Koti Uutisia Delfinaariot kieltoon Intiassa

Delfinaariot kieltoon Intiassa

3

UK_vapaa_delfiini

Monesti kielteisistä uutisista tunnettu Intia toimii edelläkävijänä delfiinien oikeuksien tunnustamisessa. Siitä tulee nyt Chilen, Costa Rican ja Unkarin ohella neljäs maa, jossa delfinaariot ovat kiellettyjä.

Intian hallitus perustelee kieltoa delfiinien korkealla älykkyydellä ja sillä, että monien tutkijoiden mielestä delfiinit tulisi määritellä “ei-ihmismäisiksi henkilöiksi”. Päätös on saanut laajaa arvostusta eläinoikeusjärjestöiltä.

Delfinaariot ovat eräänlaisia suuria akvaarioita, joissa delfiinit ovat koko elämänsä vangittuina sen vuoksi, että ihmiset voivat käydä katselemassa niiden tekemiä temppuja. Elinolosuhteet ovat kaukana luonnonmukaisuudesta ja kuolleisuus on suurta.

Suomen ainoa ja samalla maailman pohjoisin delfinaario sijaitsee Tampereen Särkänniemessä. Voikin kysyä, mitä valtamereen vapaana kuuluva delfiini tekee vangittuna Tampereella?

Lähde: Digital Journal

3 KOMMENTIT

  1. Voisitteko lisätä uutisiinne lähdelinkit, jotta itse kullakin olisi mahdollisuus tarkastaa uutisten paikkansapitävyys. Kiitos.

    • Itse löysin lähdeuutisen ensimmäisellä kokeilulla hakukoneessa. Varmaan sinäkin osaat etsiä alkuperäisen uutisen, kun kerran osaat kirjoittaa kommenttejakin, varsinkin kun lähteen nimi on selkeästi mainittu uutisartikkelissa.

      Mun mielestä ihan hyvä, että KV ei linkitä suoraan korruptoituneen valtamedian uutisiin, mutta laitetaan nyt tämä linkki kommentteihin, jotta Vesa voi klikata sitä. http://www.digitaljournal.com/article/350578

Comments are closed.