Koti Uutisia Tukiprotesti Moskovassa Uumajan tapahtumien johdosta

Tukiprotesti Moskovassa Uumajan tapahtumien johdosta

1

Poliisin toiminta Uumajassa sai venäläiset kokoontumaan Ruotsin suurlähetystön eteen Moskovassa.

Uutinen poliisin käyttämästä räikeästä väkivallasta Ruotsin Vastarintaliikkeen aktivisteja kohtaan Uumajassa 7. syyskuuta levisi nopeasti Venäjälle asti. Tapahtuma on saanut julkisuutta muun muassa Rusimperia.info-sivustolla.

Videonpätkät ja kuvat poliisista, joka hyökkää rauhallisessa mielenosoituksessa ruotsalaisten kimppuun pampulla, järkyttivät Venäjän nationalisteja. Nämä päättivät lähettää viestin ruotsalaisviranomaisille.

Torstaina 12. syyskuuta ryhmä venäläisnationalisteja kokoontui Ruotsin Moskovan-suurlähetystön eteen. Ennen poistumistaan he olivat tehneet kirjallisen protestin, ja ajatuksena oli jättää kirje suoraan lähetystön henkilökunnalle.

Jotta tukiprotesti sujui joustavasti, yksi joukosta yritti päästä sisälle lähetystöön sillä aikaa, kun muut odottivat ulkopuolella. Jos ryhmä olisi toiminut yhdessä, tämä olisi laskettu mielenosoitukseksi, johon tarvitaan lupa. Kun ainoastaan yksi henkilö kantoi ilmoitusta, tämä voitiin välttää.

UK_Dmitrij_Chernov
Dmitrij Chernov Ruotsin Moskovan-suurlähetystön ulkopuolella.

Selvisi, että lähetystö ottaisi kirjeen vastaan vain postin kautta. Tämä osoitettiin Venäjän poliisille, jolla oli vartiokoju rakennuksen ulkopuolella. Poliisi kuitenkin kieltäytyi vastaanottamasta kirjettä. Dmitrij Chernov, jonka piti jättää protestikirje lähetystöön, päätti odottaa, kunnes henkilökunta lopettaisi työnsä, eli klo 16:n ja 17:n välillä. Tämä onnistui hyvin. Kun henkilökunta astui ulos rakennuksesta, yksi työntekijöistä otti vastaan kyseisen pääministeri Fredrik Reinfeldtille osoitetun kirjeen:

Me Venäjän nationalistit olemme hyvin huolissamme siitä, kuinka Ruotsissa rikotaan poliittisia ja inhimillisiä oikeuksia. 7. syyskuuta poliisi hyökkäsi perusteettomasti Ruotsin Vastarintaliikettä vastaan. Poliisi käytti rauhallisessa mielenosoituksessa kyynelkaasua ja pamppua, jolla oli lyöty elintärkeisiin osiin kehoa. Tuollaiset hyökkäykset rauhallisesti käyttäytyneitä ihmisiä vastaan, jotka haluavat ilmaista poliittisia oikeuksiaan informaatiota levittämällä ja argumentoimalla, näemme vakavina. Näemme tämän opposition murhayrityksenä.

Pyydämme teitä jättämään tämän protestin oikeuskanslerille. Meitä on informoitu tästä tapauksesta, ja tulevaisuudessa pidämme silmällä, kuinka inhimillisiä ja poliittisia oikeuksia toteutetaan Ruotsin kuningaskunnassa.

Nordfront otti yhteyttä Dmitrij Chernoviin, tukiprotestin vetäjään, ja kysyi, miksi protesti toteutettiin.

“Tässä on kyse rodullisesta ja kansallisesta solidaarisuudesta! Valtiomuoto voi rapautua ja kadota, tärkeintä ovat kansa ja rotu. Intresseihimme kuuluu, ettei pohjoinen rotu katoa maan päältä monikulttuurin ja joukkomaahanmuuton tuloksena”, Chernov totesi.

 
Lähde: Nordfront

 
Aiheeseen liittyen:

Vastarintaliikkeen vaiheikas päivä Uumajassa

1 KOMMENTTI

Comments are closed.