Koti Uutisia Hamas: jatkossa kaikki israelilaiset oikeutettuja kohteita

Hamas: jatkossa kaikki israelilaiset oikeutettuja kohteita

6

Hamas sanoi tiistaina, että kaikki israelilaiset ovat jatkossa oikeutettuja kohteita vastarinnalle. Lausunto tuli sen jälkeen, kun Israel oli tehnyt kuolettavan hyökkäyksen palestiinalaiseen kotiin Gazassa.

“Lasten teurastaminen Khan Yunisissa… on hirvittävä sotarikos, ja kaikista israelilaisista on nyt tullut oikeutettuja kohteita vastarinnalle”, sanoi Hamasin edustaja Sami Abu Zuhri.

Ainakin seitsemän palestiinalaista kuoli ja 25 haavoittui Israelin iskettyä kotiin eteläisessä Khan Yunisin kaupungissa. Kuolleista kaksi oli lapsia.

Israelin armeija kertoi, että se teki tiistaina Gazaan yhteensä noin 40 ilma-iskua, joissa myös useat asuintalot olivat tulilinjalla. Kuolleiden joukossa oli myös Hamasin sotilasjohtaja Mohammad Shabaan.

Keskiviikon vastaisena yönä Israel pommitti noin 160 kohdetta Gazassa. Naapurimaa Jordania on kutsunut Israelin toimintaa barbaarimaiseksi. Hamas on luvannut kostaa iskut ja se myös varoitti, että Israelin viimeaikaiset toimet voivat johtaa Intifadaan eli palestiinalaisten kansannousuun.

 

Lähteet: Press TV, Iltalehti

6 KOMMENTIT

  1. Halutessaan sionistit olisivat voineet välttää siviiliuhrit mutta ei. He tekivät saman kuin Dresdenille aikoinaan. Ja mitä tästä nyt seuraa? Ympäri maailman saavat kulkea varpasillaan. Nyt heidän ei ole hyvä liikkua missään yksin.

  2. Noi molemmat puolet saisi hävitä kartalta. Rajat kiinni, kiviä ja keihäitä aseiksi. Sen verta ongelmallisia ja vihoisaan, että ajan kuluessa tappaisivat toisensa sukupuuttoon. Ongelma vain on Hamas. Uhoa enemmän, kuin uskallusta oikeaan taisteluun.Kysymys ei ole, kumman puolella olet. Vaan koska kumpikin häviää kartalta.

  3. TV-uutisointi aiheesta on ollut mielenkiintoista… Samassa lähetyksessä on voitu sanoa että suurin osa palestiinalaisuhreista on ollut Hamasin johtajia ja seuraavassa lauseessa on kuitenkin myönnetty että ainakin kolme neljännestä kuolleista on ollut naisia ja lapsia. (“Feministien” hyökkäystä “pelätessä” lisään että en vähättele mahdollisuutta, että naisia olisi Hamasin johdossa, mutta käsitykseni paikallisesta kulttuurista vain on johtanut ymmärrykseen, että ei Hamasin johdossa paljoa naisia ole.) Mielenkiintoista on myös että Yhdysvallat on lupautunut “auttamaan” “Israelin” ja Palestiinan välisissä neuvotteluissa, kun nimenomaan Yhdysvaltojen rahavirta “Israeliin” on mahdollistanut palestiinalaisten tappamisen ja sen että “Israel” on siirtänyt ‘vain’ 20 000 sotilasta Palestiinan vastaiselle rajalle.

  4. Ei muuta kuin kunnon jytky jutkujen pääkaupunkiin. Saksa joutuu nyt maksaan juutalaisille valtavia summia mukamas viime maailmansodasta. Nyt nähdään kuinka kovia valehtelijoita juutalaiset on.

Comments are closed.