Koti I maailmansota 100 vuotta Ensimmäisen maailmansodan päättymisestä 95 vuotta

Ensimmäisen maailmansodan päättymisestä 95 vuotta

2

Päivälleen 95 vuotta sitten, 11.11.1918 kello 11.00, vuonna 1914 alkanut ensimmäinen maailmansota päättyi. Sota päättyi Saksan ja sen liittolaisten tappioon.

Saksa pakotettiin niin sanottuun “Versailles’n häpeärauhaan”, jossa Saksan todettiin yksin syyllistyneen maailmansodan alkamiseen. Lisäksi Saksa menetti maa-alueitaan ja kaikki siirtomaansa. Armeija tuli supistaa 100 000 sotilaaseen eikä Saksa saanut pitää yllä modernia armeijaa.

Maailmansodan lopputuloksen seurauksena Saksan keisarikunta lakkasi olemasta. Keisari Wilhelm II lähti maanpakoon Hollantiin, jossa hän pysyi kuolemaansa saakka 1941.

Vain kuukautta ennen maailmansodan päättymistä tehtaiden työntekijät aloittivat sosialistien johdolla yleislakon. Näin ollen Saksa ei enää saanut tarvittavia materiaaleja rintamalle.

Ensimmäisen maailmansodan lopputulos synnytti joukon uusia itsenäisiä valtioita. Suomi ja Baltian maat itsenäistyvät Venäjästä bolshevikkivallankumouksen myötä ja Itävalta-Unkarin keisarikunta lakkasi olemasta.

Neljä vuotta kestäneessä sodassa kaatui kaiken kaikkiaan 21 miljoonaa sotilasta.

2 KOMMENTIT

  1. ”Versailles’n häpeärauhan” mukaan Saksan oli maksettava 269 miljardia kultamarkkaa, mikä vastaa noin 100 tuhatta tonnia (!!!) kultaa. Määrä on käsittämättömän suuri, koska se on noin 3/4 maailman kultavarannoista ja sitä vaadittiin sodassa tuhoutulta kansakunnalta. Lukekaa vain tämä Amazonilla myynnissä oleva (http://www.amazon.com/Germany-Must-Perish/dp/B000XZHACS/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1384331715&sr=8-3&keywords=germany+must+perish) juutalaisen kirjoittama kirjan “Saksa tulle hävittää”. Mikään ei muuttunut, äärijuutalaisten viha saksalaisia kohtaan on kestänyt jo vuosisatoja ja on edelleen suunnaton.
    http://unityofnobility.com/wp-content/uploads/2013/02/Britain-War-To-Death-Against-Germans.jpg

Comments are closed.