Koti Artikkelit Vastarintaliikkeen vaiheikas päivä Uumajassa

Vastarintaliikkeen vaiheikas päivä Uumajassa

3

Ruotsin Vastarintaliike järjesti lauantaina 7. syyskuuta toritapahtuman Uumajassa. Aktiviteetti kesti parisen tuntia ja tapahtuma sai myös kaoottisia piirteitä provosoijien ja poliisin estäessä aktivistien lentolehtisten jakelua.

IMG_2488-460x306

Kolmisenkymmentä Vastarintaliikkeen aktivistia marssi päiväsaikaan Uumajan torille, jolla oli runsaasti ihmisiä paikalla meneillään olevan vuosittaisen VIP-galan-tapahtuman vuoksi. Lipun- ja kylttienkantajien asetuttua paikoilleen alkoivat muut aktivistit levittää lentolehtisiä paikallisille asukkaille.

Bild8

Noin puolen tunnin jälkeen provokaattoreita alkoi kerääntyä paikalle. Aluksi he tyytyivät pelkkään herjojen heittoon, mutta poliisien saavuttua paikalle provosoijien mieli näytti rohkaistuvan ja yritykset sabotoida Vastarintaliikkeen aktiviteettia kävivät yhä uskaliaammiksi.

IMG_2298-460x306

Nordfrontin toimitus on ollut yhteydessä henkilöön, joka seurasi Vastarintaliikkeen aktiviteettia lähietäisyydeltä. Hänen mukaansa ainakin yksi poliisi esti fyysisesti uumajalaisia ottamasta kontaktia aktivisteihin. Poliisin kerrotaan sanoneen: “Lähde täältä, täällä on natseja, jotka haluavat vahingoittaa sinua.” Useat ohikulkijat halusivat kuitenkin ottaa vastaan Vastarintaliikkeen lentolehtisiä. Poliisin saavuttua paikalle kävelykatu kuitenkin suljettiin eikä ihmisiä päästetty tiesulkujen ohitse.

Provokaattorit heittelivät useaan otteeseen erilaisia esineitä. Paikalla olleet poliisit eivät estäneet heidän yritystään rajoittaa ilmaisunvapautta, joten Vastarintaliikkeen aktivistien täytyi itse puolustaa tätä perustuslain suojaamaa oikeutta. Poliisi turvautui tällöin ahkerasti paprikasumutteeseen ja pamppuihin. Eräs maahanmuuttajataustainen poliisi oli erityisen innokas käyttämään pamppua. Ensiaputaitoiset aktivistit auttoivat nopeasti parhaansa mukaan paprikasumutteesta osansa saaneita aktivisteja.

Nordfrontin saamien todistajanlausuntojen mukaan paikalla olleelta lavalta olisi sanottu: “Torilla on uusnatseja. Heillä on keihäitä ja puukkoja ja he ovat täällä tappamassa ja vahingoittamassa ihmisiä.” Tämä valhe lietsoi ilmeisesti useita paikalla olleita provosoijia.

Bild-174-460x345

Robert Eklund päätti aktiviteetin lyhyehköllä puheella. Puheessa otettiin esille muun muassa Nobelin rauhanpalkinnon jakaminen Yhdysvaltain nykyiselle presidentille Barack Obamalle, joka vieraili äskettäin Ruotsissa. “Hän on jatkanut edeltäjiensä jalanjäljissä ja lietsoo sotaa sodan jälkeen sionistien laskuun. Olemme nähneet tämän Irakissa, Afganistanissa, Libyassa ja nyt Syyriassa”, Eklund lausui Obamasta.

IMG_2409-460x306

Vastarintaliikkeen aktivismi päätettiin yhtä rauhallisesti kuin se oli alkanutkin aktivistien lähtiessä autoilleen. Heidän saavuttuaan pysäköintialueelle poliisi kävi jälleen toimiin. Kaikilta paikalla olleilta vaadittiin henkilöllisyyden todistamista ja valokuvausta. Vastaava poliisi ilmoitti myös, että kaikkia aktivisteja epäiltiin tottelemattomuudesta virkavaltaa kohtaan. Autot tutkittiin ja liput ja kyltit takavarikoitiin sillä verukkeella, että ne olivat rikosvälineitä. Paikalta vietiin kaksi aktivistia. Yhtä epäiltiin rikoksesta, joka koskee vaarallisia esineitä. Toisen aktivistin epäilyksen syystä ei taas annettu mitään informaatiota. Aktivistit päästettiin poliisin huomasta joidenkin tuntien jälkeen.

IMG_2520-460x306

Uumajan keskustassa pidetyn aktiviteetin päätyttyä osanottajat lähtivät päivälliselle paikalliseen ravintolaan. Paikalle saapui myös joitakin ulkopuolisia Uumajan asukkaiden joukosta. Päivällisen ja kahvien jälkeen noin 50 ihmistä kokoontui kuuntelemaan Vastarintaliikkeen johtajan Klas Lundin pitämää esitelmää. Ilta päätettiin kyselytunnilla, jolloin Lund vastasi kaikkiin kuulijoiden hänelle esittämiin kysymyksiin.

Nordfront.se

Aiheeseen liittyen:

Yhteenotto poliisin kanssa Uumajassa

3 KOMMENTIT

  1. Aika hyvin tuo tummempi kyttä laskee pampulla päätä kohti. Tuskin saanee mitään sanktiota…

    Tasa-arvoa ala demokratia!

  2. Aika ihme että ruotsissa on vielä moisia moraalinvartijoita.
    Esimerkiksi Göteborgissa jengit ja maahanmuuttajayhteisöt ovat muuttaneet kaupungin valtataistelualueeksi joka vain odottaa leimahduspistettään. Mitenkähän siellä tämän kaltainen toiminta otettaisiin vastaan kansan kesken?

Comments are closed.