Koti Uutisia Ukrainan kriisi “Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan 12 tunnin kuluessa käskystä”

“Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan 12 tunnin kuluessa käskystä”

1

Korkea-arvoinen Nato-kenraali Philip Breedlove sanoi keskiviikkona, että Venäjä on täydessä valmiudessa hyökkäämään Ukrainan itäosiin. Kenraalin mukaan Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan 12 tunnin kuluessa saadusta hyökkäyskäskystä.

Kenraalin mukaan Venäjä ei ole vetänyt Ukrainan rajalta mitään sotilasjoukkoja pois. Hänen mukaansa rajalla on edelleen ainakin 40 000 venäläistä sotilasta täydessä taisteluvalmiudessa.

Breedlove kertoi, että Baltian maiden johtajat ovat huolissaan Venäjän toimista Ukrainassa. Baltiassa uskotaan, että Venäjän liikkeet tulevaisuudessa saattavat kohdistua heihin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan vaati torstaina Natolta selitystä puuhistaan Itä-Euroopassa. Lavrov esitti vaatimuksensa, kun Naton ulkoministerit päättivät laatia suunnitelmat itäisten jäsenmaidensa puolustuskyvyn tehostamisesta. Venäjän ulkoministerin mukaan Nato on rikkonut yhteisesti sovittuja sääntöjä. Naton pääsihteerin mukaan hän ei ole ottanut vastaan mitään vaatimuksia Moskovalta, ja hän luonnehti väitteitä Natosta Venäjän “propagandana” ja “vääränä tietona”.

 

Lähteet: CNN, Yle

Aiheeseen liittyen:

Naton ja Venäjän yhteistyö keskeytetty – Ukraina lähentyy Natoa kohti
Putinin entinen avustaja varoittaa Suomea

1 KOMMENTTI

  1. Mitä mieltä olette hyökkääkö venäjä?
    Ja pitäisikö suomen liittyä Natoon vai tehdä puolustusliitto ruotsin kanssa?

Comments are closed.