Koti Uutisia Rikos Ukrainan presidenttiä tukenut juutalaispankkiiri: valtionvelka jätettävä maksamatta!

Ukrainan presidenttiä tukenut juutalaispankkiiri: valtionvelka jätettävä maksamatta!

7
Ihor Kolomoiskyi keskellä.

Ukrainan tuoretta juutalaispresidentti Volodymyr Zelenskiytä tukenut juutalainen oligarkki Ihor Kolomoiskyi vaatii, että Ukraina jättää valtionvelkansa maksamatta. Lisäksi Kolomoiskyi tahtoo, että Zelenskiy painostaa oikeutta purkamaan päätöksen oligarkin omistaman rikollispankin kansallistamisesta.

Kuten uutisoimme aiemmin keväällä, Ukraina on Israelin ohella ainut maa, jossa presidentti ja pääministeri ovat molemmat juutalaisia. Presidenttikisan voittanut Zelenskiy ei ole suostunut kertomaan julkisuudessa, mistä hänen vaalirahoituksensa on peräisin. Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Zelenskiytä on syytetty Ukrainasta Israeliin talousrikoskohun vuoksi muuttaneen Kolomoiskyin ”sätkynukeksi”.

Zelenskiy ilmoitti presidenttiehdokkuudestaan alun perin Kolomoiskyin omistamalla 1+1-televisiokanavalla. Kolomoiskyi muutti Israeliin välttääkseen talousrikossyytteet, jotka koskevat veronmaksajien pelastaman Privatbank Commercial Bank PJSC -pankin varojen kavaltamista sekä kansainvälistä rahanpesua.

Rikosvyyhdin paljastuttua Ukrainan hallitus päätti kansallistaa Privatbankin. Päätös suututti Kolomoiskyin ja hänen juutalaisen rikoskumppaninsa Hennadi Boholjubovin, jotka ovat vaatineet kansallistamisen peruuttamista sekä miljardiluokan korvauksia valtiolta.

Asiantuntijoiden mukaan Zelenskiyn päätös pankin kansallistamiseen liittyvissä kysymyksissä tulee paljastamaan, kuinka paljon valtaa oligarkilla on presidentin toimintaan. Zelenskiy osoitti myötämielisyyttään juutalaispankkiiria kohtaan jo aiemmin nimittämällä tämän sisäpiiriin kuuluvan lakimiehen presidentin kanslian johtajaksi. Kolomoiskyi palasi itsekin Israelista Ukrainaan Zelenskiyn vaalivoiton jälkeen.

Zelenskiyn ”Jerusalem-jengi”.

Privatbank-kiistaakin suuremman hälyn aiheutti Kolomoiskyin vaatimus siitä, että Ukrainan tulisi jättää valtionvelkansa kokonaan maksamatta. Juutalaispankkiirin mukaan tämä olisi korvaus “kärsimyksestä, jota Ukraina on joutunut kestämään taistellessaan Venäjää vastaan”.

Kolomoiskyin mukaan Ukrainan ei tarvitse välittää siitä, että Kansainvälinen valuuttarahasto IMF pitää valtionvelkaa pyhänä instituutiona, jonka takaisinmaksuvelvoite on kansalaisten hyvinvoinnin yläpuolella. Lukemattomat maat ovat toisen maailmansodan jälkeen joutuneet romuttamaan julkisen hyvinvoinnin ja taloudellisen itsenäisyytensä maksaakseen IMF-velkansa takaisin.

Kolomoiskyin inhoa Kansainvälistä valuuttarahastoa kohtaan selittää osaltaan se, että IMF on vaatinut Privatbankin kansallistamista osana lainaohjelmaa. Mikäli Ukraina tottelee velkojiaan, menettää presidenttiä kontrolloiva juutalaispankkiiri pysyvästi merkittävän osan vaikutusvallastaan.

IMF on jäsenvaltioidensa (muun muassa suomalaisten veronmaksajien) omistama luottolaitos. Mikäli Ukraina ei maksa velkojaan IMF:lle, tappiot korvataan ulkomaalaisten veronmaksajien rahoilla. Velkojen jättäminen maksamatta hyödyttäisi paitsi Ukrainaa hallitsevia oligarkkeja myös maan sotilaallista asemaa länsimaiden suurvaltapolitiikan pelinappulana.

Lähde: Financial Times

7 KOMMENTIT

 1. Mahtipontisen julistuksen takana on mitä todennäköisemmin tämänkaltainen juoni:

  1. Ilmoitetaan mahdollisimman vakuuttavasti, ettei velkoja makseta! Koska isänmaa! ja bla-bla-bla.
  2. Velkakirjat halpenevät huomattavasti, sillä hyvin moni velkoja säikähtää ja päättää, että 20 senttiä jewrosta on parempi kuin ei mitään.
  3. Kolomoiski ostaa nämä velkakirjat halvalla (bulvaanien kautta).
  4. Sitten kuitenkin “Ukrainan” hallitus päättää, että velat on sittenkin maksettava koska hyvä maine on edellytys “investoinneille”, joita taas tarvitaan Ukrainan kehitystä varten! ja bla-bla-bla.
  5. Kolomoiski kiittää tyhmiä “ukrainalaisia”.

 2. Vielä ennen vallankaappausta Ukrainalla oli kohtuulliset mahdollisuudet jotenkin selvitä omin avuin ja päästä kasvu-uralle. Nyt, muutamassa vuodessa talous on tuhottu totaalisesti. Kaikki vähänkin arvokas on viety ulkomaille.

  Eipä liene vaikea arvata ketkä ovat toimineet valtion konsultteina!

  • Putin ei olisi antanut selvitä omillaan. Vallankaappaus oli myös Janukovichin vaalivoitto väärennetyissä vaaleissa. Tapahtui useamman kerran

 3. Toisaalta _kuka_ uskoo hetkeäkään, että _mikään_ fiat-rahan varassa elävä maa _koskaan_ maksaisi velkansa pois?

 4. IMF on suurin velkoja jewkrainalle, talouden tervehdyttäminen onnistui siellä paremmin kuin suomessa. Nyt sinitähdelliset oligarkit myyvät ulos maakasua pilkkahintaan, seisottavat suunnattoman kokoisia tehtaita ts. maa ei tuota mitään.
  Samalla laiton ase-ja ihmiskauppa kukoistaa, päivitttäin hinnat vaihtelevat tuhansia ellei satoja tuhansia korunoita, korruptio on tapissaan alhaalta ylös asti.
  Tällaista valtiokuvaa Soinikin ihannoi, oikeusvaltioperiaate on toteutunut täydellisesti, suuri kansanosa ei päivittäisessä ahdingossaan kykene mihinkään ja tarttuu toinen toistaan falskimpeiin oljenkorsiin mitä heille ojennetaan käsittämättä että ne upottavat heidät vain syvemmälle kurjuuteen.

 5. Kuka olis julkisesti sanonut ettei maksa velkojen _korkoja_?
  Mitä enemmän velkaa sitä enemmän velkavankeutta ja korkoa.

 6. Tämä uutinen pitäisi saada mv lehteen. Luulis Putkoselle kelpaavan faktat siitä että mitä siellä tapahtuu ja kuka hommaa toimittaa.

Comments are closed.