Koti Uutisia Tiikeri tappoi eläintarhan työntekijän Saksassa

Tiikeri tappoi eläintarhan työntekijän Saksassa

3

UK_Siperiantiikeri

Työntekijä kuoli torstaina saksalaisessa eläintarhassa jouduttuaan tiikerin yllättämäksi. Hän oli päivittäisellä ruokintakierroksella tiikerien häkillä, mutta unohti lukita oven, joka erotti hänet eläimistä. Tässä tilanteessa 10-vuotias siperiantiikeri onnistui yllättämään 56-vuotiaan miehen, joka kuoli välittömästi niskaan saamansa pureman vuoksi. Tapauksella oli useita silminnäkijöitä, sillä se tapahtui eläintarhan aukioloaikana.

Rasputin-niminen tiikeri on ollut koko elämänsä vangittuna eri eläintarhoissa. Münsterin kaupungissa sijaitseva tarha on päättänyt, ettei tiikeriä lopeteta välikohtauksen vuoksi. Edellinen vastaava tapaus Saksassa sattui pari vuotta sitten.

Kuolemantapaus osoittaa, ettei villieläimiä tulisi pitää vangittuina luonnottomaan ympäristöön. Monien mielestä eläintarhat ovat myös vastenmielinen osoitus ihmisten uteliaisuudesta.

 
Lähde: The Local

 

Aiheeseen liittyen:

Costa Rica sulkee eläintarhansa
Delfinaariot kieltoon Intiassa
Kansallissosialismi ja eläinoikeudet

3 KOMMENTIT

 1. Muistetaan kuitenkin, että eläintarhat ovat pelastaneet monia sukupuutolta.

  • Mistä ovat johtuneet ne sukupuutot, jotka on estetty eläintarhojen avulla? Enkä nyt tarkoita ihmisen toimintaa, vaan että onko joku laji pelastettu “luonnolliselta” sukupuutolta eläintarhojen avulla?

   Jos salametsästys tai esim. hakkuualueiden laajentaminen on aiheuttamassa jonkun lajin sukupuuttoa, niin eläintarha on siihen aika tekopyhä pelastus; ihminen ensin tahallaan tuhoaa ja sitten viime hetkellä pelastaa.

   Toki ne tarhat voivat olla siinä mielessä toistaiseksi onni onnettomuudessa, mutta jos tästä väestökriisistä ja kapitalismista ikinä selvitään, niin tulevaisuuden maailmassa ei toivottavasti nähdä yhtään nykyisenmallista eläintarhaa tai ihmisen aiheuttamia sukupuuttoja!

   Valitettava uutinen muuten tämä, menee sympatiat molemmille osapuolille. RIP työntekijä ja Hail Tiikeri!

Comments are closed.