Koti Uutisia Turun juutalaiset ja toimittajat kauhuissaan musiikkitapahtumasta

Turun juutalaiset ja toimittajat kauhuissaan musiikkitapahtumasta

4

Viulu

9.11. Turun seudulla järjestettiin kansallismielinen musiikkitapahtuma, jossa esiintyi artisteja niin Suomesta kuin muualta Euroopasta. Konsertti oli suljettu yksityistapahtuma kaukana kaupungin keskustasta, mutta Turun Sanomien (TS) toimitus ja Turun juutalainen seurakunta onnistuivat silti järkyttymään siitä. Tapahtumasta uutisoivat myös monet muut suuret sanomalehdet ympäri Suomea kauhistunein sanankääntein.

Paperiversiossaan TS:n maanantainen numero muistuttaa kunnon kansalaisia, että marraskuun yhdeksättä päivää tulee viettää “synkissä tunnelmissa”. 9.11. on Saksassa tapahtuneen kristalliyön vuosipäivä. Kristalliyö sai alkunsa, kun Herschel Grynszpan -niminen juutalaiskiihkoilija ampui Saksan lähetystövirkailijan Pariisissa.

TS muistuttaa lakonisesti, että Suomessa “äärioikeistolaisten ryhmien toiminta ei ole kiellettyä”. Historian painolasti on kuitenkin TS:n mukaan raskas. Juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Tomer Huhtamäki lanseerasi uutisen yhteydessä uuden termin kriminaaliäärioikeistolaisuus. Uutisesta ei käy ilmi, edustaako esimerkiksi Ariel Sharon kriminaaliäärioikeistolaisuutta.

Konserttia mainostanut MustaSydan.com-verkkosivu julkaisi maanantaina vastineensa Suomea järkyttäneelle kohulle:

Olemme hyvin järkyttyneitä siitä, kuinka todellisuudentaju on pettänyt. Samana päivänä, kun musiikkia kuunneltiin, kenties provosointitarkoituksessa järjestettiin Suomen ruotsinkielisten uimaseurojen mestaruusuinnit. Sanoudumme täysin irti uimisesta, jos sellaista on samaan aikaan Impivaaran uimahallissa tapahtunut. Emme olleet asiasta tietoisia, kun joimme Teboil-huoltamolta ostettua kahvia parkkipaikalla.

Yritimme myös tavoittaa Teuvoa kommentoimaan asiaa, koska epäilemme, että kriminaaliteuvolaisuutta kannattavat Teuvot ovat saattaneet närkästyä Teuvon päivänä ehkä järjestetystä äärimusiikista. Ainoa asia, jonka Teuvo suostui kertomaan, oli, ettei hän kerro muiden Teuvo-nimisten henkilöiden nimiä kolmansille osapuolille eli ei Teuvo-nimisille.

Teemme myös Teuvo-nimisiin henkilöihin selvän pesäeron, vaikka tietojemme mukaan jossakin saattoi olla Teuvo-niminen henkilö, joka on esiintynyt salamyhkäisesti peitenimellä. Olemme tällaisesta käytöksestä äärimmäisen huolissamme.

‘Nimi Teuvo esiintyi jo vuonna 1833 Kansanvalistusseuran kalenterissa. Nimi on annettu vuoden 2009 loppuun mennessä 14 161 suomalaiselle miehelle ja ainakin yhdelle naiselle.’ – Wikipedia.

Myös Kansallinen Vastarinta ilmaisee järkytyksensä lauantain tapahtumista ja toivoo tomereille sekä teuvoille pikaista toipumista kristalliyön koettelemuksista.

4 KOMMENTIT

  1. Jutun kirjoittanut toimittaja on varmaan nähnyt keikkaflaijerin jo ajat sitten ja odottanut siitä lähtien, että pääsee tekemään ehkäpä jopa oman läpimurtojuttunsa.

    Haluan kuitenkin esittää nöyrimmät anteeksipyytöni niin itseni kuin kriminaaliäärioikeistolaisen bändini puolesta, jonka kanssa oltiin paikan päällä soittamassa keikka. Olemme erittäin pahoillamme siitä, että joku joskus jossain on voinut pahoittaa mielensä meidän toiminnastamme.

  2. Vakavintahan tässä on, että huhujen mukaan tapahtumassa ihmiset menivät ihan viihtymään, joku saattaisi sanoa jopa tunnelmaa hyväksi. Mutta eihän sellainen käy synkkänä päivämääränä päinsä.

    Hienoa, että “kulttuurivallankumouskin” etenee, ja tapahtumia on tarjolla moneen makuun! Ja toivottavasti Turun Sanomien kahvihuoneessa on keskusteltu lehden tasosta pitkään ja hartaasti.

Comments are closed.