Koti Uutisia Kotimaa Poliisi käytti kahdesti etälamautinta “sammuneeseen” naiseen – oikeus hylkäsi syytteen pahoinpitelystä

Poliisi käytti kahdesti etälamautinta “sammuneeseen” naiseen – oikeus hylkäsi syytteen pahoinpitelystä

8

Tilanne tapahtui 2018 elokuun loppupuolella, poliisien noudettua Leppävaaran ravintola Pinokkiosta vahvasti humaltuneen naisen. Poliisiaseman pihalla nainen oli tipahtanut “maijan” perältä maahan ovien avauduttua, jolloin vanhempi konstaapeli oli hakenut pyörätuolin tämän kuljettamista varten. Nainen oli niin vahvasti päihtynyt, että oli kuitenkin pudonnut tämänkin kyydistä.

Tämän jälkeen vanhempi konstaapeli oli saanut kuningasidean herättää nainen käyttämällä tähän etälamautinta kahteen otteeseen.

Käräjäoikeus tuomitsi vanhemman konstaapelin virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon, joka oli hänen tuloillaan yhteensä 680 euroa. Hänet lisäksi velvoitettiin maksamaan naiselle tämän kärsimyksistä 300 euroa. Oikeus hylkäsi syytteen pahoinpitelystä.

Jos joku tavallinen kansalainen toimisi kyseisen vanhemman konstaapelin tavoin ja herättelisi tiedottomassa tilassa olevaa etälamautinta käyttämällä, niin siitä seuraisi varmasti tuomio törkeästä pahoinpitelystä. Suomessa laki tunnetusti ei ole sama kaikille.

Lähde: Vantaan Sanomat

8 KOMMENTIT

 1. Tuohan on törkeä pahoinpitely. Varmaan kyseinen poliisi saa jatkaa virassaan.

  • Mitä luultavimmin kohteena oli valkolainen, jolloin siitä ei seuraa juuri mitään.

 2. Suomen lain mukaan siis poliisi saa ampua humalassa olevia ihan huvikseen?

 3. Teko edellyttää sekopäisyyttä, joten jos tuollainen henkilö saa vielä kantaa asetta, on oikeusjärjestelmässä jotain todella vakavasti pielessä.

 4. Kyseisen vanhemman rikoskonstaapelin nimi on Jussi Kalevi Ojanen.

 5. Tämä on hyvä osoitus Polpon korruptiosta myös moraalisesti, kuten tuomioistuimenkin.
  Tuubissa on muutama video, missä Tazeria on tarpeetta käytetty kansalaiseen ja siellä on rapsahtanut kaupunkien maksettavaksi jopa miljoonia dollareita oiekudessa.
  Mutta miten täällä uusstalinistisessa paratiisissa, fasistit nauravat partaansa kun kansalainen haluaa perätä olemattomia oikeuksiaan koetusta vääryydestä, toimitaan oikeusvaltioperiaatteella.
  30-40 luvun saksassa tuollainen polpolainen olisi viskattu Tegelin pimeimpään selliin ja muutaman kuukauden jälkeen teloitettu rikoksesta kansaa vastaan/ laitettu rangaistupataljoonaan oppia saamaan.
  Dystopiaa ei tarvitse kuvitella kun se on jo realiteetti.

  • Itsekin katsonut noita jotain videoita. Yhdessä YouTube videossa poliisit ajavat takaa teini-ikäistä motocrosspyörällä ajavaa poikaa ja nämä järjen riemuvoiton kytät päättävät pysäyttää pojan vauhdissa kun tällä on kypärän visiiri auki, niin ajavat pyörän rinnalle ja toinen kyttä kurkottautuu ikkunasta ulos ja suihkuttaa oc-sumuttimella liikkeessä suoraan pojan kasvoille. Tuossa pahimmassa tapauksessa olisi käynyt niin, että poika olisi menettänyt pyörän hallinnan, kaatunut ja halvaantunut tai jopa kuollut. Tapaus meni oikeuteen, mutta poliisit pääsivät tietenkin kuin koira veräjästä eli syyttäjättämispäätös.

   • Olikohan tuolle pojalle näytetty pysähtymismerkkiä eli punaista valoa? Veikkaan: kyllä. Mutta silti piti pakoon ajaa, jotta saa kuvattua hyvää videomateriaalia kypäräkamerallaan.

    Poliisilla on eri oikeudet kuin siviileillä. Sitä ei kannata ehkä unohtaa, niin pysyisi joku järki näissä keskusteluissa ja pohdinnoissa. Poliisii saa pamputtaa, kaasuttaa, lamauttaa ja jopa ampua. Todella harvinaista Suomessa tuo viimeisenä mainittukin. Jenkeissä saastat pamautetaan hengiltä aika nopeasti, kun ne ruskeat/mustat kädet eivät millään tahdo pysyä ylhäällä vaan yrittävät hamuilla niitä huumeita tai aseita vain.

    Voitte laskea jenkkivideosta, kuinka monta sekuntia menee “keep your hands where I can see them/don’t try to reach for anything” -käskytyksestä siihen, että pistooli soi. Viiden ja puolen miljoonan/yli kolmensadan miljoonan asukkaan valtioiden poliisitoimintaa tai muutakaan politiikkaa ei kannata toki verrata toisiinsa sinällään; ikään kuin “yksi yhteen”.

Comments are closed.