Koti Uutisia Varg Vikernes tuomittu rotuvihaan yllyttämisestä

Varg Vikernes tuomittu rotuvihaan yllyttämisestä

4

UK_Vikernes_tuomittu

Pariisilainen oikeustuomioistuin tuomitsi eilen 41-vuotiaan Varg Vikernesin (nyk. Louis Cachet) “sotarikosten kiistämisestä” ja “rodulliseen tai uskonnolliseen vihaan yllyttämisestä” kotisivuillaan Thulean Perspectivessä. Hänet tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan 8 000 euron sakot. Vikernes sai kovemman tuomion kuin mitä syyttäjä oli esittänyt, eli neljästä kuuteen kuukauteen ehdollista ja 5 000 euron sakot.

Lisäksi Vikernes joutuu maksamaan 1 500 euron oikeudenkäyntikulut sekä yhden euron “symbolisen” summan jommallekummalle “rasisminvastaiselle järjestölle”, joko SOS Rasismelle tai LICRA:lle. Vikernes on kertonut aiemmmin valittavansa saamastaan tuomiosta.

Vikernes ja hänen vaimonsa Marie Cachet pidätettiin kotonaan Ranskan Salon-la-Tourissa Corrézessa viime vuoden heinäkuussa, kun turvallisuuspoliisi teki rynnäkön pariskunnan kotiin. Heitä epäiltiin terrori-iskun suunnittelusta. Turvallisuuspoliisin mukaan syyt epäilyille olivat blogikirjoitus Vikernesin kotisivuilla, hänen vastaanottamansa Anders Behring Breivkin manifesti sekä Marie Cachetin laillisesti ostamat neljä metsästysasetta. Pariskunta vapautettiin kuitenkin pian epäilyistä.

Vikernesin asianajaja Julien Freyssinet antoi aiemmin Norjan yleisradio NRK:lle lausunnon, että tapaus on Ranskan poliisin epätoivoinen yritys saada Vikernes telkien taakse dramaattisen poliisirynnäkön jälkeen viime kesänä.

Lähteet: Nordfront.se, Yle

 

Aiheeseen liittyen: Varg Vikernesiä syytetään “sananvapauslain rikkomisesta” Ranskassa

4 KOMMENTIT

  1. No niin… Tässä sitä ollaan, demokraattisessa EU:ssa. Jossa sananvapaus ja mielipidevapaus on voimissaan. Vai oliko se niin?

    Jos minä olisin Vikernes, niin kieltäytyisin maksamasta, jolloin maksut tuomittaisiin vankeudeksi. Mikäs sitä olisi popsia valtion muonia samalla kun odottaa että velka kuoleentuu joka päivä.

    Hän voisi tosin pyytää apuja LePenin lakimiehiltä. Eiköhän sieltä löydy jotain kättä pidempää.

    • Kuten uutinen sen kertoi, ele (lue: tuomio) on SYMBOLINEN, eikä sillä ole mitään tekemistä lakipykälien kanssa. Kyseessä on siis näytelmä, jossa yhtä rangaistaan esimerkkinä muille, ettei näin saisi toimia. Kaikki sisimmässään tietävät, että tuo tulee kaatumaan korkeammissa oikeusasteissa mutta se mitä asialla tavoiteltiin on kuitenkin saavutettu, medianäkyvyys. Nyt ranskalaiset ja helvetin moni muukin maa tietää, että Ranskassa ei juutalaisille vittuilla ja säälittävän moni vielä tulee noudattamaankin tuon uutisen luomaa epärealistista kuvaa lainvoimaisuudesta.

  2. Vikernes ei vastaanottanut Breivikin manifestia vaan Breivik oli ilmeisesti lähettänyt manifestinsa väärennettyyn sähköpostiosoitteeseen jota joku oli väittänyt Vikernesin osoitteeksi.

Comments are closed.