Koti Uutisia Tukholman poliisi lauantain tapahtumista: “Emme ole käyttäneet tuollaista väkivaltaa”

Tukholman poliisi lauantain tapahtumista: “Emme ole käyttäneet tuollaista väkivaltaa”

4
uk_kuvakaappaus_tukholma_112016
Kuvakaappaus konfliktista kuvatulta videolta.

Kansallinen Vastarinta kirjoitti sunnuntaina poliisin hyökänneen väkivaltaisesti ja provosoimatta Vastarintaliikkeen aktivistien kimppuun lauantain suurmielenosoituksen päätyttyä Tukholmassa. Klikkaamalla kyseistä uutista näet videokuvaa tilanteesta siihen asti, kunnes kameramies joutuu pippurisumutuksen kohteeksi: http://www.vastarinta.com/video-poliisi-hyokkaa-aktivistien-kimppuun-tukholmassa/.

Uutisessa kerrottiin aktivistista, joka menetti tajunsa poliisin hakattua häntä pampuilla. Kansallinen Vastarinta on saanut vahvistuksen, että tämä henkilö on uutiskuvassa esiintyvä aktivisti Simon Högberg. Högbergiä, hänet metroaseman lattialta pois raahannutta ja pampuniskuja saanutta aktivistia Simon Engliniä sekä pippurisumutettua Nordfrontin kuvaajaa Oscar Bergströmiä tullaan kuulemaan tänään Radio Nordfrontin suorassa lähetyksessä kello 21 Suomen aikaa.

Poliisin hyökätessä aktivistit olivat johdattamassa mielenosoittajajoukkoa vanhassakaupungissa sijaitsevalle metroasemalle, ja asemalta oli tarkoitus mennä takaisin aamun kokoontumispaikalle Kungsträdgårdeniin. Poliisin väkivalta ei tällä kertaa kohdistunut vain mielenosoittajiin. Sen lisäksi, että kaksi Nordfrontin toimittajaa joutui pippurisumutuksen sekä pamputuksen kohteeksi, on juuri selvinnyt, että eräässä Norjan suurimmista sanomalehdistä työskentelevä toimittaja sai myös osansa poliisin pippurisumutteesta. Tieto on peräisin kyseisen toimittajan kanssa asiasta keskustelleelta Vastarintaliikkeen Norjan-johtajalta Haakon Forwaldilta.

Norjalaistoimittaja kertoo olevansa tottunut tiukkoihin tilanteisiin, mutta hän reagoi silti voimakkaasti ruotsalaispoliisin käytökseen. “Toimittaja sanoi, että ruotsalaispoliisi oli valtavasti brutaalimpi käyttäytymisessään kuin norjalainen poliisi. Toimittaja kertoi myös, että häntä pelotti, koska poliisi pamputti impulsiivisesti kaikkia vastassaan olevia, erityisesti lehdistöä. Asia on erityinen, koska kyseinen toimittaja on aiemmin työskennellyt sota-alueilla”, Forwald kommentoi.

Vaikka poliisin toiminta on päätynyt videolle, kiistää Tukholman poliisin viime lauantain tiedotusvastaava Carolina Paasikivi poliisin käyttäneen missään vaiheessa aivan liian kovia otteita. Hän kiistää myös, että kukaan olisi haavoittunut poliisin toiminnan seurauksena.

“Emme käytä väkivaltaa tavalla, jota kuvailet videoituina hetkinä käytetyn. Poliisi ei käytä eikä saa käyttää väkivaltaa tuolla tavalla. En ole kuullut puhuttavan, että tilanne olisi mennyt lauantaina tuollaiseksi”, kommentoi Paasikivi Fria Tiderille ja jatkaa: “Kun lopetin työt lauantain osalta, kello oli sentään jo yhdeksän illalla, enkä tuohon mennessä ollut saanut tietoja kenenkään haavoittumisesta poliisin toiminnan vuoksi.”

Lähde: Nordfront.se (1, 2)

4 KOMMENTIT

  1. On kyllä huomattu, ettei kansallismielisten kannata luottaa poliisiin myöskään Suomessa. Ei yhtän yllätä, että Ruotsissa tämäkin asia on edennyt pykälän verran pidemmälle.

  2. 😀 Tämähän on jo mestariluokan kusetusta poliisin toimesta. Äijät hakkaa videoilla ja tiedotusvastaava toteaa, ettemme ole tehneet niin kuin videolla näytämme tekevän.. Tästä tulee mieleen se juutalainen, joka keksi sen megaluokan kusetuksen, että tapasi sen tytön keskitysleirillä piikkilanka-aidalla. Myöhemmin selvisi, että tapaaminen jne. olivat täyttä paskapuhetta, ja kun toimittaja kysyi, että miksi valehtelit, niin vastaus oli, ettei ole valehdellut vaan kuvitteli näin tapahtuneen, jotta selviäisi leirin koettelemukset tms.

  3. Hahah,joo eipä ollut poliisit yhtään väkivaltasia.. 😀 Hirveetä mättöö oli joka nurkalla ja videoista voi nähdä kyllä,että kytät käytti ihan tarpeettoman paljon pamppujaan ja pippurisumutteitaan.. Sitten vielä veivät meidän alueen johtajan jonkun valtatien varteen (parin muun ihmisen kanssa) ja jättivät sinne pakkaseen vaatteet märkänä sen jälkeen kun olivat pesseet silmistä sumutteet pois.. 😀 Vois jopa näyttää heitteillejätöstä tuossa vaiheessa..

  4. Eikös Tukholma voida jo laskea sota-alueeksi? Olen kuullut että siellä kranaatit lentelevät ja sarjatuliaseet paukkuvat. Oksettavaa toimintaa Ruotsin poliisilta niitä kohtaan, jotka haluaisivat luoda myös valtion virkavallalle kirkkaamman ja helpomman tulevaisuuden. Onneksi tämäKIN tapaus motivoi kansallismielisiä entistä enemmän taistelemaan jo Pohjoismaissakin laajasti esiintyvää valtiollista korruptiota vastaan. Innolla odotellaan 6.12.2016 päivämäärää täällä kotimaassa…

Comments are closed.