Koti Uutisia Ruotsin puolustusvoimat alentaa fyysisia vaatimuksiaan naisten vuoksi

Ruotsin puolustusvoimat alentaa fyysisia vaatimuksiaan naisten vuoksi

1

Koska niin moni nainen ei kykene läpäisemään Ruotsin puolustusvoimien fyysisiä vaatimuksia, on maan sotilaallinen johto päättänyt alentaa vaatimustasoa. Osa syytä on Ruotsin puolustusvoimien tavoite, jossa 20 prosenttia sotilaista olisi naisia. Nykyisellä vaatimustasolla vain 16 prosenttia uusista sotilaista on naisia.

– Tahdomme olla enemmän tasa-arvoisia, niin lukumäärällisesti kuin laadullisesti, kertoo puolustusvoimien henkilöstövastaava Klas Eksell.

Lähde: Nordfront

https://www.nordfront.se/kvinnor-klarar-inte-fystesten-nu-ska-forsvarsmakten-sanka-kraven.smr

1 KOMMENTTI

  1. Ehkä ruotsalaiset pyrkivät saamaan sotilaiksi henkisiltä ominaisuuksiltaan sopivia henkilöitä. Heistä voi olla pulaa Ruotsissa. Luultavasti naisissa on pieni määrä sopivia.

    Aikanaan oli tärkeä olla voimakas, jotta jaksoi kantaa varusteita ja iskeä lähitaistelussa lyömäaseilla. Sitten tulivatkin tuliaseet. Silloin tärkeää oli kyky tähdätä maaliin ja vetää liipasimesta. Nykyään joissakin tapauksissa riittänee, että istuu ilmastoitussa huoneessa ja ohjaa toisella puolella maailmaa operoivaa lennokkia. Mutta tahto ja kyky toimia sotilaana tarvitaan.

Comments are closed.