Koti Artikkelit Vastarintaliike Klas Lundin haastattelu uudesta puolueesta

Klas Lundin haastattelu uudesta puolueesta

9

klas-intervju

Nordfront haastatteli Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtajaa Klas Lundia uudesta puolueesta, jota järjestö on perustamassa.

Ruotsin Vastarintaliike ilmoitti viime viikon torstaina perustavansa puolueen. Nordfront haastatteli Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtajaa Klas Lundia, joka vastaa alla kysymyksiin, joita monet lukijat ovat todennäköisesti uudesta puolueesta miettineet.

Viimeisimmässä artikkelissasi kirjoitit, että päätös perustaa puolue syntyi keväällä. Miten päätös syntyi?

Olimme keskustelleet puolueen perustamisesta jo pitkään. Olemme aina tienneet, että puolue on hyvä työkalu jossakin vaiheessa taistelua, mutta asian ei ole aikaisemmin katsottu olevan realistinen. Nyt olemme joutuneet tilanteeseen, jossa emme puolestamme voi odottaa enää pidempään niin kauan, että historiallinen kehitys kulkee ohitsemme. Ruotsin valtaapitävien tuhoisa politiikka merkitsee päivänselvästi kansallismielisen liikkeen kasvua, ja uskoakseni tämä suuntaus on vain vahvistumassa. Ruotsin kansa on nykyisestä kehityksestä huolimatta reagoinut aivan liian myöhään ja aivan liian laimeasti. Ruotsalaisilla on ilmeisesti lähestulkoon sairaalloinen taipumus hyväksyä, vaikka kehitys olisi aivan päinvastainen omiin intresseihin nähden ja vastoin kaikkea loogista ajattelua.

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on siksi radikalisoida kansallismielinen liike eikä sallia sitä, että vastarinta kanavoituu niihin liikkeisiin, jotka ovat sopeutumisen kannalla.

Seuraava askel puolueen perustamisessa on siis kerätä kokoon 1 500 allekirjoitusta. Luuletko nimien kasautuvan helposti vai tuleeko tässä olemaan vaikeuksia?

On vaikeaa arvioida, kuinka kauan nimien kerääminen kestää. Yksinkertaista se ei ole, mutta luultavasti saamme nimet kyllä kokoon. Vaikeuttava asianhaara tässä on se, että olemme melko kiistanalainen liike. Tämä voi johtaa siihen, etteivät jotkut ihmiset uskalla kirjoittaa nimeänsä listaan, vaikka haluaisivat. Jos vastoin kaikkia odotuksia emme saa kerätyksi 1 500 nimeä, niin on tullut aika, jolloin Ruotsin kansa elää viimeisiä hetkiään.

Listaan allekirjoittavien nimet eivät kuitenkaan ole kaikkien nähtävillä?

Ei, eivät ole. Nimilista näytetään juristille, joka sitten vahvistaa listan. Nimilistaa ei tulla lähettämään vaaliviranomaisille, vaan vain juristin vahvistukseen. Tämän jälkeen nimilista tuhotaan.

Puolueohjelman kanssa työskennellään parhaillaan. Milloin uskot sen olevan valmis?

Suhteellisen pian.

Voitko jo nyt paljastaa, mitkä tulevat olemaan puolueen päätavoitteet?

Pohjoismainen Vastarintaliike on vallankumouksellinen järjestö ja puolueohjelma peilaa tätä. Puolueohjelma tulee kaikella todennäköisyydellä edustamaan kokonaisratkaisua ja osoittamaan useimpien kysymysten itse asiassa liittyvän toisiinsa. Näitä kysymyksiä on tuskin mahdollista ratkaista sellaisinaan, vaan ainoastaan yhteiskunnan radikaalien muutosten kautta. Puolueohjelma tulee siksi sisältämään selonteon pidemmän aikavälin tavoitteista ja visioista.

Mitä yksittäisiin kysymyksiin tulee, ovat joukkomaahanmuuton lopettaminen ja tulevaisuuden uudelleenkotiuttaminen itsestäänselviä kysymyksiä, jotka puolueohjelmaan tulee kirjata. Ruotsin ero EU:sta ja tavoitteemme yhtenäisestä ja vahvasta Pohjolasta ovat myös tärkeitä kysymyksiä, jotka tulevat olemaan suuressa roolissa puolueohjelmassa. Tässä ei ole todellakaan kaikki; muun muassa talous-, ympäristö- ja eläinsuojelukysymyksillä tulee olemaan tärkeä osa ohjelmassa.

Edellisessä artikkelissasi kirjoitit myös puolueen tulevan olemaan “radikaali, oikeudenmukainen ja eroamaan ratkaisevasti muista puolueista sekä sanomansa että järjestön puolesta”. Voitko kertoa lukijoille, miten puolue tulee teknisesti toimimaan ja millainen puolueen suhde on Vastarintaliikkeeseen?

Puolue tulee olemaan osa Vastarintaliikettä ja edustamaan liikkeen näkökantoja. Puolue työskentelee sen hyväksi, että Vastarintaliike saavuttaisi tavoitteensa. Puolue tulee tiettävästi toimimaan omana organisaationaan, mutta käytännön syistä puolueen ja Vastarintaliikkeen välillä ei tule olemaan mitään selvää rajaa. Tämä muun muassa sen tähden, että monet mahdolliset puolueen edustajat ovat johtoasemissa myös Vastarintaliikkeessä. Tulevaisuudessa, mikäli puolue kasvaa, järjestön ja puolueen välisestä rajasta tulee selvempi, koska tulemme rekrytoimaan myös niitä ihmisiä, jotka vaikuttavat suoraan puolueen kautta eivätkä ole toimineet järjestössä. Lisään vielä, etteivät kaikki yksityiskohdat puolueen organisoinnista ole tällä hetkellä aivan selviä, vaan tulemme työskentelemään yksityiskohtien eteen ja kokeilemaan, mitkä toimintamallit ovat parhaita.

Tuleeko perustettava puolue toimimaan vain Ruotsissa vai koko Pohjolan alueella? Tuleeko muilla Pohjoismailla olemaan omat puolueensa?

Ajatuksemme on toimia parlamentaarisella kentällä muissakin Pohjoismaissa sitten, kun aika on kypsä. Tällä hetkellä tämä ei kuitenkaan tule tapahtumaan Ruotsin ulkopuolella.

Kiinnostus puoluetta kohtaan vaikuttaa olevan melko suurta, mutta tällä hetkellä ihmiset eivät oikein tiedä, miten auttaa puoluetta eteenpäin. Voivatko he juuri nyt auttaa muilla tavoin kuin kirjoittamalla nimensä listaan?

Tulemme käyttämään paljon energiaa saadaksemme puolueen toimintaa eteenpäin, mikä merkitsee, että tapoja auttaa on vaikka kuinka paljon. Toivomme puolueen perustamisen johtavan siihen, että meidän on helpompi saada niitäkin ihmisiä mukaan, joille on aikaisemmin ollut vaikeaa löytää paikka järjestössä. Ei ole mitään syytä piilotella sitä tosiasiaa, että suuri osa ulkoparlamentaarisesta toiminnastamme sopii ensisijaisesti 18–30-vuotiaille miehille ja monilla muilla on ollut vaikeuksia löytää paikkansa joukossamme. Tämä asia toivon mukaan nyt korjaantuu. Nordfrontissa tullaan pian julkaisemaan artikkeleita, jotka käsittelevät sitä, miten muilla tavoin on mahdollista auttaa.

Monet ovat uteliaita kuulemaan enemmän Ruotsalaisten puolueelle ehdottamastasi yhteistyöstä. Haluatko kommentoida asiaa?

Ruotsalaisten puolueen puoluejohtajalle Stefan Jacobssonille  lähettämäni viesti ja hänen vastauksensa siihen ovat luottamuksellista tietoa. Tiedot tulevat pysymään luottamuksellisina siihen asti, kunnes me molemmat olemme yksimielisiä siitä, että ne voidaan julkistaa. Voin kuitenkin kertoa asiasta sen verran, että yhteistyötarjous itsessään sisälsi lukuisia ehtoja ja kysymyksiä. Ehdotus ei sisällä mitään “todisteita” yhteistyöstämme, kuten jotkut ovat väittäneet, vaan ajatuksia omalta osaltani. Erittelemättä kirjoittamiani ajatuksia sen tarkemmin toiset niistä olivat neuvoteltavissa Ruotsalaisten puolueen kanssa ja toiset eivät. Jacobssonin vastaus oli kohtelias, hyvin muotoiltu ja kertoi heidän asenteestaan meihin. Vastaus oli kuitenkin ei, mikä oli odotettavissa.

 

Nordfront.se

9 KOMMENTIT

  1. Oikeaan suuntaan. Toivottavasti Suomeenkin saadaa tulevaisuudessa kansallismielinen puolue kun suomalaiset herää maahanmuuton ja EUn hirveyksiin.

  2. Jos (ja kun?) Suomessa tulee ajankohtaiseksi KS-puolueen perustaminen, niin haluan olla allekirjoittajana ensimmäisten joukossa!

  3. Pistäkäähän puoluetta pystyyn, nykyään olen persujen takana, mutta jos parempi puoluea ilmaantuu niin äänestäisin sitä.

    • Pro-Israel persujen äänestäminen tekee enemmän hallaa kuin hyvää! Älä äänestä hyvä mies!

    • Vastarintaliikettä ei voi äänestää, mutta Vastarintaliikettä voi tukea esimerkiksi ostamalla tuotteita (tai tukijäsenyyden) kaupastamme kadulle.comista. Jos ei kiinnosta rahallinen panostus, niin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sivustomme linkkien levittäminen on ilmaista eikä vie juurikaan aikaa – itseasiassa vähemmän aikaa siihen kuluu kuin äänestyskopilla käymiseen 😉

Comments are closed.