Koti Uutisia Joel Bjurströmer Almgrenin vankeusrangaistusta lyhennettiin

Joel Bjurströmer Almgrenin vankeusrangaistusta lyhennettiin

2

UK_Joelin_vankeus_lyheni

Äärivasemmistolaisrikollinen Joel Bjurströmer Almgren tuomittiin Kärrtorp-jupakan jälkeen kuuden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa tapon yrityksestä tämän iskettyä veitsellä selkään yhtä vastamielenosoittajaa. Käräjäoikeus sanoi juttua käsitellessään, ettei puukotuksen uhrilla ollut minkäänlaista mahdollisuutta puolustaa itseään, ja näin ollen Bjurströmer Almgren ei ollut tilanteessa, jossa hän olisi voinut turvautua hätävarjeluun.

Bjurströmer Almgren valitti käräjäoikeuden tuomiosta jälkeenpäin hovioikeuteen. Bjurströmer Almgren sanoi toimineensa itsepuolustukseksi ja puolustaneensa “rauhallista natsisminvastaista mielenosoitusta”. Oikeudenkäynnissä läsnä olleen henkilön mukaan Bjurströmer Almgren olisi kommentoinut vastamielenosoittajista, että “nämä eivät ole tavallisia ihmisiä, vaan natseja”.

Hovioikeus piti Bjurströmer Almgrenin tuomion tapon yrityksestä voimassa, mutta katsoi käräjäoikeuden antaneen Almgrenille liian kovan tuomion ja ettei teko vastaa rangaistuksen pituutta. Sen sijaan hovioikeus pudotti Bjurströmer Almgrenin tuomiota viiteen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Hovioikeuden mielestä Almgren suhtautui välinpitämättömsti siihen, että hänen tekonsa olisi voinut päättyä ihmishengen menetykseen.

Luettaessa hovioikeuden lausuntoa tuomiosta herää paljon kysymyksiä siitä, miksi hovioikeus päätti lyhentää vankeusrangaistusta:

“Heti puukotuksen jälkeen Bjurströmer Almgren vetäytyi taaksepäin ja lähti lippunsa luota. Tämän jälkeen hän lähestyi uudestaan Vastarintaliikkeen jäseniä veitsi kädessään, mikä kertoo, ettei hänen toimintansa ollut täysin harkittua tai hallittua. Hetken kuluttua siitä, kun Bjurströmer Almgren iski henkilöä veitsellä, hän yritti hyökätä uudestaan verta vuotavan avaintodistajan kimppuun ainakin lippukeppiä käyttämällä”.

 

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet

Aiheeseen liittyen:

Joel Bjurströmer Almgren tuomittu kuuden ja puolen vuoden vankeuteen
Joel Bjurströmer Almgrenille odotettavissa seitsemän vuotta vankeutta
Oikeudenkäynti Joel Bjurströmer Almgrenia vastaan alkanut
Äärivasemmistolaisia kiinni väkivallanteoista Ruotsissa

2 KOMMENTIT

  1. Ulos Euroopasta tämä eläin. Aiempiin hänen rikostuomioihinsa kuuluu mm. lapsen pahoinpitely.

Comments are closed.