Koti Artikkelit Miksi juutalaista rituaalimurhaa kuvaavasta taulusta syntyi kohu?

Miksi juutalaista rituaalimurhaa kuvaavasta taulusta syntyi kohu?

28

Tänä keväänä maailmalla puhkesi kohu italialaisen taiteilijamestari Giovanni Gasparron tuoreesta maalauksesta, joka kuvastaa juutalaista rituaalimurhaa keskiajalla. Koska teemasta liikuu maailmalla monenlaisia väärinkäsityksiä, julkaisemme uudelleen tiivistetyn suomennoksen The Occidental Observerin aihetta käsittelevästä artikkelista vuodelta 2015.

Giovanni Gasparron maalaus.

Käsittelen artikkelissa kolmea ilmiötä: juutalaisten suhdetta sananvapauteen, juutalaisten rituaalimurhasyytöksistä kertovaa kirjaa sekä sitä, miten juutalaisuuden suhde kristinuskoon linkittyy rituaalimurhiin.

Kirjoittaessani tätä (24.3.) monet italialaiset juhlistavat Trenton lapsimarttyyriä, pyhää Simonia.

Helmikuussa 2007 julkaistiin kirja, joka käsittelee Simonin kohtaloa. Kirjan nimi on Pasque di sangue. Ebrei d’Europa e omicidi rituali eli Veripääsiäinen. Euroopan juutalaiset ja rituaalimurhat. Kirjan mukaan kertomukset rituaalimurhista eivät olekaan vain ”antisemitistisiä myyttejä”, kuten valtavirrassa yleensä väitetään.

Kirjassa kerrotaan esimerkiksi tapauksesta, jossa Saksasta pohjoisitalialaiseen Trenton kaupunkiin muuttaneet aškenasijuutalaiset tuomittiin 2-vuotiaan kristityn Simon-pojan murhasta. Tuomioistuimen mukaan Simon ristiinnaulittiin pää alaspäin, hänen kehonsa silvottiin ja hänen vertaan käytettiin matsa-leivän valmistukseen pesah-juhlia (juutalaisten ”pääsiäinen”) varten 1475.

Kirkko julisti pojan pyhimykseksi. Hänet poistettiin kuitenkin marttyyrien listalta 1965, kun poliittisesti korrekti ja juutalaisystävällinen Vatikaani teki Nostra aetate –julistuksen, joka uudelleenmääritteli katolisen kirkon virallisen suhteen muihin uskontokuntiin, muun muassa juutalaisiin. ”Uudistunut” Vatikaani ”tutki” Simonin tapausta ja muodollisesti perui juutalaisille langetetun tuomion.

Pasque di sangue on mielenkiintoinen kirja erityisesti siksi, ettei sitä kirjoittanut ”vihainen antisemitisti”, vaan juutalainen professori Ariel Toaff! Hän on kuuluisan rabbisuvun poika, ja hänen isänsä Elio Toaff oli aiemmin Rooman ylin rabbi, minkä lisäksi tätä pidettiin Italian korkeimpana juutalaisena auktoriteettina 1940-luvulta aina 2000-luvun alkuun asti. Myös Ariel on rabbi.

Ariel Toaff opettaa Tel Avivin yliopistolla ja hänellä on sekä Italian että Israelin kansalaisuudet. Kun Pasque di sangue julkaistiin, hän toimi keskiajan ja renessanssin ajan historian professorina Bar-Ilanin yliopistossa Israelissa. Hän on erikoistunut juutalaisten historiaan sekä erityisesti Italian juutalaisiin. Häntä pidetään Italian juutalaisuuden kansainvälisenä auktoriteettina.

Kun Pasque di sangue julkaistiin, Toaff oli 64-vuotias. Teoksen kustansi arvostettu bolognalainen Il Mulino, joka on erikoistunut akateemiseen ja varsinkin humanistiseen tietokirjallisuuteen. Kun itse opiskelin filosofiaa Italiassa yliopistossa, suurin osa oppikirjoistani oli Il Mulinon kustantamia.

Tätä on tärkeä painottaa, jotta lukijat ymmärtäisivät, kuinka korkeatasoinen teos Pasque di sangue on. Il Mulino ei julkaisisi ”antisemitististä propagandakirjallisuutta”, sillä se merkitsisi peruuttamatonta kolhua kustantamon maineelle.

Ariel Toaff.

”Jos kirjailija ei olisi juutalainen, voisimme haukkua häntä antisemitistiksi”

Israelilainen sanomalehti Haaretz kommentoi kirjaa artikkelissaan, jonka otsikko oli paljonpuhuva: ”Entä jos se on haitaksi juutalaisille?”:

”Kirja olisi ollut paljon helpompi tyrmätä, mikäli sen kirjoittaja olisi ollut kristitty. Ongelma olisi ollut helppoa lakaista maton alle leimaamalla kirjailija antisemitistiksi. [Eikö olekin mielenkiintoista, että he sanovat sen suoraan. Suom. huom.]

Tilanne olisi ollut paljon helpompi myös, jos kirjailija olisi radikaali diasporajuutalainen kiihkoilija, jonka uskonnollisen tulkinnan mukaan Israelilla ei ole oikeutta olla olemassa. Hänet olisi voinut leimata itseään vihaavaksi juutalaiseksi.

Meillä on kuitenkin ongelma. Teoksen on kirjoittanut juutalainen akateemikko uskonnollisesta juutalaisyliopistosta. Hän valottaa tutkimuksessaan aihetta, joka herättää meissä juutalaisissa alkukantaista kauhua.”

Kirjan mainostekstissä kerrotaan, että se tarraa kiinni ”urheasti Euroopan juutalaisten historian kiistanalaisimpiin aiheisiin”. Kirja perustuu ”Trenton oikeudenkäynnin laajaan asiakirja-aineistoon” sekä moniin muihin vastaaviin tapauksiin. ”Kirjailija kertoo, mikä on veren ritualistinen ja terapeuttinen rooli juutalaisessa kulttuurissa. Kirjailija tulee johtopäätökseen, että läheskään kaikki aškenasijuutalaisiin kohdistetut rituaalimurhasyytökset eivät olleet perättömiä.”

Pasque di sangue sai äärimmäisen vihaisen vastaanoton ennen kuin se oli ehtinyt edes kauppojen hyllylle. Toaffin mukaan kriitikoilla ei ollut kuitenkaan harmainta aavistusta siitä, mikä kirjan sisältö todellisuudessa oli:

”Kirja synnytti ankaran kohun. Monet vaativat, että Toaff eroaisi tai että hänen professuurinsa kumottaisiin. Hänen tutkimusmenetelmänsä ja motiivinsa kyseenalaistettiin. Hänelle lähetettiin tappouhkauksia ja hänelle vaadittiin rikostuomiota.”

Aihetta käsiteltiin saksalaisessa Der Stürmer -lehdessä.

Eikö olekin outoa! Luulin Charlie Hebdon, sananvapausmarssien ja ”Je Suis Charlie” –hurmoksen vuoksi, että kaikki juutalaiset ovat sananvapauden vankkumattomia kannattajia. No, aina oppii uutta! Ilmeisesti monet ajattelevat, että Charlie Hebdon pornografiset töherrykset ovat jollain tavoin arvokkaampia asioita kuin Toaffin tekemä vuosikymmenten pituinen akateeminen tutkimus.

Toaffin tapauksessa olisi vähättelyä puhua vain ”sensuurista”. Juutalaisten reaktio oli raivoisa. Kirjat vedettiin pois kaupoista lähes välittömästi julkaisun jälkeisinä päivinä. Tilausten toimitukset estettiin ja niitä peruttiin.

Yleensä tuotteita vedetään markkinoilta pois vastaavalla vimmalla vain, mikäli niiden viat voivat aiheuttaa fyysisiä vammoja kuluttajille. Pasque di sanguesta tuli pian keräilyharvinaisuus, jota myytiin nettihuutokaupoissa satojen eurojen hintaan.

Historioitsija Franco Cardini vertasi kirjaa ympäröinyttä hysteeristä sirkusta Ray Bradburyn teokseen Fahrenheit 451, jossa ”vaarallisia kirjoja” poltettiin järjestelmällisesti.

”Rituaalimurha ei ollutkaan antisemitistinen valhe”

Kaksi päivää ennen julkaisua italianjuutalainen historioitsija Sergio Luzzatto kirjoitti johtavaan italialaislehteen Il Corriere della Seraan artikkelin ”Veripääsiäinen. Ariel Toaffin järisyttävä löytö: myytti juutalaisten tekemistä ihmisuhreista ei olekaan antisemitistinen valhe”.

Artikkelissa esimerkiksi todetaan:

”23.3.1475 Trentossa, juutalaisten pääsiäisen aattona. Nürnbergistä Italiaan muuttaneen Samuel-nimisen juutalaisen koronkiskurin synagogaksi muutetussa kodissa on tapahtunut outoja. 2-vuotiaan Simon-pojan ruhjottu ruumis on juuri löydetty. Simon oli vaatimattoman nahkurin poika. Kaupunki on kauhuissaan.

Ainut lohtu on se, että poliisin tutkimukset ovat edenneet. Tutkijoiden mukaan kaupungin juutalaisyhteisön tärkeimmät miehet syyllistyivät pienen ’enkelin’ kidnappaukseen ja murhaan. Kaameaan rituaaliin osallistui myös naisia. He ristiinnaulitsivat vauvan ja häpäisivät tämän ruumiin. Jopa ’Vanha Mooses’, Trenton arvostetuin juutalainen, pilkkasi roikkuvaa ruumista. Simonin murha oli heidän silmissään parodia Jeesuksen kärsimysnäytelmästä.

Uskottiin, että kidutus oli ainut tapa saada juutalaiset talonomistajat tunnustamaan ei-juutalaisen lapsen murha. Murhan jälkeen ruumis siis ristiinnaulitiin. Mutta kauheudet eivät loppuneet siihen. Kaikki huipentui rituaaliseen kannibalismiin – he nauttivat nuoren kristityn verta joko maagisista tai terapeuttisista syistä […]

Vaatii äärimmäistä rohkeutta tutkia tällaisia tapauksia 2000-luvulla. Kysymys on juutalaisten kannalta äärimmäisen kipeä: lasten ristiinnaulitseminen pääsiäisaattona ja lasten veren käyttäminen juhlaleivän valmistuksessa! Onko kyse ikivanhoista myyteistä ja uskomuksista vai todellisista rikoksista, joita rabbit määräsivät suorittamaan? On onnekas yhteensattuma, että Toaff on paitsi juutalaisen kulttuurin ja historian asiantuntija, myös erittäin rohkea ihminen.

Toaff kirjoittaa, että ainakin aikavälillä 1100–1500 ’enkeleiksi’ kutsuttuja kristittyjä lapsia todella ristiinnaulittiin, minkä vuoksi eurooppalaiset rankaisivat juutalaisia usein kollektiivisesti. Toaffin mielestä juutalaiset eivät olleet ’antisemitistien viattomia uhreja’. Toaffin mukaan Reinin, Tonavan ja Adigen jokien ympäröimällä alueella aškenasijuutalaiset fundamentalistit syyllistyivät toistuvasti rituaalimurhiin.

Toaff kirjoittaa, että veri on keskeinen elementti juutalaisessa pääsiäisessä. Karitsan verellä juhlistetaan juutalaisten vapautumista Egyptin orjuudesta. Myös ympärileikkauksen verellä on merkittävä uskonnollinen arvo. Toisessa Mooseksen kirjassa kerrotaan, kuinka Mooseksen poika vuosi ensimmäisen kerran verta. Jotkut vertaavat sitä Iisakin vereen, jota Abraham oli valmis vuodattamaan.

Pääsiäisen juhla-ateriaan kuuluu happamaton leipä, joka sekoitetaan kuivaan vereen. Verta sekoitetaan myös viiniin, minkä jälkeen juhlija kiroaa Egyptin kymmenesti. Mikäpä muu veri sopisi fundamentalistin mielestä rituaaliin yhtä hyvin kuin murhatun kristityn lapsen? Tämä on ’Jumalan karitsan’ verta. Sillä pyritään tuomaan hyvää onnea sekä vauhdittamaan vainolaisten ja vääräuskoisten tuhoa.

Tämä todistaa jälleen sen, etteivät juutalaiset ole historiassa olleet ”eurooppalaisten rasistien ja antisemitistien viattomia uhreja”. Antisemitismin taustalla on jotain aivan muuta kuin pelkkiä perättömiä myyttejä ja eurooppalaisten irrationaalista verenhimoa.

Toaffin tutkimusmenetelmät

Ennen kuin Toaffia alettiin vainota, hän ehti antaa Trenton paikalliselle sanomalehdelle L’Adigelle haastattelun helmikuussa 2007.

Artikkelin otsikko on ”Totuus pyhästä Simonista ja rituaalimurhaoikeudenkäynneistä. Tutkinta on avattava uudestaan” ja alaotsikko on ”Professori Ariel Toaff ei epäile: ’Simonin tapausta on alettava jälleen tutkia, koska hänet mitä ilmeisimmin murhattiin osana rituaalia’”. Artikkelissa sanotaan:

”Oikeudenkäyntipöytäkirjojen ja muiden asiakirjojen valossa vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että tuomarit olisivat laittaneet sanoja syytettyjen suuhun.

Syytetyt puhuivat saksan ja heprean sekoitusta. Heidän kertomuksensa olivat täynnä yksityiskohtaisia ja paikkansapitäviä kuvauksia juutalaisesta perinteestä, riiteistä ja historiasta Saksassa. Tavalliset italialaiset virkamiehet eivät olisi kyenneet sepittämään vastaavaa tarinaa. On siis mahdoton ajatus, että syytettyjen suuhun olisi laitettu sanoja.”

Toaff kertoo haastattelussa myös tutkimusmenetelmistään:

”Jätin aluksi huomiotta kertomuksen kiistellyimmät elementit eli pääsiäisen, veren, rituaalileivän ja niin edelleen. Sen sijaan syvennyin kertomuksen muihin osiin ja varmistin, että ne ovat historiallisesti uskottavia. Eräs todistaja puhuu esimerkiksi juutalaisesta tuttavastaan, Asherista, joka sai koronkiskontatuomion Venetsiassa. Tarkistin siis, että tuomiosta todellakin löytyy merkintä.

Seuraavaksi paneuduin juutalaiseen pääsiäiseen. Vertasin Trenton todistajanlausuntojen sisältöä teoksiin, joissa kerrotaan juutalaisesta kulttuurista tuon ajan Saksassa. Kertomukset olivat täydellisen yhdenmukaisia.

Tämä oli ratkaisevan tärkeää, sillä murhatuomiot perustuivat vastaajien tunnustuksiin. Poliittisesti korrektin Vatikaanin 1965 päätös kumota tuomiot perustui väitteeseen, etteivät tunnustukset ole uskottavia, koska epäiltyjä oli kidutettu. Pakkokeinoin saatuihin tunnustuksiin täytyy suhtautua aina skeptisesti.

”Viimeinen haasteeni olivat todistajalausunnot, joissa kuvailtiin Simonin uhraamista. Nyt kielitieteen rooli nousi pääosaan. Todistajat puhuivat huonoa hepreaa, jota paikalliset pitivät eksoottisena ja saatanallisen kuuloisena.

Syytettyjen taustan vuoksi aloin tutkia saksalaista ääntämystä italialaisen sijaan. Lausunnoista löytyi yhtymäkohtia Nürnbergin alueen juutalaiseen kulttuuriin. Oli käytännössä mahdotonta, että italialaiset virkamiehet olisivat kyenneet väärentämään täysin autenttisen aškenasiheprealaisen todistajanlausunnon. Syytettyjen tunnustukset ovat siis uskottavia…”

Murhia tehtiin useissa maissa

Toaff kertoo haastattelussa, että kahdeksan kirjan lukua käsittelevät Trenton tapahtumia. Hän paneutui myös muihin juutalaisoikeudenkäynteihin eri puolilla Eurooppaa.

Hänen mukaansa on selvää, että lapsia murhattiin. Toaff kiteyttää lopuksi:

”Olen valmis väittelemään. Tahdon kuitenkin, että vastaväittäjät ovat etukäteen tutustuneet tutkimuksiini. On yhtä tyhjän kanssa jankata, että ’juutalainen perinne kielsi veren käyttämisen rituaaleissa’. […]

Monet kollegani ovat todenneet, että tutkimukseni väkivaltaisista antikristillisistä juutalaisyhteisöistä on uskottavaa ja hyvin perusteltua.

Jotkut saattavat edelleen kuitenkin epäillä sitä, ovatko rituaalimurhat totta. Aiheeseen syvennyttyäni olen sitä mieltä, ettei ole epäilystäkään siitä, etteikö rituaalimurhia olisi suoritettu.

Mielestäni olisi siis oikein, että Trento alkaisi jälleen tutkia Simonin tapausta kirjani pohjalta.”

Toaffille selvisi oikeudenkäyntipöytäkirjoista, että Simonin murhan tunnustaneet juutalaiset kertoivat tuomarille asioista, joista ei-juutalaiset italialaiset eivät olisi voineet tietää. Kuvaukset aškenasiyhteisön riiteistä olivat erittäin yksityiskohtaisia.

Jopa yhteisönsä puolia kiivaasti pitävä venetsianjuutalainen Gadi Luzzatto Voghera myönsi, ettei Toaffin johtopäätöksiä voi kumota:

”Juutalaisten älykköjen eliitti ei ole kyennyt esittämään Toaffille vasta-argumentteja. He eivät edes osaa keskustella aiheesta. He eivät tiedä tarpeeksi heprean kielestä (minkä vuoksi he eivät kykene lukemaan suurta osaa vanhasta italianjuutalaisten historiaa käsittelevästä kirjallisuudesta).

He eivät ole kartalla historiantutkimuksen nykytilasta. Trenton vuoden 1475 tapahtumista he tietävät vain sen, mitä iskulauseissa sanotaan. He yrittävät esittää ’asiantuntijoita’, mutta epäonnistuvat.”

Toisin sanoen: Italian juutalaisjohtajat ”tiesivät”, ettei Trentossa murhattu kristittyä lasta, vaikka he eivät olleet edes koskaan tutkineet aihetta!

Painostus murtaa Toaffin

Pian kirjan julkaisun jälkeen Haaretz julkaisi artikkelin ”Bar-Ilan aikoo vaatia professorilta selvitystä rituaalimurhakirjan taustoista”.

Artikkeli osoitti, että Toaff piti kiinni tutkimuksestaan, vaikka kova painostus oli saanut hänet hieman epäröimään:

”Yliopiston historioitsija Toaff on synnyttänyt myrskyn väittämällä kirjassaan, että kertomukset juutalaisten suorittamista kristittyjen rituaalimurhista ja veren nauttimisesta voivatkin olla totta […]

Italialaislehti La Stampan haastattelussa Toaff vastasi aggressiivisesti kriitikoilleen, sanoen: ’Tutkimukseni osoittaa, että keskiajalla juutalaiset fundamentalistit eivät kunnioittaneet Raamatun käskyjä vaan käyttivät verta riiteissään.’

The Associated Pressin haastattelussa perjantaina Toaff [kuitenkin] sanoi: ’Ei ole todisteita siitä, että juutalaiset olisivat tehneet sitä.’ Hän silti lisäsi, että [syytettyjen] tunnustuksessa on totuuden siemen; syytetyt esimerkiksi kertoivat yksityiskohtaisesti antikristillisistä liturgioista, joita käytettiin ennen kaikkea pääsiäisenä. Tuolloin Egyptin juutalaisorjien vapautuksesta tuli kristittyjen käsissä kärsivien [sic!] juutalaisten symboli.

On mahdotonta, että heprean kielellä suoritetut liturgiat olisivat italialaistuomareiden tekemiä väärennöksiä. Niillä ei ollut mitään tekemistä italialaisten perinteiden kanssa, vaan ne kuuluivat kiinteästi aškenasijuutalaiseen kulttuuriin,’ hän sanoi. […]

Bar-Ilanin yliopiston tiedottaja Shmulik Algrabli sanoi: ’Professori Toaff on yksi alansa johtavia tieteilijöitä. Luotamme hänen tutkimusmenetelmiinsä. Kiistakysymykset tullaan selvittämään, kun hän palaa Israeliin.”

Kirjan julkaisun aikana Italiassa Toaff oli uhonnut suostuvansa vaikka ristiinnaulittavaksi puolustaakseen kirjaansa. Israeliin palattuaan hän kuitenkin murtui. Hän veti loputkin kirjat pois markkinoilta ja lupasi lahjoittaa myynnistä saadut voitot äärisionistiselle Anti-Defamation League –lobbausjärjestölle.

2008 markkinoille tuli uusi ”päivitetty” versio kirjasta, mutta siinä tehdyt johtopäätökset eivät juurikaan eronneet ensimmäisestä painoksesta.

Rituaalimurha edellyttää äärimmäistä uskonnollista vihaa. Vihan täytyy olla laajaa, sen juurien täytyy olla pitkällä ja sen on perustuttava oppeihin, joita on välitetty sukupolvelta toiselle.

Toaffin mukaan rabbien tekstit opettavat juutalaisille, että Abraham todellakin surmasi Iisakin. Toisin kuin kristityt ajattelevat, juutalaisten mukaan Jumala ei pysäyttänyt Abrahamia. Tämän jälkeen Jumala herätti Iisakin jälleen henkiin.

Toaffin mielestä tämä kumoaa väitteet, joiden mukaan rituaalimurhia ja veren nauttimista ei voinut tapahtua, koska juutalainen oppi yksiselitteisesti kielsi ne. ”Älä tapa” menettää joidenkin silmissä merkityksensä, jos jopa Abraham säilytti pyhyytensä murhattuaan poikansa.

Toaff todistaa kirjassaan, että Euroopassa on elänyt juutalaisyhteisöjä, joiden viha kristittyjä kohtaan on johtanut murhiin. Kuten artikkelin alussa ollut video osoittaa, ei viha ole kadonnut. Juutalainen Talmud on täynnä kristinuskoa sekä Jeesusta pilkkaavia opetuksia (joita voi lukea suomeksi artikkelista ”Juutalaiset ja rasismi, osa 2: rasismin opillinen alkuperä”).

On surkuhupaisaa, että samat tahot, joiden mukaan Simonin murhan tunnustaneet juutalaiset ”eivät voineet puhua totta” (koska heitä kidutettiin) pitävät Toaffin takinkääntöä (koska häntä painostettiin ja hänelle tehtiin tappouhkauksia) todisteena siitä, että rituaalimurhat ovat pelkkää ei-juutalaisten sepittämää pahantahtoista propagandaa.

28 KOMMENTIT

 1. Aškenazi – tuo on oikea kirjoitusasu. Aivan kuten se kommarirotta on Nazima Razmyar.

 2. Juutalaiset ovat kaananilaisia tai edomilaisia Edom-nimisen raamatullisen paikan mukaan. Aivan kuten myöhemmin heitä alettiin Juuda-nimisen paikan mukaan kutsua juutalaisiksi. Juutalaisista tuli israelilaisia vasta 125 e.Kr. Juutalaiset eivät myöskään ole kirjoittaneet sanaakaan Raamattuun. Valheet ovat tällä “valitulla kansalla” suuria…

  Me valkoiset eurooppalaiset olemme todelliset Israelin heimot. Assyyrialaiset vangitsivat meidät 745 e.Kr. Sieltä onnistuimme kuitenkin pakenemaan Kaukasus-vuorille ja Israelin solaan. Täst’edes meidät tunnettiin kaukaasialaisina. Euroopan erämaat kutsuivat meitä monia Abrahamin poikia ja perustimme lukuisia kansakuntia mantereelle: Ephraim (Britannia), Judah (joka ei myöskään ollut juutalainen; Saksa), Dan (Tanska), Reuben (Ranska) ja Manasseh (USA).

  Juutalaisilla ei ole mitään muuta tekemistä Babylonin vankeuteen joutumisen kanssa, paitsi että he auttoivat babylonialaisia meidän kiinniottamisessa!

  Juutalaiset ovat siis Saatanasta, kuten Jeesuskin sanoo (Joh. 8:44). Kannattaa todellakin lukea UT:n neljää ensimmäistä kirjaa, vaikket “uskovainen” tai uskova olisikaan! Sieltä saa hyvää pontta juutalaisvastaisuuteen. Jos maailman luetuin kirjakin on sitä mieltä, niin…

  Jumalan kiroamat juutalaiset eli kaananilaiset ovat siis Edomista/Idumeasta (noilla nimillä paikka on tunnettu raamatullisina aikoina). Saatana → Kain → Esau → edomialaiset/idumealaiset → fariseukset → khazaarit/kasaarit → aškenazit → JUUTALAISET.

  Me kaukaasialaiset olemme SEEMILÄISIÄ/SEMIITTEJÄ. Israel ja Juuda ovat meidän esi-isiemme alueita.

  13 kadonnutta Israelin heimoa – ne olemme ME! Iisakin pojat eli (I)saac-sons l. Saxons; saksit.

  • Juutalaistekstit sai minut kiinnostumaan Raamatun lukemisesta, vaikka olenkin agnostikko. Sitä kautta olen myös oppinut entistä enemmän, ettei juutalaisvastaisuus ole tyhjästä syntynyt. Olen todennut sen jo ääneen, että Raamatussa puhutaan ihan asiaa juutalaisista. Se pitää tänäkin päivänä paikkansa.

   Suren paljon kristittyjen puolesta, vaikken ota osaa uskonnollisiin tapahtumiin. He ovat kuitenkin kaikista kovempia sionisti-intoilijoita. Onko Kristillisdemokraateissa kukaan poliitikko puhunut juutalaisista siten kuten asiat oikeasti ovat. Ainoastaan vain heitä myötäileviä kommentteja olen ja Räsänenkin niin korosti, kuinka Suomen juutalaiselle seurakunnalle pitää antaa rahoitusta suojeluun. Perussuomalaisissa kristityt poliitikot ovat myös samanlaisia sionisti-intoilijoita.

   Kokoomukseen kuulunut Pertti Salolainen sanoi ääneen, että juutalaiset hallitsee ja niillä on kätensä joka paikassa. En ole kuullut tällaista avoimesti mediassa perussuomalaisen tai kristillisdemokraatin suusta.

   • Lue Uuden testamentin neljä ensimmäistä kirjaa eli evankeliumi l. ilosanoma! Jeesus tilittää siinä kovaa, kovaa tekstiä. Siinä saavat Keisarin/Saatanan palvaajat osansa. Kaikinpuolin mielenkiintoista luettavaa aika tasantarkkaan 2000 vuoden takaisista tapahtumista.

    »Te [juutalaiset] olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.»
    Joh. 8:44

    Ja VT:sta:

    »Muista, Herra, Jerusalemin tuhopäivä, kosta se Edomin lapsille [=juutalaisille], jotka sanoivat: “Hajottakaa se, hajottakaa perustuksia myöten!”

    Tytär Baabel, sinä häviön oma, autuas se, joka sinulle kostaa kaiken, minkä olet meille tehnyt!

    Autuas se, joka ottaa sinun pienet lapsesi ja murskaa ne kallioon!»
    Psalmi 137:7–9

    • Tuo ensimmäinen lause Raamatusta on jo tuttu. Joidenkin kanssa olen jo puhunut juutalaisista ja heidän osuudesta politiikkaan. Tekisi mieli koko ajan keskustella minua kiinnostavista asioista (nyt se on juurikin tämä juutalaisaihe), mutta tietysti se on joidenkin kanssa vaikeaa kun monien kanssa keskustelu on liian pinnallista tai tyhjän kanssa.

 3. “Todistajat puhuivat huonoa hepreaa, jota paikalliset pitivät eksoottisena ja saatanallisen kuuloisena.”

  Siansaksaa.

 4. »Toisin sanoen: Italian juutalaisjohtajat ”tiesivät”, ettei Trentossa murhattu kristittyä lasta, vaikka he eivät olleet edes koskaan tutkineet aihetta!»

  Täydellinen esimerkki juutalaisesta dialektiikasta!!

 5. Talmud kumoaa Tooran eli Kymmenen käskyä. “Judeo-kristillisyyttä” ei voi olla olemassa, sillä aito kristinusko l. usko Jeesukseen ja juutalaisuus ovat toistensa vastakohdat ja ikiaikaiset viholliset.

  Huhtasaaret, Hirvisaaret ym. Israelin ystävät voivat lentää sinne aavikolle leikkaamaan eläinten kauloja ja vauvojen esinahkoja vaikkapa.

 6. Vain yksi asia voi olla kosher-nationalismia pahempaa, ns. “mainstream” -arjalaisuus. Eli arjalaisuuden New Age-versio, jossa judean arjalaiset suvut ovat parhaimmat arjalaiset.

  Toivottavasti Eurooppa ja vähintään Suomi säästyvät tältä joka ikisen oven rakoon tunkevalta harhaopilta, joka vääristi koko ihmiskunnan ja etenkin valkoisen rodun historian. Koko historia on puhdistettava ja kirjoitettava totuutta vastaavaksi.

  Mannerlaatat ovat nyt liikkeessä. Atlantea vs. Euraasia. Suomi kuulunee jälkimmäiseen.

  • Alkuperäinen arjalaisuus on juutalaisuutta paljon vanhempaa.

   Siihen ei kuulu kansallisvaltioiden, rotujen, biologian ja luonnollisten hierarkioiden systemaattinen kieltäminen, joita ns.”uuden ajan” valheelinen globalisaatiokultti ajaa. Osa näistä tekee tätä jopa feikin arjalaisuuden kautta, jotta maailmanherruutta voidaan jatkaa.

   Vain alkuperäinen arjalaisuus on aitoa arjalaisuutta. Tästä on pidettävä kiinni ilman kompromisseja.

   Kuolemankultin sanoinkuvaamattomat ja massiiviset rituaalimurhat tullaan paljastamaan kuulustelupöytäkirjoineen New Yorkissa.

   • Mitä “Zero Tolerance” mahtaa tarkoittaa “new age -arjalaisuudella” tai “mainsteram-arjalaisuudella”?

    Mikä taas on “kuoleman kultti” – demokratiako? Vaiko juutalaisuus ja tämä uusi maailman järjestys (vaikkei se nyt mikään kovin uusi juttu olekaan)?

    Mistä olemme mielestäsi tulleet: uskotko Aatamiin & Eevaan, luolamiehiin vaiko apinoistako olemme laskeutuneet?

    Mitäänhän emme voi juuri tietää, vaan kaikki on teorisointia ja spekulaatiota.

  • Olipa aika outo näkemys. Eihän tuo mitään valtavirtaa nykyään edes ole vaan vaiettua totuutta. Kaikki pakana lahkot hyppäävät koko Mesopotamian ja jopa Egyptin yli jonnekin bushmanni ajalle Steppe nomadehin, Etelä-Venäjän aroille. Korkeintaan mainitaan lyhyesti Intiaankin mennyn. Eli suoraan Hyperboreasta jonnekin Norse mytologiaan, joka on lähinnä replikaatiota noista Mesopotamian ja Juudean tarinoista. Väliin jää Atlantis ja Sumer ja jopa Kiinan imperiumin perustajat jne.

   Lyhyimmän tien hengellinen pelastus Euroopalle on nimenomaan kosher nationalismin ja sionistisen suuntauksen kääntäminen ja palauttaminen arjalaiseksi niin, että papitkin alkavat jälleen puhua vaikka Iisakista enemmän kuin juutalaisista positiiviseen sävyyn. Pientä muutosta on jo näkyvissä. Valmis infrastruktuuri on olemassa ja vielä kymmenien prosenttien kannatus ja jäsenmäärä ja parin tuhannen vuoden traditio. Siihen nähden Norse myytikot ovat marginaalissa. Rinnalla voi tulla Hare Krishnalaiset, mutta sekin on ISKCON liikkeen nykyjohdon osalta juutalaisten soluttama.

   Tässä hieman erilaista “ekumeniaa”. .

   http://truth.prabhupada.org.uk/prabhupada-hitler-the-jesus-christ-connection

   • “Lyhyimmän tien hengellinen pelastus Euroopalle on nimenomaan kosher nationalismin ja sionistisen suuntauksen kääntäminen ja palauttaminen arjalaiseksi”

    Pelkkä yleisen mielipiteen muuttaminen ei riitä, jos pyramidin huipulla istuvat yhä kosher-nationalistit, jotka yhä edelleen puheissaan kieltävät nationalismin ja ajavat kommunistista rotujen tasapäistämistä. Jos sinne asti saadaan muutos niin voidaan puhua aidosta muutoksesta. Ei yhtään aiemmin.

    Nimimerkki Hennalle ylempänä, en ole darwinisti enkä kristitty, sillä Jeesus ei koskaan opettanut kristinuskoa, jollaista raamatussa hänen kerrotaan opettaneen. Hän opetti “alkuperäistä uskoa” muinaisilta ajoilta. Raamatussa näkyy viitteitä tästä opista. Tätä ei tarvitse uskoa, meillä kaikilla on uskonnonvapaus eikä uskonasioista kannata kiistellä.

    Okkultistit, luonnonuskontojen kannattajat ja satanistit ovat keskitien kulkijoita. Tämä oikaisuna, ettei kenellekään jää kuvaa heidän niputtamisestaan ns. sabbadisteihin. Yksilöllinen hengellisyys, sen kehittäminen ja itseuhrautuvuus ovat niissä keskeistä.

    Näitä suuntauksia ei tule sekoittaa viattomia lapsia murhaaviin ja raiskaaviin kuolemankulttilaisiin eli sabbadisteihin. Muutama elokuvaohjaaja ja metallimuusikko on uskaltautunut rohkeasti esitellä näitä sabbadistien rituaaleja videoillaa, jotta ihmiset saavat käsityksen, mitä jotkut maailmaneliitin jäsenet puuhastelevat kestohymyn takana. Näistä tulee tietoa julkisuuteen Yhdysvalloissa jossain vaiheessa. Korona on yksi asia, tämä sabbadismijahti toinen. Monta asiaa tapahtuu päällekkäin.

    • Niin, todellinen kristinusko on sananmukaisesti uskoa Jeesukseen. Jeesus EI PITÄNYT KEISARIA JUMALANA, eikä kukaan todellinen krisititty käy missään homo/maahantunkeutujakirkoissa tai palvo Paavia tai isämitroja tmmv.

     Kaikki muu on Saatanan palvontaa. Pidän lähinnä noloina vitseinä “pakanoita” ja noita muita hautakiven potkijoita.

     Hollywood/musiikkibisnes on mitä se on. Sillä ei kukaan voi mitään. Ja minua se ei kiinnosta tippaakaan. Myykööt jokainen sielunsa Saatanalle. Kuten sanoin: naurettavia vitsejähän nuokin ovat vain.

     TV (tai 2020 internet) kiinni, kuten Linkola sanoi – ja hyvä tulee. Ei sitä sontaa ole PAKKO kenenkään katsoa: ei “nälänhätää”, ei “viihdettä” – ei yhtään mitään.

     • “Zero Tolerance” taitaa olla “Allāhu akbar” -miehiä eli “meidän jumala [=Saatana] on suurempi kuin teidän Jumala [=Jeesus]”.

     • Minä en ole Saatanan palvoja enkä muslimi. Pysy sinä vain kentän laidalla huutelemassa.

   • Norse Mytologia on osa alkuperäistä “Dharmaa”. Kulttuuri luo omaleimaisuuden alkuperäisen hengellisyyden eri haaroihin ja hyvä niin. Ei se siis ole vain jokin outo lahko pohjoisessa vaan oma vahva kokonaisuutensa, jonka aabrahamilainen kristinusko on yrittänyt tuhota ja liiankin hyvin tässä onnistunut.

 7. Nyt oli kyllä aukoton analyysi. Harvassa on tällainen journalismi nykypäivänä. Voinko muuta sanoa kuin kiitos

 8. Googlailin kirjaa ja vaikuttaa hankalalta löytää. Siitä näyttäisi olleen ainakin yksi piraattiversio myynnissä mutta on tuhottu 2014. Jostain ulkomailta tilaamalla saattaisi saada, jos ulkolaisiin luottaa.

  Adlibrikseltä ja Seemiläisestä kirjakaupasta ei opusta löydy

 9. Hyvä Nomoreshit!
  Sitten seuraavaa: Alkuperäiset Raamatun juutalaiset olivat DNA-tutkimusten valossa mustaihoisia afroja. Valkoinen Jeesus on italialaisen renessanssiprinssin muotokuvasta omaksuttu hahmo. Juutalaisten mustaihoisuudesta ei kannata ahdistua, sillä ymmärtävät, viisaat ja oikeamieliset ihmiset ovat Jumalan pojan, Jeesuksen kaltaisia. UT:ssa Jumalan valtakunta avataan ihmisille muilla kuin juutalaisuuden parusteella. Jeesus tuli kertomaan, että Jumala on meidän isämme. On aivan todennäköistä, että Raamatun veriuhteineen on kirjoittanut kuitenkin kabal eli väärentäjät. Juutalaisten Talmud on saatananpalvontaa, täynnä hirveyksiä. Nykyiset valehtelija-kazarijuutalaiset eli mm. ahkenazit ovat vain juutalaisuuteen kääntynyt kansa, joka ei ole ollut Raamatun tspahtuma-aikaan nyk. Israelin alueen lähelläkään. Rotuvalhe on tässä tärkeä pointti, samoin totuus juutalaisten uskonnon hirveydestä. Usko Raamattuun on sinänsä perinteen kunnioittamista, jota en tarkoita mollata tässä, vaikka luonto on minulle enemmän Isä ja Äiti. Oikein hyvää Pääsiäistä!

  • Raamatun juutalaiset eivät olleet negroideja, vaan he olivat egyptiläisten näköisiä, todennäköisesti pronssinvärisiä kaukasioideja. Toiset heistä olivat vaaleampia kuin toiset, mutta mustia he eivät olleet. Jeremia 13:23:ssa kysytään voiko etiopialainen muuttaa ihoansa tai leopardi pillkkujaan. Etiopialaisilla tarkoitetaan tuossa kohdassa mustia negroideja, he olivat eri kansaa kuin israelilaiset, ja heillä oli erillainen iho.

   Olet ilmeisesti harhautunut uskomaan Black Hebrew Israelite hörhöjen valheisiin. Alla video aiheesta:

   Stupidity of the Black Hebrew Israelites
   https://www.youtube.com/watch?v=GJ7rAjrw3zQ

   Roomalainen sodanpäämieskin luuli Paavalia egyptiläiseksi Apt 21:38.
   Vaikka hän oli benjaminin heimoon kuuluva israelilainen. Israelilaiset ja egyptiläiset olivat siis samannäköisiä. Kaukasioideja kuitenkin molemmat kansat ovat, vaikka toki tummempia kuin me.

   “Jeesus tuli kertomaan, että Jumala on meidän isämme.”
   “on aivan todennäköistä, että Raamatun veriuhteineen on kirjoittanut kuitenkin kabal eli väärentäjät.”

   Ei Jumala sinun Isäsi ainakaan noiden tekstien perusteella ole. Samaan aikaan kun kerrot täällä Raamatun “todellisista juutalaisista” pidät todennäköisenä sitä että Raamattu onkin vain joku kabbalistien kirjoittama väärennös. Tässä paljastuu se että sinä et luota Jumalan Sanaan, etkä ole pelastanut, etkä tästä syystä pysty ymmärtämään Raamattua.

   Jeesus Kristus on lihaksi tullut Jumalan Sana.

   Johannes 8

   42. Jesus sanoi heille: jos Jumala olis teidän Isänne, niin te tosin rakastaisitte minua; sillä minä läksin ja tulin Jumalasta, en minä itsestäni tullut, vaan hän lähetti minun.
   43. Miksi ette ymmärrä tätä minun puhettani? Ette taida kuulla sitä minun sanaani.

   47. Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat; sentähden ette kuule, ettette Jumalasta ole.

   1. Korintilaisille 2

   14. Mutta ei luonnollinen ihminen ymmärrä niitä, mitkä Jumalan Hengen ovat; sillä ne ovat hänelle hulluus, ja ei taida käsittää, sillä ne hengellisesti tuomitaan.

   Mikäli kuitenkin haluat pelastua, ja tulla oikeasti Jumalan kansan jäseneksi, tällä videolla kerrotaan miten se onnistuu:

   Raamatun tie taivaaseen suomeksi tekstitetty
   https://www.youtube.com/watch?v=8uqHjmh_o38

Comments are closed.