Koti Uutisia Satakunnan Kansa: “Etninen alkuperä ei vaikuta nimen julkaisemiseen”

Satakunnan Kansa: “Etninen alkuperä ei vaikuta nimen julkaisemiseen”

7

UK_SK

Kuten Kansallinen Vastarinta aiemmin viikolla kirjoitti, maakuntalehti Satakunnan Kansa oli sulkenut lenkkeilijätytön surmajuttuun liittyvän kommenttipalstan sivuillaan heti epäillyn rodullisen taustan selvittyä. Useat lukijat ovatkin vaatineet lehden toimittajia perustelemaan, miksi Satakunnan Kansa ei ole julkaissut Ramin Azimin nimeä.

Lehti yrittää vieläkin pimittää yleisöltä lukijalupauksensa, vaikka se väittää tekevänsä “työtä ihmisten, sananvapauden ja demokratian puolesta joka päivä”. Lehti valehtelee nyt lukijoille päin naamaa Harri Aallon kirjoittamassa tekstissä, ettei epäillyn etninen alkuperä vaikuta nimen julkaisemiseen tai julkaisematta jättämiseen.

Satakunnan Kansan mielestä oleelliset tiedot epäillystä loppuvat siihen, että tämä tarvitsi oikeuskäsittelyssä darin kielen tulkkia. Aalto kehuskelee artikkelissaan vielä, että samanlaisen ratkaisun nimen julkaisematta jättämisestä tekivät kaikki muutkin “vastuulliset tiedotusvälineet”. Lisäksi hän latelee, että “kyse on täysin normaalista menettelystä”. Aalto toisin sanoen siis myöntää, että maahanmuuttajataustan julkaisematta jättäminen rikostapauksissa on arkipäivää valtavirran medialle, missä ei ole mitään vastuullista.

Aalto yrittää kiertää ja kaartaa totuutta siteeraamalla “Journalistin ohjeita”, joiden mukaan “tunnistamiseen johtavien tietojen käytössä on syytä olla varovainen, kun kyse on vasta rikosepäilystä tai syytteestä”. Lisäksi hän kirjoittaa, että nimi julkaistaan rikosuutisissa käytännössä yleensä käräjäoikeuden tuomion jälkeen. Käräjäoikeus oli vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen lähettänyt Satakunnan Kansalle tiedotteen, jossa tekijän nimi mainittiin. Aallon mukaan tämä olisi “poikkeuksellista”, vaikka hän heti tämän lausuman jälkeen kirjoittaakin, että epäillyn nimi “sinänsä” kuuluu pakkokeinoasioissa julkisiin tietoihin.

Kuten eräs lukija kirjoitti Aallon tekstin kommenttiosioon, Satakunnan Kansan tilauksia oli ilmeisesti lopetettu ala-arvoisen uutisoinnin takia aivan liikaa, ja lehti kirjoitti sitten hätää kärsimässä ympäripyöreän ja vahvasti selittelyn makuisen artikkelin tapauksen osalta.

Lähde: Satakunnan Kansa

7 KOMMENTIT

  1. Summasummarum: Ei-valkoisena maahanmuuttajana voit huoletta tehdä alaikäisille valkoisille mitä haluaa, ilman että valtamedia kertoo nimeä. Mutta jos kyseistä maahanmuuttajaa joku käy muljuttamassa, muljuttajan nimi on varmaan ennen tekoa jo lehdissä. (Etenkin jos oikeutta tuova on valkoinen)

  2. Onneksi levikki kärsi. Ei tuollaisille valehtelijoille muuta voi toivoa!

  3. Itse lopetimme tässä perheessä kyseisen lehden tilauksen, samoin teki koko sukumme.

  4. Harri Aallon väite on demonstroitavasti kansakielellä “täyttä paskaa.” Kyllä on valehtelijoilla uskomaton pokka että kehtaavat valehdella noin röyhkeästi. Toivotaan että herra Aalto joutuu työttömäksi mahdollisimman pian. Se olisi karmaa kansan sumuttamisesta.

  5. Laittakaa palautetta Satakunnan Kansalle aiheesta, laajamittainen boikotti tarpeen. Kunnes paskalafka menee konkurssiin. Tämä paskajulkaisu päästelee kuolonkorahduksiaan, ja sekös heitä vituttaa.

  6. Kannattaisi keskustella päätekijästä eikä sk:sta. Kaikki tietää miten media vääristelee asioita.

Comments are closed.