Koti Artikkelit Vastarintaliike Vastarintaliikkeen vuosi 2017 Norjassa

Vastarintaliikkeen vuosi 2017 Norjassa

3

Tammikuussa Norjan 1. ja 2. ryhmät suorittivat julkisen lentolehtisten jaon Skin keskustassa. Aktiviteetti oli hyvin onnistunut, suuria määriä flyereita jaettiin aktivismin aikana ja ihmisten kanssa käytiin useita mukavia keskusteluita. Muutamat maahanmuuttajanuoret yrittivät sabotoida aktivismia, mutta aktivistit antoivat heille kurinpalautuksen, minkä jälkeen maahanmuuttajat poistuivat paikalta.

Aktivistit 1. ryhmästä eristivät helmikuun puolessavälissä Oslon teknillisen museon. Tämä tehtiin siksi, että museoon oli laitettu näytille teos nimeltä Grossraum, joka mustamaalaa ja levittää törkeitä valheita kansallissosialismista ja Kolmannesta valtakunnasta. Pääsisäänkäynnin eristämisen ohella ympäristöön levitettiin julisteita.

Helmikuun aikana liikkeen Norjan-johtaja Haakon Forwald ja Pär Öberg kohtasivat Norjan yleisradio NRK:n tiimin, jolla oli toiveenaan saada haastatteluja Vastarintaliikkeen norjalaisilta edustajilta. Liikkeen tietoon oli etukäteen tullut, että NRK:n toimittajat olivat ensin vainonneet järjestön jäseniä ja tukijoita. Tämä vainoaminen sisälsi muun muassa, että aktivistien nimiä ja kuvia julkaistiin mediassa ja perheenjäseniin oltiin yhteydessä.

Vastarintaliike sai myös Norjassa luotettavien lähteiden kautta tietää NRK:llä olevan Norjan turvallisuuspoliisi PST:ltä peräisin olevaa tietoa. Myöhemmin selvisi, että haastattelut olisivat osa isompaa NRK:n julkaisemaa panetteluartikkeleiden sarjaa. Forwald ja Öberg eivät tietenkään tällaisen artikkelisarjan tekemiseen suostuneet, ja he käskivätkin toimittajia sananmukaisesti lopuksi painumaan helvettiin. Kahden NRK:n toimittajan hermostunut käytös ja vaivaantuneisuus kysymyksen “Kiistättekö todella saaneenne tietonne PST:ltä” edessä kuvattiin nauhalle.

Maaliskuussa NRK:n uhkailukampanjan seurauksena Vastarintaliike suoritti viikon pituisen kampanjan valelehdistöä vastaan. Viikko aloitettiin lippujen nostamisella salkoon monissa norjalaiskaupungeissa sen osoittamiseksi, että vastarinta elää ja voi hyvin eikä se valtamedian kaikesta mustamaalauksesta huolimatta lannistu. Kampanja koostui uusista aihetta käsittelevistä flyereista ja julisteista sekä valtamedian toimitusten, mediatalojen ja muiden omaa kansaa kohtaan vihamielisten instituutioiden eristysaktivismista.

Maaliskuun aikana tehtiin myös hyvin onnistunut julkinen flyereiden jako Arendalin keskustassa. Tämän lisäksi jo edellä mainittu “Valta takaisin globalisteilta” -flyerikampanja aloitettiin Ruotsin ohella Norjassa, missä jaettiin yhdeksän kuukauden aikana yhteensä 250 000 lentolehtistä.

Huhtikuussa Vastarintaliike lähetti lupahakemuksen mielenosoitukselle Fredrikstadissa 29. heinäkuuta teemalla “Murskatkaa homojen etujärjestöt!”. Tätä seurasi valtava mediamyrsky, jolle ei löydy vastaavaa liikkeen koko Norjan-historian ajalta; mediamyllytys kesti koko kevään ja kesän ja huipentui loppukesästä ja vielä alkusyksylläkin. Frihetskampissa julkaistiin luonnollisesti sarja esimerkiksi homolobbareita ja kulttuurimarxismia käsitteleviä artikkeleita tämän myrskyn vastapainoksi.

1. ryhmä järjesti kuun luultavasti suurimman tapahtuman, nimittäin kokonaisen aktivismiviikonlopun Østlandetissa. Viikonloppu aloitettiin julkisella aktivismilla Lillehammerissa ja lopetettiin esitelmiin, kokoontumiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Toukokuussa suoritettiin katuaktivismia Haldenissa, missä ihmisille jaettiin globalismin vastaista sanomaa. Samaan aikaan paikalla oli Sosialistisen vasemmistopuolueen jäseniä levittämässä omaa agendaansa. Kun poliisi saapui paikalle, juoksivat sosialistit suoraan heidän luokseen ja yrittivät taivutella poliiseja häätämään Vastarintaliike paikalta. Poliisi suostui näihin vaatimuksiin ja osaa aktivisteja pidettiin kiinniotettuina Haldenissa 48 tuntia ilman mitään perusteita. Poliisi selitteli tätä niin, ettei Vastarintaliike ollut hakenut lupaa “mielenosoitukselle”. Näin ei ollut tehnyt myöskään Sosialistinen vasemmistopuolue alkaessaan jakaa omaa vinoutunutta sanomaansa ihmisille. Jäljelle jääneet aktivistit eivät kuitenkaan lannistuneet vaan aktivismia jatkettiin Sarpsborgissa, missä aktivismi sujui ilman häiriöitä. Vain muutamia päiviä poliisin skandaalinkäryisen toiminnan jälkeen Haldeniin palattiin tekemään kattavaa aktivismia muun muassa eristysnauhoin.

Kesäkuussa Vastarintaliike sai tietää poliisin päätöksestä kieltää liikkeen mielenosoitus Fredrikstadissa 29. heinäkuuta niin ikään punaisten vastamielenosoittajien aiheuttamien järjestyshäiriöiden pelossa. Aktivistit 1. ryhmästä suorittivat tämän johdosta protestiaktivismia Fredrikstadin keskustassa liput ja banderolli liehuen, mikä sai hyvän vastaanoton paikallisilta. Kesäkuussa suoritettiin myös esimerkiksi Oslo Priden vastaista toimintaa muun muassa keräämällä kaupungilta Pride-lippuja ja sitten polttamalla ne.

Heinäkuun ja koko vuoden kohokohta Norjassa oli ehdottomasti Fredrikstadin sijasta Kristiansandissa järjestetty mielenosoitus. Tämä mielenosoitus olikin Norjan ensimmäinen ja suurin kansallissosialistinen mielenosoitus lähihistoriassa. Homolobbareiden vastaista teemaa jatkettiin koko loppukesän, ja Sørlandetissa järjestettiin aktivismia paikallista, monta päivää kestänyttä homofestivaalia vastaan.

Norjassa järjestetään vuosittain oma vastine Ruotsin Almedalen-viikolle sekä Suomiareenalle, Arendalen. Sananvapautta vihaavasta poliisista huolimatta Arendalen-viikolla suoritettu aktivismi oli ehdottomasti onnistunutta. On mielenkiintoista, että paikalla ollut poliisi myönsi heidän itse suorittamansa vainon olevan reaktio Kristiansandin mielenosoitukseen.

Syyskuussa muun muassa Sarpsborgissa ja Fredikstadissa järjestettyjen julkisten aktivismien ohella tehtiin parlamenttivaalien vastaista aktivismia koko vaaliviikonlopun ajan. Yli 40 äänestyspaikkaa eristettiin ja niihin levitettiin sanomaa “Ei ääntä kansanpetturille – polta vaalilipukkeesi ja tule mukaan taisteluun!”.

Lokakuussa järjestettiin aktivismia muun muassa Elverumissa vastapainoksi afgaaniturvapaikanhakijan puolesta järjestetylle tukikonsertille. Kyseinen turvapaikanhakija oli päätetty karkottaa hetkeä aiemmin ja asiasta nousi suuri kohu paikallispoliitikoiden keskuudessa. Aktivistit heiluttivat konserttipaikan edessä valtavan kokoista banderollia, jossa luki “Ei afgaaneja kaduillamme!”, minkä lisäksi koko ympäristö täytettiin lehtisillä ja tarroilla. Tukikonsertista tuli suuri fiasko; suuresta mediamainostuksesta huolimatta se keräsi vain 70 henkeä, joista useimmat olivat iältään vanhempia naisia.

Marraskuussa jatkettiin globalismin vastaista kampanjaa muun monipuolisen aktivismin ohella. Joulukuussa NRK:n Brennpunkt-ohjelmaformaatti julkaisi dokumentin Vastarintaliikkeestä. Tähän liike oli vapaaehtoisesti suostunut sen jälkeen, kun Brennpunktin toimitus oli allekirjoittanut kirjallisesti tehdyn sopimuksen ehtoja. Dokumentin aloitteentekijä oli NRK:n osalta toimittajaopiskelija Henrik Evertsson, ja dokumentin lopputulos oli yllättävän hyvä ajatellen sitä, että sen julkaisija oli NRK. Dokumentissa oli tietysti sen mukaisesti myös kritisoitavaa. Dokumentti sai kuitenkin monet ottamaan yhteyttä liikkeeseen, tukemaan liikettä taloudellisesti ja ryhtymään varsinaisiksi jäseniksikin.

Joulukuun aikana 1. ryhmä protestoi Suomen suurlähetystön edessä Suomen valtiovallan päätöstä kieltää järjestö. Aktivisteilla oli mukanaan banderolli, jossa luki “Suomi kieltää poliittisen opposition!”. Joulun alla taas aktivistit jalkautuivat Oslon keskustaan jakamaan ruokaa ja lämpimiä vaatteita järjestelmän hylkäämille vähävaraisille norjalaisille. Kaikki vaatteet oli jaettu tunnissa ja ruoka hupeni lähestulkoon samaan tahtiin.

Uudenvuoden aikaan monissa osissa Norjaa järjestettiin sosiaalista aktivismia yhdistettynä esimerkiksi banderollien tekoon. Tämä päätti kuluneen vuoden ja toivotti samalla kaikille järjestön aktivisteille, jäsenille ja tukijoille ympäri Pohjolan hyvää uutta taisteluvuotta 2018.

 

Frihetskamp.net

3 KOMMENTIT

  1. Mainiota huomata, että järjestö on myös Norjassa vuosi vuodelta aktiivisempi!

Comments are closed.