Koti Uutisia Varg Vikernesiä syytetään “sananvapauslain rikkomisesta” Ranskassa

Varg Vikernesiä syytetään “sananvapauslain rikkomisesta” Ranskassa

3
Varg Vikernes.
Varg Vikernes.

Ranskan viranomaiset syyttävät 41-vuotiasta Varg Vikernesiä (muuttanut nimensä virallisesti Louis Cachetiksi) rotuvihan tai uskonnolliseen yhteisöön kohdistuvan vihan lietsonnasta kotisivuillaan Thulean Perspectivessä. Vikernesiä syytetään myös sotarikosten kiistämisestä.

Vikernes kertoi norjalaiselle VG-lehdelle olevansa vainottu mies perässään ensimmäisenä valheellinen valtavirran media. Vikernes uskoo kuitenkin oikeuden vapauttavan hänet syytteistä. Satakunta Vikernesin puolustajaa on paikalla tukemassa häntä oikeusprosessissa.

Vikernesin mukaan syyttäjäviranomaisten todistusmateriaalina käyttämä blogikirjoitus on tekaistu eikä lähtöisin hänen omista käsistään. Vikernesin kertoman mukaan poliisi on itse tuottanut “todisteet” saadakseen hänet telkien taakse.

Syyttäjä vaatii Vikernesille neljästä kuuteen kuukauteen vankeusrangaistusta ja 5 000 euron sakkoja. Lopullisen tuomiopäätöksen arvioidaan valmistuvan 8. heinäkuuta.

Varg Vikernes ja hänen vaimonsa Marie Cachet pidätettiin kotonaan 16. heinäkuuta vuosi sitten. Poliisi epäili pariskunnan suunnitelleen “terrori-iskua”. Epäilyjen taustalla on Vikernesin kotisivuilla oleva lausunto, jonka mukaan hän olisi vastaanottanut Anders Behring Breivikin manifestin, ja lisäksi Vikernesin vaimon laillisesti ostamat neljä metsästysasetta.

Varg Vikernes ja vaimonsa Marie Cachet.
Varg Vikernes ja hänen vaimonsa Marie Cachet.

Epäilyt pariskunnan “terrori-iskun” suunnittelusta saivat pian lopun, mutta Vikernesiä syytettiin myöhemmin toisesta lausunnosta kotisivuillaan. Syytteen tästä piti olla valmis 17. lokakuuta viime vuonna, mutta määräaikaa pidennettin 3. päivään kesäkuuta. Syyttäjäviranomaiset olivat kirjanneet lisää syytekohtia, joihin puolustuksen oli vastattava.

Viime vuonna Vikernes antoi seuraavan lausunnon Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle: “Nämä ovat tekaistuja todisteita. En ymmärrä, mistä minua syytetään. Poliisi löysi kovalevyltäni 60 julkaisematonta kirjoitusta. En näe syytä, miksi minua syytettäisiin niistä.”

Lähde: Nordfront.se

3 KOMMENTIT

  1. No niin. Ajojahti Uutta Maailmanjärjestystä vastustavia kohtaan on virallisesti alkanut. Historiasta ei saa avoimesti puhua eikä sitä saa kyseenalaistaa. Katsotaan koska asia konkretisoituu Suomessa.

    • Suomessa “sotarikosten kiistämisestä” taidetaan syyttää lietsonnalla kansanryhmää vastaan. Ja ei Suomessa vielä näin pitkällä olla, mutta huonompaan päin mennään kokoaikaa. Vaikkei ‘virkavalta’ vielä vakavasti oikean totuuden kannattajia vainoaisi, ihan jo kansan keskuudesta riittää aivan liikaa “6 miljoonaan” “uskojia” ja puolustajia!

  2. En osaa sanoa, mitä näissä julkaisemattomissa artikkeleissa on. Suomessahan on jopa joukkomurhan suunnitteleminen on rangaistavaa. Ehkä niin on Ranskassakin. Muuten saisivat jättää jo rauhaan. Ranskassa ei tämä “äärioikeisto” ole niin vaarallinen verrattuna äärivasemmistoon. Uhkaavat antifantit tappaa valkoiset heterot Ranskassa. Laittakaa Guugeliin, se auttaa etsinnöissä.

Comments are closed.