Koti Artikkelit Allekirjoita aloite julkisesta seksuaalirikollisrekisteristä

Allekirjoita aloite julkisesta seksuaalirikollisrekisteristä

6

Joukko kansalaisia on ryhtynyt vaatimaan Suomeen perustettavaa julkista seksuaalirikollisrekisteriä Amerikan mallin mukaisesti. Ilmeisesti kimmokkeen aloitteen perustamiselle on antanut pedofiilien metsästäjänä tunnetun Mikko Parantaisen saama kohtuuton tuomio, josta myös Kansallinen Vastarinta uutisoi tuoreeltaan.

Aloitteen voi allekirjoittaa oikeusministeriön ylläpitämällä virallisella Kansalaisaloite.fi-sivustolla ja kannustamme lukijoitamme tekemään tämän. Moni suhtautuu varmasti epäluuloisesti aloitteen läpimenoon nykyisessä eduskunnassa, mutta kyse on ensisijaisesti mielipidevaikuttamisesta.

Aloitteen perusteluissa nostetaan esille Parantaisen tapauksen lisäksi valtamedian pyrkimykset julkisuusperiaatteen kumoamiseksi. Alla on esillä aloitteen sisältö, ja sen tarkemmat perustelut voi lukea suoraan Kansalaisaloite.fi-sivustolta.

Vaadimme, että Suomeen perustetaan julkinen rekisteri, johon kootaan raiskauksiin ja lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneiden henkilöiden tiedot. Rekisteriin kerätään edellä mainituista rikoksista tuomittujen nimet, syntymäajat, valokuvat ja nykyinen asuinalue. Seksuaalirikollisten tulee myös ilmoittautua paikallisesti, kun he muuttavat uuteen naapurustoon. Yhdysvaltain mallin mukaisesti tiedot olisivat kaikkien suomalaisten saatavilla valtion ylläpitämällä nettisivulla. Rekisteri on toteutettava siten, että se ei vaaranna uhrien yksityisyyttä. Merkintä poistuu julkisesta rekisteristä samaan aikaan kun rikosrekisterimerkintä vanhenee.

Facebook-sivulla on puolestaan julkaistu tulostettava flyeri, jonka avulla aktiiviset kansalaiset voivat levittää tietoisuutta aiheesta.

Aloitteen osoite: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2578
Facebook-sivu: https://www.facebook.com/pedofiilirekisteri
Osallistu keskusteluun: #PEDOFIILIREKISTERI

Toimitus

6 KOMMENTIT

  1. Allekirjoitettu. Lisäksi ihmiset: mainostakaa tätä sometileillänne ja muuallakin internetissä!

  2. Allekirjoitettu!

    Vaikka en lakimuutoksen toteutumiseen nykyisellä hallituksella usko, niin silti tämäkin on yksi mielipidevaikuttamiskeino muiden joukossa, joten sen vuoksi suosittelen muitakin allekirjoittamaan.

  3. En allekirjoita, ja toivon ettei aloite menesty, koska en luota oikeuslaitokseemme. Suosittelen tutustumaan Markus Janssonin tapaukseen, jossa poliisi lavasti hänet syylliseksi lapsipornon hallussapitoon.

Comments are closed.