Koti Uutisia Kotimaa Ympäristöä raiskaava Terrafame aikoo maksaa murto-osan korvauksista

Ympäristöä raiskaava Terrafame aikoo maksaa murto-osan korvauksista

10
Juha Sipilä.

Suomen valtion omistama ja 2015–2019 pääministerinä toimineen Juha Sipilän tunnetuksi tekemä Terrafame-kaivosyhtiö ei suostu korvaamaan valtaosaa aiheuttamistaan ympäristötuhoista. Aluehallintovirasto määräsi yhtiön maksamaan noin puolen miljoonan korvaukset Oulujoen vesistöjen pilaamisesta laajalta alueelta, mutta yhtiö pitää summaa kohtuuttomana.

Terrafame nousi otsikoihin 2016, kun Sipilän hallitus päätti antaa yhtiölle sadan miljoonan euron lisärahoituksen. Päätöksestä kehkeytyi korruptioskandaali, sillä pian selvisi, että Sipilän sukulaisten Katera Steel -yhtiöllä oli samaan aikaan laajaa liiketoimintaa Terrafamen kanssa. Toisin sanoen pääministerin epäiltiin kanavoivan veronmaksajien rahaa kaivosyhtiön kautta sukulaisilleen.

Vaikka tuore ympäristötuhosanktio on häviävän pieni verrattuna Sipilän hallituksen junailemaan lahjoitukseen, Terrafame aikoo jatkaa oikeustaistelua hovissa. Yhtiö vastustaa aluehallintoviraston määräystä korvata jätevesipäästöjen aiheuttamat haitat 271 rantatilan omistajille, suurelle määrälle vesialueiden omistajia sekä joukolle kalastajia.

– Haitankärsijöitä on alle kymmenen ja korvaussumma on alle 10 prosenttia kokonaissummasta, Terrafamen “kestävän kehityksen johtaja” Veli-Matti Hilla väitti medialle.

Lähde: Yle (1, 2)

10 KOMMENTIT

 1. “Toisin sanoen pääministerin epäiltiin kanavoivan veronmaksajien rahaa kaivosyhtiön kautta sukulaisilleen.”

  Tätähän tutkittiin ja todettiin että Sipilä ei ollut esteellinen, nyt Vastarinta menettelee ihan samalla tavalla kuin ns. valtamedia tekee. Lisäksi useampi Terrafamen aiheuttamaksi epäilty saastumistapaus todettiin aikanaan ihan muista syistä johtuneiksi, ja näitä selvityksiä ei valtamediassa uutisoitu läheskään niin näyttävästi kuin alkuperäiset epäilykset uutisoitiin.

 2. Lahjoittiko Juha Sipilä koskaan huijaamiaan veronmaksajien rahoja edesmenneelle Tuomo-pojalle?(vakuutus/perintörikos)

  Miksi Juha Sipilällä ja hänen vaimolla Minna-Maarialla on hyvin yhteneväiset kasvonpiirteet?!!

 3. Kepulaiselta paskasuodatinkonkarilta voi odottaa mitä tahansa ketkuilua.

  • Jewha Pipipää tienasi yli 73 000 000 markkaa ’97.

   Verojahan nämä herrat eivät koskaan suuremmin maksele – lait kun on, näet, helppo junailla sellaisiksi.

   • Verotustiedot taitavat edelleen olla julkisia, joten ei muuta kuin tarkistamaan Sipilän kotikunnan verotoimistosta jos asia risoo. Netin kauttakin asian voi varmaan hoitaa. Materiaalin läpikäyminen taitaa olla peruskoulupohjalta varsin haastava urakka.

    Mutta kuka muistaa Vanhasen lautakasagaten? Mitään näyttöä ei koskaan löytynyt (TM Rakennusmaailma tarkisti epäilyksenalaisen talon ja tuppeensahattuja lautoja ei löytynyt), firmojen laskuja tarkastettiin perusteellisesti. Koko asia lähti liikkeelle tuntemattomäksi jääneen henkilön kertomana vassarilehdelle, mutta toimittaja vetosi lähdesuojaan ja tuolla henkilöllä itsellään ei koskaan ollut kanttia tulla julkisuuteen. Taitaa Voima-lehti edelleen joka vuosi ottaa tämän jutun esille, ja varsinkin puskista on helppo huudella.

    • Apukoulupohjalta sinä et ymmärrä että voit mennä katsomaan tiedot rikostutkinnasta, joka oli kestänyt yli viikon: kohteena nurmijärveläinen Matti Vanhanen -niminen henkilö. (Ja löytyy, muuten, korkeamman asteen koulutus toisin kuin sinulta.) Säälittävä poliitikkojen puolustelija olet. Samaa sontaa kirjoitellut jo vuosikausia kaikille mahdollisille sivustoille. Ja poliisi tuskin huvikseen tutkii yhdeksää päivää olematonta asiaa.

     Vanhanen yritti pelastaa tilanteen vetäytymällä Kekustan pj:n ja pääministerin pallilta vedoten siihen, että oli tehnyt päätöksen tästä jo puoli vuotta aiemmin! Hän oli menossa johonkin mystiseen molempien jalkojen leikkaukseen – siis terve mies elämänsä kunnossa.

     Mielenkiintoista että Sipilä ja Vanhanen herättävät näin lämpimiä tunteita joissakin. Katainen kuuluu varmasti myös rakastamiisi maanpettureihin, otaksun.

     • No johtiko se rikostutkinta mihinkään? Mikä on se tohtorin tutkintoa ylempi koulutus joka sinulla on? En ole kirjoitellut tällä nimimerkillä minnekään muualle, minkä minä sille voin että muutkin ovat hoksanneet tämän nimimerkin monimerkityksellisyyden ja hauskuuden. En ole Sipilä- enkä Vanhanen-fani, kai sama Vanhanen esiintyy Alfa-TV:ssäkin eikä voisi vähempää kiinnostaa. Muistan varsin hyvin kuinka Käteinen selitti ensimmäisen Kreikan apupaketin jälkeen että otetaan niskalenkki markkinavoimista, ja taisi sama hemmo sanoa legendaariset sanat “Hei, me tienataan tällä!” Näkis vaan. Eipä ollut ensimmäinen Suomen EU-komissaari Liikanen sen kummempi, oli valtiovarainministerinä Holkerin sinipunahallituksessa (mielestäni elinajaltani Suomen kaikkien aikojen surkein hallitus) ja kun SKOPin homma kusi ja Iiro Viinasen piti lähteä Japaniin kerjäämään lainarahaa (annettiin valtion erityisvakuudet) niin Erkki lähti Brysseliin. Sen jälkeen demaripressa vielä nimitti Suomen Pankin pääjohtajaksi.

      Sipilän verotustiedot eivät ole kirjekuoressa, siellä on sijoituksia.

    • Sipilän sijoitukset ovat “kirjekuoressa, joten se on salaisuus”, kuten tämä sisäsiittoinen idiootti virnuillen asian ilmaisi itse.

Comments are closed.