Koti Artikkelit Tukimielenosoitus Kultaiselle aamunkoitolle

Tukimielenosoitus Kultaiselle aamunkoitolle

10

600

Lauantaina 9.11. Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti mielenosoituksen tukeakseen Kultaista aamunkoittoa. Tässä tiivistelmä tapahtumien kulusta.

Mielenosoitus järjestettiin lauantai-iltana. Puolue on viime aikoina saanut kestää kovia koitoksia, mikä kulminoitui kahden puolueen jäsenen, Giorgos Fountoulisin ja Manolis Kapelonisin murhaan Ateenan-puoluetoimiston ulkopuolella.

Soihtujen valaistessa Vastarintaliikkeen aktivistit kokoontuivat sovitulle tapaamispaikalle Karlaplanille Tukholmaan. Paikan päälle oli kokoontunut sadoittain äärivasemmistolaisia vastamielenosoitukseen, ja nämä olivat miehittäneet paikan. Paikalla oli myös paljon poliiseja pitämässä ryhmät erillään toisistaan.

600-3

Vastamielenosoittajat olivat kokoontuneet suureksi ryppääksi. He huutelivat iskulauseita kuten “ei rasisteja kaduillamme” ja “natsisiat”. He syljeskelivät, näyttivät keskisormea, haastoivat riitaa ja huutelivat rivouksia. Vastarintaliikkeen aktivistit, joita vaadittiin koko ajan lopettamaan tukimielenosoitus, kokosivat rivinsä uudelleen marssiakseen.

Marssijat jakautuivat kolmen hengen ryhmiin, joista muodostui 93 henkeä käsittänyt soihtukulkue. Liikkeen kyltinkantajat olivat etulinjassa ja lipunkantajat aivan näiden takana. Kynttilät jaettiin ja sytytettiin ennen mielenosoituksen alkua.

Poliisin ja vastamielenosoittajien seuraamina aktivistit marssivat Kreikan suurlähetystön eteen. Suhteellisen lyhyen ajan jälkeen tapahtui ensimmäinen yhteenotto. Satoi bengalilaisia tulitteita, lasinsirpaleita ja kiviä, mutta Vastarintaliikkeen aktivistit seisoivat selkä suorana ja torjuivat kaikki hyökkäykset. Poliisi erotti ryhmät toisistaan ja marssi kohti lähetystöä jatkui.

Saavuttuaan paikalle kaikki osanottajat kokoontuivat puoliympyrään sisäänkäynnin eteen kuunnellakseen Julius Blombergin puhetta.

Blomberg puhui Kreikan hallituksen Kultaiseen aamunkoittoon kohdistamasta vainosta ja kahden puolueen jäsenen murhasta 1.11. puoluetoimiston ulkopuolella. Blomberg jatkoi puhumalla solidaarisuuden osoittamisen tärkeydestä kreikkalaisia tovereitamme kohtaan sekä siitä, ettei Kultaisen aamunkoiton taistelu käsitä ainoastaan Kreikkaa vaan koko Euroopan tulevaisuuden.

Kultaisen aamunkoiton taistelu on enemmän kuin vain kotimaista – heidän kamppailunsa inspiroi koko Eurooppaa, eikä vähiten sen pohjoisosia. Puolueen nimi on nykyään tunnettu ja myös pelätty maapallon ympäri. On varmaa, että vihollinen haluaa kaikkea muuta, kuin että Kultaisen aamunkoiton toisinaan radikaalitkin keinot ja kompromissiton sanoma leviävät kautta eurooppalaisen maailman. Viimeiset sanani lausun englanniksi selkeyden vuoksi: WE STAND WITH GOLDEN DAWN!

Puheen päätyttyä ja kynttilöiden sammuttua kulkue jatkoi matkaansa kohti läheistä metroasemaa. Kaikki järjestäytyivät siten, kuten Karlaplanilla tehtiin, ja poistuivat lähetystöltä. Vain viidenkymmenen metrin päässä poliisin tiesululta olivat kokoontuneet vastamielenosoittajat, jotka heittelivät lasinsirpaleita, kiviä ja bengalilaisia räjähteitä. Nallit paukkuivat ja äänet pauhasivat. Sekä jalan että ratsain liikkuneet poliisit saapuivat huutaen paikalle, mutta ennen kuin he ehtivät edemmäksi, savupommi räjähti levittäen vihreää savua. Vastarintaliikkeen aktivistit raivasivat sulun ja ajoivat hyökänneet äärivasemmistolaiset pois.

Matkaa jatkettiin läpi poliisin sulkujen ja paksun vihreän savun. Karlavägenillä puhkesi uudelleen kahakka vastamielenosoittajien kanssa, joita tuli joka puolelta. Tunnelma oli tiivis, ja vaikka tilanne oli sodankaltainen, Vastarintaliike puolusti lujasti oikeuttaan osoittaa mieltään.

Taistelun tuoksinassa eräs vastamielenosoittajista heitti aktivistia lasinsirpaleella päähän ja poliisi iski vielä aktivistia pampulla samaan paikkaan. Aktivisti vietiin myöhemmin sairaalaan, mutta hän on nyt kirjoittautunut sieltä ulos ja on paranemassa.

600-2-460x305

600-1-460x305

Mellakan jälkeen matka saattoi jatkua, ja osanottajat opastettiin ihmisiä tupaten täynnä olleelle metroasemalle, jonka poliisi oli evakuoinut Vastarintaliikkeen tähden. Osanottajat matkustivat alkuperäiselle kokoontumispaikalle poliisi vanavedessään. Kokoontumispaikalla eräs aktivisteista puhui megafoniin ja kiitti kaikkia mukana olleita, minkä rähjääntyneet osanottajat ottivat vastaan raikuvin kättentaputuksin. Kaikki olivat tyytyväisiä illan mielenosoitukseen.

Jälkikäteen ei voi kuin todeta, että pohjoismainen vastarinta elää ja voi hyvin!

Vielä kerran kiitos kaikille paikalla olijoille!

Klikkaa tästä nähdäksesi kaikki livestream-videopätkät, jotka julkaistiin lauantai-illan aikana.

Aftonbladetin videon näet tästä.

 

 

Nordfront.se

10 KOMMENTIT

 1. Harmitti kovasti, kun ei päässyt paikalle, mutta vähän helpotti, että mielenosoitusta pystyi koko ajan seuraamaan livenä netistä! Etenkin tuo kilpimiesvideo on jo klassikkoainesta! Kommunisteille on nimittäin turha yrittää puhua järkeä – antaa tekojen puhua sen sijaan.

  Kultaisen Aamunkoiton ja Pohjoismaisen vastarinnan puolesta!

 2. Näiden kotimaisten apurahakapinallisten sivuilla ovat jo piehtaroineet siinä tunteessa, kuinka Vastarintaliike muka sai selkäänsä Tukholmassa. No joo, aika tulkinnanvarainen määritelmä “selkään antamisesta” siis, jos se tarkoittaa sitä että lukumäärältään (nyt ei voi puhua vahvuudesta tai voimasta) moninkertainen punikkiporukka pääsee heittelemään jotain rojua aktivistien niskaan ja käsikähmään satunnaisesti. Siltä osin “suureen tavoitteesen” näköjään pääsivät, onnittelut heille. Kieltämättä kovat ja tuliset meiningit näkyi olevan, mutta mikään ei estänyt liikettä viemästä mielenosoitusta kunnialla loppuun asti!

  • Niissä mielenosoituksissa, missä olen länsinaapurissa ollut mukana, ovat punaiset saaneet sen varsinaisen lihasvoimansa maahanmuuttajista (joille kokemusta kaduilla roikkumisesta ja turhasta mölinästä tulee joka päivä). Roskasakkia ja ali-ihmisiä on Ruotsin kaltaisissa demokratioissa radikaaleja kansallissosialisteja enemmän, sehän on selvä. Saisiko KV suomennettua tuon uuden Hagbergin haastattelun? Siinä tuli kipakka näkökulma tapahtuneisiin, heh!

   Itse mielenosoitus oli käsittämättömän hienoa seurattavaa. Vaikuttaa siltä, että Ruotsissa tilanne on kärjistymässä ja yhteiskunnallinen kamppailu on siirtymässä uudelle tasolle.

  • No jaa, 400 lammasta vastaan vajaa sata leijonaa. Ilman poliisiahan noikin anarkomarkot itkisivät tällä hetkellä sitä, kuinka äärioikeisto on väkivaltainen kun ne hyökkäsivät meidän kimppuun sen jälkeen, kun eka itse mentiin haastamaan riitaa. “Jätkä löi oikeesti!”

   Emilin haastattelin kääntämiselle supporttia täältäkin!

 3. MAHTAVAA!!! Todella ilo lukea tästä!! Kommareilta nyt ei muuta voi odottaa kuin säälittävää uhinaa. Kilpimies u rock 🙂

 4. Kilpimies = hieno mies! Eipä tullu yllärinä, että punikit taas uskaltautuu ylivoimalla plus poliisin vanavedessä aktivistien kimppuun… Eikö punikit yleensä luule olevansa A.C.A.B jengiä?! Kerta toisensa jälkeen fuusioituvat kansallissosialisteja vastaan…

 5. Hienoa toimintaa jälleen ruotsalaisilta tovereilta! Aika rauhallisella asenteella porukka oli, vaikka pulloa, pommia ja rojua lensi jatkuvalla syötöllä. Jännä, ettei antifan puoli yrittänyt tosissaan tulla Vastarintaliikkeen riveistä läpi, tyytyivät lähinnä turvallisen etäisyyden takaa häiriköimään. Taisi jännittää, ehkä seuraavalla kerralla sitten.

  Mutta kaikin puolin onnistuneen oloinen tapahtuma, toivottavasti viesti valuu Kreikkaan asti.

 6. Kilvenkäyttö oli osoitus kilven perusluonteen ymmärtämisestä, se että se suojaa, mutta että sitä voi käyttää myös taisteluvälineenä. Tämän vuoksi kilvissä aikanaan oli mm. metallinen kupura, jolla kilven voimaa lyömäaseena oli mahdolista kohdentaa pienemmälle pinta-alalle.

Comments are closed.