Koti Uutisia Kuinka vastata ”informaatiovaikuttamiseen” -opas on ilmestynyt suomeksi

Kuinka vastata ”informaatiovaikuttamiseen” -opas on ilmestynyt suomeksi

2

5. huhtikuuta Valtioneuvoston kanslia julkaisi oppaan, kuinka vastata informaatiovaikuttamiseen. Kyseinen opas on mukautettu Ruotsin propagandaviranomaisen MSB:n laatimasta oppaasta ”Att möta informationspåverkan – Handbok för kommunikatörer”.

Oppaan sisältö liittyy vahvasti ”valeuutisten” ynnä muiden tietojen levittämiseen. Oppaan tarkoituksena on opettaa, kuinka tunnistaa informaatiovaikuttamisen keinot, joilla yritetään muuttaa yleistä mielipidettä. Oppaassa viitataan, kuinka informaatiovaikuttamisen tarkoituksena on saada kohde ”tekemään haitallisia asioita ja toimimaan omaa etuaan vastaan”. Oppaan mukaan myös huumorin muodot satiiri ja parodia voivat olla vaarallista informaatiovaikuttamista.

Oppaan löytää PDF-tiedostona kokonaisuudessaan täältä: Valtioneuvoston julkaisut http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161512

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

http:// https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/opas-informaatiovaikuttamiseen-vastaamisesta-ilmestynyt

2 KOMMENTIT

 1. Kiitos mielenkiintoisesta linkistä. Luultavasti nykyiset vallassaolijat eivät pysty säilyttämään asemaansa ilman sananvapauden tukahduttamista. Mutta sekin heikentää heidän asemaansa. Siis he ovat lose-lose tilanteessa. Jos sallivat mielipiteiden ilmaisun, käy huonosti. Jos kieltävät, käy huonosti mutta hitaammin. Ostavat siis aikaa ja odottavat ihmettä.

  Voi olla, että Suomessa joudutaan niin ahtaalle, että toistamieltä olevien viestintä pitää rakentaa monivaiheiseksi sitten, että yksittäistä viestiä ei ymmärretä kieltää. Siis eri kanavia käyttämällä saadaan kohderyhmän tietoisuuteen osa-ajatuksia, jotka vastaanottajat itse yhdistävät lähettäjän tarkoittamaksi ajatukseksi. Vastaanottaja tuntee itse keksineensä ajatuksen ja sitoutuu siihen voimakkaasti.

  Eräs vastarinnan keino on diktatuureista tuttu hillitön virallisen aatteen kehuminen. Ehkä sitä käytetään jo Suomessakin. Miksi muuten mahdottomiin ja mahdollisiin yhteyksiin mainoksiin, televisio-ohjelmiin, elokuviin ja lehtijuttuihin laitetaan kiintiöihmisiä. Tökerö mielipidevaikuttaminen kääntyy käyttääjänsä vastaan. Mutta ehkä media-alalla on ihmisiä, jotka tarkoituksella liioittelevat. Nakertavat siten monikultturistien unelmaa monikultturistien sitä huomaamatta ja vieläpä tulevat monikultturistien palkitsemiksi.

  Mutta… mutta Neuvostoliittokin sortui kovista otteista huolimatta. Meilläkin on siis toivoa.

  Nimimerkkini viittaa taisteluun, jonka Napoleon ja Venäjä kävivät 1807. Tuhottomasti jäi ruumiita kentälle. Siitä huolimatta jo seuraavana vuonna entiset viholliset olivat liittolaisia. Napoleon jopa lähetti tsaarille onnittelukirjeen Suomen valloittamisen loppuunviemisestä. Hauska yksityiskohta oli, että kirje oli päivätty ennen sotatoimien aloittamista.

 2. Suomen ja Venäjän suhtautuminen USA/Israel/Saudi/Turkki -koalition informaatiovaikuttamiselta on vastakkainen.

  Suomi on antautunut ehdoitta NATO:lle, ja NATO käytännössä hallinnoi Suomen maaperää, ja on syytesuojassa vaikka muuttaisi koko maan taistelutantereeksi ydinaseineen. Tämän toteuttaneet maamme poliitikot kävelevät yhä vapaana, ja valtamedia ylistää näitä poliitikkoja, sekä ajaa toisinajattelijoita suohon.

  Venäjä on ilmoittanut rakentavansa omaa internettiä DNS -palvelimineen, suojautuakseen USA:n (joka on yhä sotatilassa ) kyberhyökkäyksiltä.

  Hesari ei halua kertoa, että se mitä Venäjä tekee “valeuutisten estämiseksi”, myös EU tekee ihan yhtälailla:

  .hs.fi/ulkomaat/art-2000005999156.html

Comments are closed.