Koti Uutisia Costa Rica sulkee eläintarhansa

Costa Rica sulkee eläintarhansa

5

Costa Rica, joka taannoin virallisti vahingossa homoavioliitot, nostattaa jälleen kulmakarvoja. Maan eläintarhoja on syytetty ahtaista häkeistään ja epähygieenisistä oloista, ja nyt viranomaiset suunnittelevat lopettavansa yleisölle tarkoitetut eläintarhansa kokonaan ja päästävänsä eläimet vapaiksi luontoon.

Costa Rican ympäristöministeri Rene Castro, joka on tunnettu luonnon monimuotoisuuden kannattaja, on määrittänyt uuden lain, “Ei häkkejä”. La Nacio -lehdelle antamassaan haastattelussa Castro kertoo saaneensa idean isoäitinsä lemmikkipapukaijasta: “Yhtenä päivänä veimme papukaijan ulos patiolle, kun villipapukaijaparvi lensi ohitse ja papukaijamme lähti niiden mukaan.” Castro jatkaa: “Tilanne teki minuun suuren vaikutuksen, koska luulin meidän pitävän siitä hyvää huolta. Ruokimme sitä rakkaudella ja ruoalla, mutta tilaisuuden tultua se lähti.”

Simon Bolivar -eläintarhassa San Josessa pidetään satoja eläimiä. Nyt siitä tehdään kasvitieteellinen puutarha, ja Santa Anan suojelukeskus muutetaan puistoksi. Tiloissa pidetyt 400 eläintä 60 lajista päästetään joko vapaiksi tai ne sijoitetaan uudelleen.

Eläintarhoista vastaava Fundazoo-säätiö vastustaa aloitetta. Säätiö on huolissaan siitä, mihin ministeriö aikoo sijoittaa eläimet, koska Simon Bolivar ja suojelukeskus ovat ainoat, joissa on metsäneläimiin erikoistuneet eläinlääkärit ja ravitsemusterapeutti.

Costa Rica kielsi eläimet sirkuksista vuonna 2002, ja maa on myös kieltänyt kilpametsästyksen.

 
Lähde: The Independent

 
Aiheeseen liittyen:

Delfinaariot kieltoon Intiassa

5 KOMMENTIT

  1. Tää on helvetin hyvä esimerkki meille kaikille.
    Eläimet kuuluu luontoon ei lemmikeiksi.

  2. Kaikki eläintarhat jokaisessa muodossaan pitäisi kieltää ankaralla rangaistuksella. Myös kodeissa pidettävät akvaariot ja häkit.

    • Mutta eikö monilla eläintarhoilla ja -puistoilla ole myös eläinkantoja kuntouttava tarkoitus? Tokihan eksoottisten eläinten raahaaminen tänne pohjolaan on suuri rikos ja pelkästään sirkushuveja kansalle, eikä sitä pitäisi missään tapauksessa sallia. Villieläinpuisto voi kuitenkin tarjota paljon muutakin kuin eläinrääkkäystä: hoitoa luonnossa loukkaantuneille yksilöille, avustusta lajien säilymiseen ja arvokasta tietoa ihmisille eläinten käyttäytymisestä ja luonteesta.

Comments are closed.