Koti Kolumni Katse tulevaisuuteen

Katse tulevaisuuteen

2

Kansallisen Vastarinnan verkkosivujen kävijämäärät ovat viime kuukausina kasvaneet huomattavasti. Hienoa! Ennen kaikkea saamme tästä kiittää aktivistien työintoa ja väsymätöntä toimintaa liikkeen eteen. Kansallismielistä vaihtoehtoa ei voi tuoda julki vain silloin tällöin yksittäisissä katutapahtumissa tai Internetin uumenissa, vaan suomalaisia on lähestyttävä jatkuvasti oikeassa elämässä.

Liikkeen nimeä ovat tehneet hiljattain tunnetuksi muutkin kuin materiaalia jakavat aktiivimme. Niin valtavirtaiset kuin näennäisesti vaihtoehtoiset suomalaismediat ovat kauhistelleet järjestöä ja peittelemätöntä kansallismielisyyttämme naurettavuuksiin asti. On ollut Hesaria, Keskisuomalaista, monikulttuurifundamentalistien Pakolaista, Suomen Kuvalehteä, 45 minuuttia -ohjelmaa, Poliisi-tv:tä, kommunistien Kansan Uutisia, anarkistien Väärinajattelijaa naurettavine salaliittoteorioineen, Vihreää Lankaa, antirasistista verkkoradiota ja ties mitä. Varmasti vain näiden mainitseminen vääntää pienen virneen lukijoistamme useimpien suupielille. Vaikka ei olisi edes jaksanut vilkaista suomalaisten valtamedioiden tai piskuisten kommunistijulkaisujen Vastarintaliikettä koskevaa uutisointia, tietää silti varmasti, mitä on luvassa. Asenteellista soopaa ja etukäteen vedettyjä johtopäätöksiä.

Viimeisin esimerkki on pienen perussuomalaisskandaalin vasta synnyttänyt Image-lehti. Kun toimittaja lähestyy liikettä, on sävy aina säyseä ja sovitteleva, jopa tuttavallinen. Niin myös Imagen edustajan pyytäessä liikkeeltä haastattelua. Yritetään rakentaa luottamuksen ilmapiiriä. Ja tietysti mehukasta kohu-uutista. Emme lähteneet leikkiin mukaan. Suomalaismediat ovat jo puolensa valinneet; meillä ei ole ylimääräistä aikaa haaskattavaksi lehtijuttuihin, joissa sanat irrotetaan asiayhteyksistään kansallismielisyyden mustamaalaamiseksi. Nyt lopputulokseen tutustuneena voin todeta, että oikein päätimme. Heti lehden pääkirjoituksessa kansallismielisiä verrataan syrjäytyneisiin nuoriin ja heidät leimataan “ahdasmielistöksi” sekä “kiihkomielisiksi”. Moista ei tehty yhteydenottosähköposteissa. Vastarintaliikkeen kieltäydyttyä artikkelin aiheeksi valikoitui Vaasassa toimiva maahanmuuttoon kielteisesti suhtautunut kaveripiiri. Esimerkiksi eräässä artikkelikuvassa ja siihen liitetyssä tekstissä annettiin sarkastisesti ymmärtää, että Vaasa on kuin tyhjä aavekaupunki, johon vain joukkomaahanmuutto voisi puhaltaa uutta eloa ja lämpimämpää ilmapiiriä. Todellisuus on kuitenkin toinen, ja olemmekin käsitelleet maahanmuuttajien suomalaisiin kohdistamaa raakaa väkivaltaa Vaasassa katuaktivismimme yhteydessä.

Kaiken tämän suomalaismedian risusavotan keskellä ovat aktivistit jättäneet vastustajat omalle hiekkalaatikolleen leikkimään ja katsoneet kohti järjestön tulevaisuutta. On kehitetty toimintamalleja ja organisaatiota, ja ehkä ulkopuolisille isoimpana näkyvänä osana on perustettu paikallisia urheiluryhmiä. Nämä on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat urheilla ja pitää itsestään huolta. Urheilu on täysin ilmaista eikä vaadi satojen eurojen jäsenmaksuja. Lisäksi urheiluryhmä tarjoaa paljon oppia ryhmäläisiltä eri tekniikoista, ja jäsenet pääsevät näin edelleen kehittämään itseään. Urheilemisella on erittäin suuri vaikutus yleiseen jaksamiseen. Kun olet fyysisesti saavuttanut hyvän olon, voit tämän jälkeen lähteä kehittämään itseäsi eteenpäin lukemalla, kursseilla tai opiskelemalla. Tämän on voinut huomata myös tovereista, joiden olo on paljon virkeämpi ja positiivisempi kuin esimerkiksi vuosi takaperin.

Myös omalta kohdaltani huomaan eron. Jokin aika sitten käteni kipeytyi ja tämän päälle sairastuin flunssaan. Näistä vaivoista hieman toivuttuani olin heti perään lomailemassa, ja vaikka siellä tuli urheiltua, se ei ollut lähellekään sitä tasoa, mitä normaalisti teen. Lomalta palattuani ensimmäisen työviikon jälkeen oloni oli niin nuutunut ja veltto, etten olisi jaksanut tehdä juuri mitään ylimääräistä. Palattuani normaaliin päivärytmiin meni yksi päivä, jonka jälkeen sain taas energisen olon liikkumisesta ja urheilemisesta. Tästä voi varmaankin todeta, että lomalla laiskistuu. Arkirutiineilla ja säännöllisellä liikkumisella on hyvin tärkeä merkitys jaksamiselle. Jatkakaa kaikki aktiivista urheilemista, ja jos ette ole sitä vielä aloittaneet, niin nyt on viimeistään tullut aika olla yhteydessä oman alueenne aktivisteihin ja ilmoittaa omasta kiinnostuksesta päästä mukaan urheilemaan.

Muutamat henkilöt ovat todenneet, etteivät he ole oikein tienneet, voiko urheilemaan tulla, sillä he ovat pitäneet omaa kuntoaan huonona. Vastauksena kaikille sanoisin, että treeneissä meitä on laidasta laitaan erikuntoisia henkilöitä ja jokaisen kohdalla mennään hänen oman kuntonsa mukaan. Oman huonon kunnon pelossa ei kannata jäädä pois missään nimessä. Päinvastoin, urheiluryhmän tarkoitus on nimenomaan kunnon kohottaminen ja tovereiden kannustaminen kohti omia tavoitteitaan.

Urheilu tulee olemaan suuri osa järjestön tulevaisuutta. Myös Kansallisen Vastarinnan toimitus katsoo nyt eteen päin. Koska artikkelivirta sivuillamme on voimistunut, lopettaa “Aktivistin ajatuksia” -kolumni toistaiseksi. Tahdomme lisätä suomalaisten artikkeleiden näkyvyyttä sivuillamme ja tuoda kolumneissa esitetyt ajatukset Kansallisen Vastarinnan keskiöön. Kolumni ehti herättää paljon positiivista palautetta kuluneen reilun vuoden aikana ja uskon sen nostaneen julkaisumme sisällön tasoa merkittävästi. Kiitänkin kaikkia kolumnin lukijoita ja erityisesti tukijoitamme, jotka ovat näyttäneet tuellaan toteen sen, että suuntamme on oikea.

Pitäkäämme lippu korkealla, pää pystyssä ja katse suunnattuna eteenpäin!

Janne Kujala

2 KOMMENTIT

  1. Kolumnia ja aktivistien henkilökohtaisia näkemyksiä on ollut ilo lukea, toivottavasti kolumni tulee taas jossain vaiheessa takaisin. Imagen jutut olivat tosiaan melkoista kuraa, hyvä ettei tuollaisiin projekteihin ole SVL lähtenyt mukaan.

  2. Yhdyn edellisen kommentin mielipiteeseen, harmi, että kolumni jää pois kuvioista. Se on kuitenkin tuonut hiukan henkilökohtaisemman kuvan asioista aktivistien näkökulmasta asialinjaisten artikkelien sijaan (jotka tietenkin myös ovat hyvin toteutettuja). No, täytyy ymmärtää ettei kaikkeen aina kykene venymään ja asioita täytyy priorisoida.

    Oikein hyvää kevättä kuitenkin kaikille kolumnin kirjoittajille ja muillekin aktiiveille!

Comments are closed.