Koti Artikkelit Vastarintaliikkeellä suuri katutapahtuma Kööpenhaminassa

Vastarintaliikkeellä suuri katutapahtuma Kööpenhaminassa

3

Pohjoismainen Vastarintaliike järjesti lauantaina ensimmäisen isomman julkisen tapahtumansa Tanskassa. Noin 80 kansallissosialistia marssi maan pääkaupungissa Kööpenhaminassa ja jalkautui sen keskustaan jakamaan lentolehtisiä sekä pitämään puhetta.

Vastarintaliikkeen Tanskan osaston Nordfront.dk -sivusto kutsuu tapahtumaa Kööpenhaminan suurimmaksi kansallissosialistiseksi kokoontumiseksi sitten Toisen maailmansodan.

Aktivistien saavuttua pääkaupungin keskeiselle paikalle ryhtyivät paikalla olleet poliisit kyselemään, mistä on kyse. Heille kerrottiin, että aikomuksena on jakaa esitteitä ihmisille, ja tämä näytti olleen heille OK. Kun tanskalaisaktivisti ja ryhmänjohtaja Jacob Andersen ryhtyi pitämään puhetta megafoniin, päätti poliisi yrittää keskeyttää puheen. Puhe käsitteli kansaa ja identiteettiä sekä pohjoismaisia arvoja ja niille vihamielistä modernia demokratiaa.

Muut aktivistit kuitenkin nopeasti muodostivat ringin puhujan ympärille ja näin estivät poliisia pääsemästä käsiksi puhujaan. Puheen jälkeen oli aika levittäytyä torille jakamaan lentolehtisiä, mutta siinä vaiheessa poliisi oli saanut paikalle lisävahvistuksia ja se ryhtyi nyt käskyttämään kansallissosialisteja siirtymään pienelle rajatulle alueelle aukion reunalla.

Tämä ei käynyt Vastarintaliikkeelle ja liike päätti aloittaa spontaanin marssin pois torilta ja halki keskustan. Poliisi onnistui ihmismuurilla estämään liikkeen poistumisen sivukadun kautta, joten liike teki täyskäännöksen yrittäen toista reittiä. Taas poliisit tulivat eteen ja pyrkivät tekemään kiinniottoja, mikä johti pieneen hälinään. Liike onnistui kuitenkin murtautumaan poliisien läpi pois torilta ja lähti marssimaan kaupungin kaduille.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Tanskan osasto kutsuu tapahtumaa menestykseksi. Tanskalaiset näkivät, että järjestö pystyy toimimaan julkisesti Kööpenhaminassa ja viranomaiset näkivät, että liikkeen aktivistit eivät alistu poliittisen poliisin mielivallalle.

Lähde: Nordfront

3 KOMMENTIT

Comments are closed.