Koti Uutisia Sionismi Vaalitulos: Ukraina Israelin ohella ainut maa, jossa presidentti ja pääministeri juutalaisia

Vaalitulos: Ukraina Israelin ohella ainut maa, jossa presidentti ja pääministeri juutalaisia

9
Zelenskiyn ”Jerusalem-jengi”.

Kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agencyn (JTA) mukaan juutalainen näyttelijä Volodymyr Zelenskiy on voittamassa presidentinvaalit. Vaalit ovat olleet historiallinen voitto juutalaisille, sillä myös Zelenskiyn rinnalla maata hallitseva pääministeri Volodymyr Hroisman on juutalainen.

JTA iloitsi uutisessaan, että Ukraina on Israelin ohella maailman ainut valtio, jossa sekä presidentti että pääministeri ovat molemmat juutalaisia. Zelenskiy rökitti vaalien toisella kierroksella niin ikään juutalaisen Petro Porošenkon selkein numeroin. Miesten ohella myös juutalainen Julija Tymošenko havitteli aiemmin presidentin asemaa.

Ukrainalaiset äänestäjät valitsivat presidenttinsä siis kolmen juutalaisen “vaihtoehdon” väliltä. Zelenskiyn voitto alkoi vaikuttaa selvältä jo ensimmäisen kierroksen aikana, vaikka häntä on kritisoitu erittäin epäselvästä poliittisesta ohjelmasta. Kenelläkään ei ole tarkkaa käsitystä siitä, millaista politiikkaa juutalainen näyttelijä aikoo presidenttinä toteuttaa.

Juutalainen Hroisman tulee jatkamaan pääministerinä todennäköisesti seuraaviin parlamenttivaaleihin asti. Ukrainan hallitusta kannattavien sionistien mukaan vaalitulos on selkeä merkki siitä, että ukrainalaisia vastaan esitetyt antisemitismisyytökset ovat suurilta osin perättömiä.

Zelenskiy ei ole suostunut kertomaan julkisuudessa tarkasti, mistä hänen vaalirahoituksensa on peräisin. Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Zelenskiytä on toisinaan syytetty Ukrainasta Israeliin muuttaneen juutalaisoligarkki Ihor Kolomoiskyin ”sätkynukeksi”.

Zelenskiy ilmoitti presidenttiehdokkuudestaan Kolomoiskyin omistamalla 1+1-televisiokanavalla. Kolomoiskyi muutti Israeliin välttääkseen talousrikossyytteet, jotka koskevat veronmaksajien pelastaman Privatbank Commercial Bank PJSC -pankin varojen kavaltamista.

Toisin kuin Porošenko ja Tymoshenko, Zelenskiy on alleviivannut juutalaista perimäänsä ylpeästi. Hän on matkustanut Israeliin sekä julkaissut valokuvan itsestään ja ystävistään synagogassa juutalaiset kipa-hatut päässä. Zelenskiy kutsui seuruettaan ”Jerusalem-jengiksi”.

Lähde: Jewish Telegrahic Agency

9 KOMMENTIT

  1. Sääli koska siellä asuu todella paljon kansallismielisiä ja kansallissososialisteja. Vallankumous tulee ja viholliset viedään pois vielä eräänä päivänä. Veljeskansat yhdetyvät sitten! Tiedätte juurisyyt mitä tarkoitin.

      • En tiennyt että Niinistö on myös näyttelijä. Olen luullut että sketsiohjelmissa on aina ollut joku harrastelija, mutta täytyy myöntää että olen ihmetellytkin että ovat niin hyviä.

  2. Kummallinen juttu, miten valta siirtyi juutalaisille sen vallankumouksen seurauksena, jota jotkut pitävät “kansallismielisenä”.

  3. Mikä yllätys, valtamedia uutisoi ilman kommentointimahdollisuutta, ylistää maasta taivaaseen vaalien tulosta ja ison “uutisen” vielä kylkiäisiksi kun trump onnitteli vaalien voittajaa.
    Mutta mitä muuta on odotettavissa IMF:n, olgarkien, rikollisten ja muun ihmiskuonan hallitsemassa maassa

Comments are closed.