Koti Uutisia 17-vuotiaan lenkkeilijän surmatapauksen oikeuskäsittely alkoi

17-vuotiaan lenkkeilijän surmatapauksen oikeuskäsittely alkoi

9
Ennen istunnon julistamista suljetuksi päästettiin tiedotusvälineet videoneuvottelusaliin.
Ennen istunnon julistamista suljetuksi päästettiin tiedotusvälineet videoneuvottelusaliin.

Kokemäen Sääksjärveltä palaneena löydetyn Jonna Männistön surmatapausta käsiteltiin tänään keskiviikkona Satakunnan käräjäoikeudessa. Tapaus on järkyttänyt ja aiheuttanut paljon surua koko Porissa ja erityisesti Metallikylässä, jossa Männistö asui.

Jutun oikeuskäsittelyn oli määrä alkaa kello 13, mutta se myöhästyi yli kolmella tunnilla siksi, että käräjille tarvittiin darin kielen tulkki suomentamaan iranilaisen epäillyn Ramin Azimin lausuntoa. Epäilty ei puhu suomea sanaakaan, mikä hidasti tuntuvan paljon oikeuskäsittelyn kulkua.

Mies ei saapunut itse paikan päälle käräjäsaliin, vaan häntä kuultiin videon välityksellä. Tutkinnanjohtaja Matti Ala-Haavisto vaati ennen käsittelyn alkua istuntoa ja näin ollen myös tapaukseen liittyviä asiakirjoja julistettaviksi salaisiksi “tutkinnallisista syistä”. Ala-Haavistokaan ei  vaivautunut tulemaan käräjäoikeuteen, vaan häneenkin oltiin yhteydessä käräjäsalista videon avulla. Käräjätuomari Markku Lindqvist ei puolestaan ottanut kantaa istunnon jälkeen lähes mihinkään kysyttäessä esimerkiksi motiivista.

Käräjätuomari Markku Lindqvist piti tiukan linjan jutun kommentoinnissa.
Käräjätuomari Markku Lindqvist piti tiukan linjan jutun kommentoinnissa.

Käsittelyn jälkeen oikeus päätti vangita Azimin “todennäköisin syin” ja syyte on nostettava 30. huhtikuuta mennessä. Aikaisemmin julkisuudessa oli esillä tieto, jonka mukaan Azimi olisi työskennellyt turvallisuusalan konserni G4S:ssä vartijana. G4S on kuitenkin kertonut julkisuuteen, ettei yrityksen palkkalistoilla ole koskaan ollut epäillyn nimistä henkilöä, vaan Azimi itse on valehdellut sosiaalisessa mediassa työskentelevänsä vartijana.

“G4S Suomi toimii Suomen lainsäädännön sekä G4S-konsernin sisäisten määräysten mukaisesti. Tarkistamme työhönoton yhteydessä henkilöstömme taustan nuhteettomuuden erittäin huolellisesti”, yhtiöstä kommentoidaan asiaa.

Muutamat Azimin tunteneet henkilöt ovat kuvailleet häntä medialle epäluotettavaksi ja kaksinaamaiseksi mieheksi. “Hän oli pari vuotta naapurini. En oikeasti kuitenkaan tuntenut, kuka hän oli. Hän nimittäin valehteli silmästä silmään, ja pelästyin sitä. En ole sen vuoksi ollut häneen noin kolmeen vuoteen missään tekemisissä. Hän on pikkuisen vaarallinen henkilö. Tajusin, että hänet pitää jättää kokonaan”, kommentoi Azimin entinen naapuri Ilta-Sanomille.

Kun tieto epäillyn maahanmuuttajataustasta lähti leviämään, monikultturistisesta ja sananvapautta poliittisesti epäkorrekteista aiheista polkevasta linjastaan tunnettu Satakunnan Kansa sulki välittömästi jutun kommenttipalstan “asiattomien kommenttien vuoksi”.

Kuvakaappaus epäillystä.
Kuvakaappaus epäillystä.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Satakunnan Kansa, Iltalehti

 

Aiheesta lisää: Porilaisen lenkkeilijätytön surmaaja todennäköisesti iranilaislähtöinen maahanmuuttaja

9 KOMMENTIT

 1. Darin kieltä puhutaan Afganistanissa. Ei Iranissa. Miksi uutinen väittää tekijän olevan iranilainen?

  • Veikkaan, että tässä ollaan käytetty aiempaa lähdettä kansallisuudesta. Virallinen totuushan tekijän todellisesta etnisestä taustasta tuntuu olevan varjeltu valtionsalaisuus.

 2. Ei puhu sanaakaan suomea, mutta on seurustellut suomalaisen naisen/tytön kanssa?
  Kehtaako se vielä kikkailla! Oli kuulemma kiistänyt syyllisyyden tappoon.
  Eli kyseessä on murha, raiskaus, ihmisryöstö, vainoaminen, tuhopoltto ja ruumiin häpäisy.
  Jos tulee alle 5 vuotta linnaa alkaa oikeasti ahdistamaan.

 3. Kuulin myös tutkinnan häiriintyneen resurssipulan vuoksi.
  Tässä sitä taas eletään turvallisessa suomessa.

 4. Näin tänään kaupoilla asioidessa iltapäivälehden lööpin, kuulemma vainonnut pyörinyt tämän uhrin kotitiellä autolla jatkuvasti.

  Vittu miten epäillään taposta? Eikö toi vittu murha ole, selvästi suunnitellut. Helsingistä ei ajeta Poriinkaan ihan ohimennen. Kaikki suunnitelmallisuus, tytön etsiminen, surmapaikka, polttaminen – mielestäni murha kyseessä.

  Mutta varmaan oikeus katsoo tytön olleen rasisti ja tämän kaikkein huonoimmista oloista tänne tulleen ressukan kulttuurierot ovat lieventävä tekijä.

  Tyypillinen narsisti, mitä olen tapauksesta lukenut. Hyvin yleistä noista maista tulleille on narsismi. Naapurustossani keski-ikäinen nainen joka “seukkaa” jonkun kurdin kanssa ja äijä huutaa jatkuvasti ja on aina äänessä ym. ilmiselvä narsisti kyseessä.

  Ai niin ja yksittäistapaus, muistakaa suvaita.

 5. Oikeuskäsittelyä käytiin videon välityksellä Porin poliisivankilasta, kuvan perusteella mamun toinen käsi on kipsattuna eli tuomion täytäntöönpano on jo alkanut, toivottavasti linnassa joku hoitaa homman loppuun asti.

 6. Voiko tälläinen olla edes mahdollista!? Tuollainen elukka pitää laittaa kunnolla kärsimään. Ja tässä tapauksessa myös niille viranomaisille potkut ja isot rangaistukset, jotka ovat tienneet jo edellisenä päivänä mitä tulee ehkä tapahtumaan. He olisivat kuitenkin pystyneet ehkä estämään tämän! Toivon jo itse uhrin ja hänen lähimmäistensä vuoksi että azimi saa oikean rangaistuksen eli elinkautisen murhasta. Ja viranomaiset voivat paikata erheensä olemalla suojelematta azimia linnassa.

Comments are closed.