mukaan he myös toimivat. Siihen ei auta rationaalinen ajattelu. Poliittisissa ym. taustaryhmissä on paljon ihmisiä, jotka tekevät työtä israelin hyväksi ja heihin voisi ehkä parhaiten vaikuttaa, jos he ymmärtäisivät, etteivät he ole tekemisissä valitun kansan kanssa vaan vallan päinvastoin.

 2. Vihapostista ruikuttajien joukossa mielenkiintoinen tapaus on Hufvudstadsbladetin toimittaja Jeanette Björkqvist, joka käänsi asian omaksi agendakseen, kun alkoi selittämään miten suomirasistit uhkailee kaikkien suomenruotsalaisten joukkotuholla! Sinällään ei ole mitään ihmeellistä, jos joku vähä-älyinen juntti-einari kiljupäissään lähettelee tuollaisia uhkauksia, mutta kun koko media nosti tuon uhkaamisen otsikoihin, niin siinä on jotain outoa.

  Eli oli tuo Björkqvistin nettirasisti sitten todellinen tai ei, niin uutista siittä ei saa… ellei sitten YLE et kumpp. juuri hae tuollaisia kertomuksia – totuudesta välittämättä. Perussuomalaiset saavat vastaavia viestejä, joissa suomalaiset uhataan tappaa ja naiset raiskata, mutta niistä mainitseminen tulkittaisiin valtavirtamediassa pelkkänä populistisena ja vastakkainasettelevana juonitteluna.

  Herra Tahvanainen taitaa osua naulan kantaan siinä, että vasemistolaiset näkevät monikultturismin ja maahanmuuton uutena pyhänä lehmänä, kun Neuvostoliitto ja maailmanvallankumous lensivät historian roskakoriin.

  • Monet näistä uhkauksista ym ovat täysin lavastettuja, kunhan vain saadaan sopiva uutinen Täysin lavastettuja tapahtumia on myös Syyriasta kriisinäyttelijöiden avulla.

 3. Juuson tekstit ovat totisinta totta. Räsäsen tekstit ovat niin kuvottavia, mutta menepä sanomaan mitä mieltä olet henkilöstä, kohta maija pihaan kurvaa.

 4. Tuo Tuohimaan kommentti nyt on aika pitkälti juuri vihervasemmiston myötäilemistä. Räsäsen sanomisista ja tekemisistä käytetään samantapaisia ala-arvoisia mielipiteitä kuin netin ja lehtien mielipidepalstoilta voi lukea. Ja tuo viimeinen kommentti nyt ei ainakaan pidä paikkaansa. Räsästä on pilkattu, haukuttu yms. tunnettujenkin julkkisten osalta eikä mikään poliisia ole näkynyt, pikemminkin on suosionosoituksia annettu kun on löydetty syntypukki.

Comments are closed.