Koti Artikkelit Tietokoneohjelma oppi ennustamaan rikollisuutta – syytetty “rasismista”

Tietokoneohjelma oppi ennustamaan rikollisuutta – syytetty “rasismista”

11

Tietokoneohjelmat kykenevät ennustamaan entistä tarkemmin yksittäisten ihmisten riskiä syyllistyä rikoksiin. Kuten arvata saattoi, ovat ennusteisiin tyytymättömät kulttuurimarxistit alkaneet syyttää tietokonealgoritmeja “rasismista”, sillä ennusteet eivät ole mairittelevia mustien kannalta.

lunapic_133408001021019_1-1-e1334080115895-523x330

Compas-niminen tietokoneohjelma (Correctional Offender Management Profiling for Alternative Sanctions) on ollut toistuvasti otsikoissa viime vuosina. Ohjelman tavoite on ennustaa lainrikkojien riskiä uusia rikoksiaan. Compas on saanut rajua kritiikkiä erityisesti valtamedialta, vasemmistolta sekä maahanmuuttomyönteisiltä kansalaisjärjestöiltä.

Stanfordin sekä Kalifornian Berkeleyn yliopistojen tutkijat osoittavat tuoreessa julkaisussaan, että kritiikki Compasia kohtaan on perusteetonta. Tietokoneohjelma kykenee seulomaan tulevat rikoksenuusijat jo 90 prosentin tarkkuudella. Toisin sanoen algoritmi tunnistaa huomattavasti ihmisiä paremmin ne, jotka joutuvat tulevaisuudessa tekemisiin poliisin ja tuomioistuimen kanssa.

Tutkijat syöttivät Compasiin 15 muuttujaa, jotka vaikuttavat ihmisten rikoksenuusintariskiin. Kun muuttujia oli käytössä tarpeeksi suuri määrä, tunnisti Compas tulevaisuuden rikolliset yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Aiemmin Compasia kohtaan oltiin kyetty esittämään kritiikkiä siksi, ettei muuttujia ollut tarpeeksi, minkä vuoksi tulokset olivat epätarkkoja.

Berkeleyn yliopiston professori Jennifer Skeem tahtoi painottaa sitä, että koneet kykenevät tunnistamaan rikolliset ihmisiä tehokkaammin, vaikka ihmisillä on yleensä kova luotto kykyynsä “lukea” toisia. Algoritmit perustuvat objektiiviseen tilastolliseen tietoon, joten ihmisyksilöiden virhetulkinnat, aatteet ja intohimot eivät vääristä niiden tuloksia.

black-gang

Skeem joutui ottamaan kuitenkin myös kantaa tärkeimpään Compasia kohtaan osoitetun kritiikin teemaan: rotukysymykseen. Poliittisen korrektiuden vuoksi Skeem syytti Compasia “läpinäkyvyyden puutteesta”. Skeemin mukaan nuorten mustien miesten kuusinkertainen yliedustus vankiloissa nuoriin valkoisiin miehiin verrattuna voi johtua “läpinäkyvyyden puutteesta” oikeusjärjestelmässä sekä tuomioistuinten käyttämissä tietokoneohjelmissa.

Kommentillaan Skeem pyrki todennäköisesti suojautumaan poliittisesti motivoituneilta hyökkäyksiltä, joista hänen tutkijaryhmänsä tulee varmasti kärsimään. Esimerkiksi The Guardian -lehti julkaisi jo 2016 Compasia käsitelleen artikkelin otsikolla “Jopa algoritmit syrjivät mustia miehiä”.

Mutta johtuuko mustien miesten kuusinkertainen yliedustus vankiloissa todella tietokoneiden harjoittamasta syrjinnästä? Miksi tietokoneet tahtoisivat syrjiä mustia näiden rodun perusteella? Vai voisiko ollakin niin, että tietokoneet kykenevät analysoimaan rodullisia tilastoja keskittyen kylmiin tosiasioihin, kun taas länsimaalaiset ihmiset pelkäävät kuollakseen rotukysymyksen esille nostamista sekä rotuerojen tunnustamista?

The Guardianin hyökkäys Compasia vastaan perustui ProPublica-nimisen kulttuurimarxistijärjestön väitteisiin siitä, että ohjelman käsitykset mustien ja valkoisten keskimääräisestä riskistä syyllistyä rikollisuuteen olivat vääriä. Compasin välittäjä Northpointe Inc tyrmäsi kulttuurimarxistien argumentit nopeasti ja totesi, etteivät nämä vaikuttaneet hallitsevan tilastollisen tutkimuksen perusteita.

Kumpi osapuoli siis oli oikeassa? Jared Taylor ja edesmennyt Glayde Whitney ovat tutkineet mustien korkeita rikostilastoja kirjassaan The Color of Crime. Tilastojen mukaan mustat miehet murhaavat noin kuusi kertaa useammin kuin valkoiset. Mustat myös ryöstävät noin 12 kertaa useammin kuin valkoiset ja pahoinpitelevät viisi kertaa useammin.

Väite siitä, että mustia olisi vankiloissa “liikaa” valkoisiin verrattuna, onkin siis vain kulttuurimarxistien hätävalhe. Tilastot ovat Compasin puolella. Kulttuurimarxistien ainoaksi oljenkorreksi jäänee, että tulevaisuudessa myös tietokoneet kyetään ohjelmoimaan “antirasistisiksi”, mikä tässä asiayhteydessä merkitsisi lainkuuliaisten valkoisten syrjimistä ja rikollisten mustien suosimista “tasa-arvon” nimissä.

Lähteet: American Renaissance, Financial Times, The Guardian

Lue myös: Rodun ja psykopatian yhteydestä

11 KOMMENTIT

 1. Näin heikoksi on länsi vajonnut. Kulttuurimarxistille ominaista on kieltää tosiasiat.

  • Mielenkiintoisia nuo linkit…Mutta tuossahan se vain tuleekin ilmi miten kulttuurimarxismi/sionismi on vallannut kaikki tieteenalat. Tekoälyä ollaan aina pidetty eräänlaisena Graalin maljana, joka kun saavutetaan antaa vastaukset kaikkeen. Mutta entä jos nämä vastaukset eivät miellytä? Kaikkivoivasta ja rationaalisesta tekoälystä tulee heti tyhmä ja viallinen.

   • Tämähän se olisi. Jos tietomme on totta ja loogista, niin se että tämä otettaisiin pois tekisi niin sanotusta “tekoälystä” vain pelkän kengänkiillottaja-robotin, ellei mene oikosulkuun siitä kiillottaisiko valkoisen miehen kenkiä vai ei.
    On outoa kuinka paljon vasureilta löytyy ristiriitoja itsensä kanssa, tai no ei tämä outoa ole, vaan se kuinka he eivät itse tätä tiedosta. Uskon että kukaan ei heille sitä oikeastaan suoraan sanokkaan, joten pysyvät turvassa ‘pahoilta sanoilta’. Yksi näistä ristiriidoista on juuri teknologian ylitseampuva palvominen vaikka monet heidän aatteistaan olisi mukamas ns. luonnon puolesta, loogisuuden puolesta, vapauden puolesta (orjuuttamalla itsensä koneille? tai pilkkaamalla ihmisiä siitä kuinka he ovat tyhmepiä kuin A.I vaikka A.I on ihmisen luoma väline, kuten sanottiin, katsoo kylmästi faktoja?), ja “kaikkien rakastamista ja rauhaa”. Hirveä soppa. Eiväthän kaikki heistä varmasti samaa mieltä ole, kun ovat tajunneet viimein olevansa kovia poikia niin päättivät että radikaalimpaa olisi sittenkin vain elää miten itse haluaa, eli olla välinpiittaamaton laiska lorvi. Marxi ja YHWH aina oikeassa.

  • Eihän tuo ole mikään ihme, feminismihän ei ole tasa-arvon tavoittelua vaan kiihkomielinen vihakultti.

 2. “Stop throwing facts on me!” oli paras kulttuurimarxistin vastaväite taannoisessa keskustelussa, jonka satuin näkemään.

  • Jos koko kansa tämän näkisi niin toivoisin kuulevani kovaa huutonaurua.
   Tommosta usein odotan marxisti individuaaleilta, usein jos jopa vilkaiset sitä tyyliä millä he kirjoittavat, keskustelevat tai tuovat “tietoa” eteenpäin, tai mihin heidän tietonsa on rajoittunut, on sanoinkuvaamatonta tylsää ja tyhjää paskaa. Se on niin helppoa valita elämässään aate esimerkiksi. “että millään ei ole mitään väliä” ja olla aivan kova individualisti, että oikeastaan itsellänsä on vain väliä ja niin kovasti painostetaan itselleen että tämä asenne elämässä on oikea ja olemalla traumalapsi, he eivät vain pysty ymmärtämään mitä ihmiset näkee elämän tärkeydessä, se että rakastaa ja voi rakastamaansa puolustaa ja muuta syvällistä. Heille aivan turhaa “hölynpölyä”…

  • Faktat ja tilastot ovat aina vassarimätäpäille kova paikka. Jos esim. hinttareille näytät karmivia lukuja homojen AIDS-tilastoista ym. taudeista ja ongelmista, niin nehän sekoavat ihan totaalisesti. Sairasta sakkia, kirjaimellisesti.

 3. He sanovat että algoritmi keskittyy kylmiin faktoihin piittaamatta ihmisten hätiköidystä caveman- ajasta, traumoista ja aikuislapsimaisuudestaan, mutta silti päättävät että ei, kyllä minä oikeastaan aijon vaikuttaa tämän robotin tulkintaa. Se vain kertoo että he ovat valmiita valehtelemaan kenelle tahansa. En ymmärrä miksi ihmiset eivät tajua, jos totuus on totuus, ja olet totuuden perässä, ja jos totuus on että rodut ovat olemassa ja mustat ovat vaarallisia paskoja, niin totuus on ja vittu pysyy. Mutta ei, eivät edes omaa 10 metristä nokkaansa pidemmälle näe missä perslätikössä litistelevät.

Comments are closed.