Koti Kolumni Sirkushuveja ja silmänlumetta

Sirkushuveja ja silmänlumetta

3

Satuin katsomaan televisiosta ohjelmaa, joka kuvasi noin 50 vuoden takaista nuorisoa ja heidän toimintaansa. Ohjelmassa haastatellut aikuiset olivat sitä mieltä, että nuorilla on nykyään liian paljon vapaa-aikaa, mikä ilmeni heidän laahustamisena pitkin kaupungin katuja. Entäpä nyt, miltä tilanne nykyään vaikuttaa?

Jos seuraa uutisia ja eri medioita, niin näyttää siltä, että tämä liika vapaa-aika ei enää “vaivaa” pelkästään nuorisoa, vaan kaikkia. Ihmiset ovat aloittaneet hysteerisen, kaiken kattavan maailmanluokan ymmärtämisen ja tulkitsemisen aivan joka asiasta. Poimin tähän näiden miljoonien joukosta vain muutaman esimerkin, jotka ovat jollain tavalla jääneet hyvin mieleen.

Reilu vuosi sitten luin jostakin, että arkeologit olivat löytäneet miespuolisen henkilön luurangon, jonka ympäriltä löydettiin saviastioita. Tutkijat totesivat, että tuohon aikaan oli erittäin epätavallista, että mies olisi häärinyt patojen äärellä. Niinpä tästä edesmenneestä henkilöstä leivottiin suorasukaisesti ensimmäinen homoseksuaali. Kovin rohkeaa tulkintaa, eikä moinen olisi varmasti mennyt läpi missään muualla kuin poliittisesti äärikorrektissa lännessä. Tämä on voinut olla mediakikkailua, jolloin löytö on saatu julkisuuteen ja tutkijat ovat saaneet mainetta. Ihmisten harhauttaminen tällaisella asialla ja samalla historian vääristely ei ole kuitenkaan hyväksyttävä asia. Olisiko kuitenkin voinut olla mahdollista, että mies olisi kuollut vaikkapa johonkin kohtaukseen tai että hänet olisi tapettu ja hän olisi sattunut vain olemaan “lihapatojen” äärellä?

Tällä viikolla nousi otsikoihin Maya-intiaanien kalenteri, joka päättyy 21.12.2012. Ihmiset ovat odottaneet maailmanloppua tuolle päivämäärälle. Keväällä tähän löydettiin jostain hämyisestä paikasta “lisäkiekko”, joka antoi kertoa, että maailmanloppu ei tulekaan. Lehtien palstoilla on ollut uutisia eri puolelta maailmaa, kuinka osa itkee ja myy omaisuuttaan kun taas toiset juhlivat uuden ajanjakson alkua. Jokainen, joka vähänkään seuraa maailmanmenoa, tietää, että täällä on paljon isompiakin asioita menossa kuin vanhan kulttuurin kalenteri ja sen lisälehden lisätiedot.

Pohjois-Suomesta uutisoitiin, että siellä on tapahtunut seksuaalista häirintää koulussa. Asia on vakava, enkä hyväksy, että naisen tai miehen tulisi suvaita minkäänlaista ahdistelua toisten osalta. Yhteiskunta on kuitenkin nykyisellään kykenemätön toimimaan näitä tilanteita vastaan. Se enemmänkin ruokkii niitä kaikella roskaviihteellä ja lepsuilla rangaistuksilla. Uutisessa haastateltiin naispuolista henkilöä, joka tietysti tuomitsi häirinnän ja tarjosi lääkkeeksi kutakuinkin seuraavia sanoja: “…meidän tulee ennalta ehkäistä näiden tilanteiden syntyä, ja mikäli tällainen tilanne kuitenkin syntyy, niin meidän tulee selvittää sen syyt…” Loistavaa argumentointia, kuin poliitikon suusta. Tuota samaista lausetta voi käyttää aivan mihin tahansa ongelmaan ja se toimii tuollaisenaan ratkaisuna kaikkeen. Toimittajan reppana ei kysynyt, tai sitä ei ainakaan uutisessa näytetty, mitkä ovat ne konkreettiset toimet, joilla tullaan toimimaan. Meillä on nykyään paljon näitä leuanlonksuttajia mutta vähän tekijöitä.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä osui kohdalle uutinen naapurimaasta. Siellä homoseksuaalimuslimit ovat suunnittelemassa/avaamassa moskeijaa homoseksuaalimuslimeille, vaikkakin tekstissä mainostettiin, että kaikki ovat sinne väriin, uskontoon ja mielipiteisiin riippumatta tervetulleita. Eikös olekin loistavaa! Ja tämä ei ole mikään uusi juttu, vaan Ruotsissa ollaan seuraamassa Ranskan mallia. Vaikken ole Koraanin oppeihin mittavasti perehtynyt, on minulla se käsitys, että niin muslimien uskonnossa kuin kristinuskossakin homoseksuaalisuus on synti. Raamattuun tuo on ainakin kirjattu. En ole itse uskovainen, mutta näen noiden kahden uskonnon olevan lampaita suostuessaan nykyaikana kaikenmaailman myönnytyksiin peläten tulevansa leimatuiksi.

Tässä muutama esimerkki nykyaikamme uutisista. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta uskon jo näiden muutaman ajavan asian. Meillä on paljon suurempia asioita käsillä ja meidän tulisi tehdä ratkaisuja niihin. Toki valtaapitäville on helpompaa, että pyöritetään sirkusta mediassa ja kerrotaan käsittämätöntä roskaa, jolla ei ole mitään merkitystä meidän tulevaisuudellemme. Nämä eivät kuitenkaan auta meitä korjaamaan tilannetta, vaan ne saavat meidät ummistamaan silmämme entisestään totuudelta. Vanha sanontahan on, että kansalle sitä, mitä kansa vaatii. Nyt me näytämme vaativan sirkushuveja.

Toivotan lukijoillemme erittäin hyviä pyhiä ja parempaa uutta vuotta 2013!

Janne Kujala

3 KOMMENTIT

  1. Kristinusko on tiukan linjan arvokonservatiivis-kansallismielinen uskonto, siis jos Raamatun mukaan mennään. Valitettavasti nykykristityt eivät uskalla pitää puoliaan ja ihmisille on syntynyt sellainen kuva, että kristinusko on nössöuskonto. Tässä merkittävä osa on kulttuurimarxistien soluttamalla ev. lut. kirkolla.

Comments are closed.