Koti Artikkelit Kansallinen Vastarinta HS:n Vastarintaliike-uutinen oli ankka

HS:n Vastarintaliike-uutinen oli ankka

32

AK_miksisvl

Helsingin Sanomat julkaisi tänään Laura Halmisen ja Tommi Niemisen artikkelin Suomen Vastarintaliikkeestä. Artikkeli levisi pian myös muihin tiedotusvälineisiin, vaikka toimittajat olivat tehneet taustatyönsä kehnosti.

Vaikka Halminen, Nieminen ja Helsingin Sanomat tiesivät syyllistyvänsä artikkelissaan todennäköisesti yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittämiseen, päättivät he ottaa riskin, sillä Vastarintaliike on lehden mukaan “yhteiskunnallisesti merkittävä”.

Helsingin Sanomien mukaan Vastarintaliike haluaa houkutella aktivismiinsa alaikäisiä. Tämä on kuitenkin valhe. Jäsen- ja aktivistikokelailta vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Alaikäiset tukijäsenet eivät voi osallistua aktivismiimme. Mikäli suomalainen tahtoo liittyä järjestöön tukijäseneksi, on hänen oltava vähintään 16-vuotias. Aktivismiin osallistuvien täysi-ikäisyysvaatimus lukee selvästi verkkosivuillamme, joten toimittajat ovat sen varmasti ymmärtäneet artikkeliaan kirjoittaessaan.

Helsingin Sanomien “uutinen” oli siis ankka. Lehti väittää saaneensa haltuunsa aineistoa, jossa Kansallisen Vastarinnan toimittajat puhuvat elämäntapaohjeiden julkaisemisesta kansallismielisille nuorille, jotka eivät voi ikänsä vuoksi vielä liittyä järjestöön. Halminen ja Nieminen ymmärtävät itsekin, ettei kyse ole rekrytoinnista. Kohuotsikoinnilla ja johtamalla lukijoita harhaan Helsingin Sanomat on yrittänyt siis saada mahdollisimman paljon “klikkauksia” ja loata siinä sivussa kansallismielisten mainetta.

Artikkeli on herättänyt vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, sillä siinä on julkaistu sellaisten ihmisten nimiä ja henkilötietoja, jotka eivät ole julkisuuden henkilöitä. Kommentoijat ovat ihmetelleet, miksi Suomen valtamedia pimittää maahanmuuttajataustaisten raiskaajien nimet ja kansallisuudet vielä tuomioiden julkistamisen jälkeenkin, mutta kansallismieliset yksityishenkilöt ovat kuin vapaata riistaa. On epäilty, että provosoiva uutisointi johtuu maahanmuuttovastaisuuden lisääntymisestä. Kun maahanmuuttajarikollisuuden sensurointi ei ole tuottanut haluttua tulosta, on maahanmuuton vastustajat päätetty yrittää pelotella hiljaiseksi.

Vaikka Helsingin Sanomat on omien sanojensa mukaan “analysoinut aineistoa ja sen aitoutta sekä journalistisin että tietoteknisin keinoin”, on artikkelissa sekoitettu erään aktiivin henkilöllisyys toiseen samannimiseen suomalaiseen, jolla ei ole mitään tekemistä järjestön kanssa. Kun Pohjoismaiden suurimpiin lukeutuva sanomalehti leimaa pahaa-aavistamattoman kansalaisen radikaaliksi kansallissosialistiksi, seuraukset voivat olla arvaamattomia. Helsingin Sanomille kyse on kuitenkin aatteellisesta ristiretkestä monikulttuurisuuden puolesta, joten sivullisten turvallisuus ei ole ollut korkealla prioriteettilistalla. Tarkoitus pyhittää keinot.

Tekstissä myös väitetään jyväskyläläisen aktivistin syyllistyneen “pahoinpitelyyn”, josta hän ei kuitenkaan ole saanut tuomiota. Helsingin Sanomat on kuitenkin päättänyt ottaa tuomarin roolin. Toisaalta Halminen ja Nieminen rikkoivat artikkelissaan viimein sitkeän myytin, jonka mukaan Vastarintaliike olisi järjestänyt vuoden 2010 Pride-kaasuiskun.

Miksi IL käytti valokuvaa vasemmistomielenosoituksesta?
Miksi IL käytti valokuvaa vasemmistomielenosoituksesta?

Myös muut suomalaismediat innostuivat artikkelista. Iltalehti julkaisi uutisen, jonka yhteyteen se liitti valokuvan anarkistien mielenosoituksesta. Kuvassa seisoi rivi mellakkapoliiseja. Lukijoiden annettiin ymmärtää, että mellakkapoliisit suojelivat kiinteistöjä ja kansalaisia Vastarintaliikkeen aktivisteilta, vaikka he olivat paikalla vasemmiston vuoksi. Tämä muistuttaa itsenäisyyspäivän 612-kulkueen uutisointia. Tuolloin MTV3 julkaisi uutisen, jossa “äärioikeiston” marssin väitettiin lähestyvän Helsingin keskustaa. Uutiskuvassa mellakkapoliisit seisoivat kiinalaisen ravintolan edessä. Uutisen julkaisemisen aikaan kansallismieliset olivat kuitenkin poistuneet jo keskustasta. Marssijat eivät tietenkään olleet käyneet kenenkään kimppuun tai vahingoittaneet kenenkään omaisuutta. Mellakkapoliisit olivat paikalla, koska vasemmistolaiset mielenosoittajat olivat muun muassa tuhonneet ravintoloiden ja muiden yritysten ikkunoita. MTV3 ja Helsingin Sanomat joutuvat turvautumaan sensuuriin ja harhaanjohtaviin uutisankkoihin pitääkseen monikulttuurisen korttitalonsa kasassa.

Helsingin Sanomat ei paljasta, keneltä saatuun materiaaliin Halmisen ja Niemisen artikkeli perustuu. Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Dan Koivulaakso kertoi kuitenkin jo viime elokuussa ruotsalaisen äärivasemmistolaisen Researchgruppen-järjestön verkkoradiohaastattelussa saaneensa haltuunsa “Ruotsin ja Suomen Vastarintaliikkeiden väliseen kommunikaatioon” liittyvää aineistoa. Ruotsissa äärivasemmistolaiset hakkerit ja valtamedia ovat tehneet jo vuosia yhteistyötä sekä maltillisia että radikaaleja kansallismielisiä vastaan. Helsingin Sanomat kertoo saaneensa materiaalin “loppusyksystä 2014”. Lehti tuotti artikkelin yhteistyössä äärivasemmistolaisten kanssa ja jälki on sen mukaista. Kysymys kuuluu, miksei valtamedia kirjoita vastaavia artikkeleita esimerkiksi vasemmistolaisista (1, 2, 3, 4) tai maahanmuuttajarikollisista. Miksi media kokee juuri suomalaisuuden puolustajat suurimmaksi uhakseen?

 

Toimitus

32 KOMMENTIT

 1. Tätä ei varmaan HS uutisoi, suosittelisin allekirjoittaneita rikosilmoituksen tekoon.

  • Olihan se uutinen täysin ankka, mutta syy on tulevat vaalit ja pahin media suomessa on SANOMA, joka aloittanut kampanjansa, joka näkyy tällaisena paskana.

   Suunniteltua juttua ja taitaa kohteena olla persut.

   Täysin vastuutonta touhua ja toivottavaa olisi tehdä rikosilmoitukset sanomapaskan uutisoinnista.

   Sanomalla on liikaa valtaa suomen koneistossa.

 2. Hesarin juttu oli todella “seiskamainen”. Näin lennokkaasti toimittajat valehtelevat lukijoille. Äärivasemmisto ja muut idiootit kehuskelevat näitä hupitoimittajia kilpaa Twitterissä. Tärkeintähän ei ole voitto, vaan reilu pelieikumitä? Haiskahtaa kyllä ihan koivuhalon paskalta koko artikkelin masinointi. En varmaan kovin väärin veikkaa, vai mitä Dan?

 3. Saa valtamedia tehdä ja paljon, jotta saa minut hiljaiseksi. Vaikka hyvin, hyvin pieni tekijä olenkin. Yksityishenkilöihin kohdistuneet suomeksi sanottuna uhkailut todistavat valtamedian kuolinkamppailusta, he yrittävät pitää kaiken kasassa epätoivoisesti. Korttitalo onkin oiva käsite siihen 😀

 4. Todellakin mamurikollisia suojellaan ja koitetaan lakaista maton alle piiloon, samalla julkaisemalla ihmisten nimiä, ketkä ovat sortuneet ajatusrikoksiin. Tämä tilanne ei voi kestää pitkään tai meistä tulee uusi Ruotsin kaltainen etnohelvetti.

  Pitääpä varata paketti paskaa HS:n toimittajille.

 5. Helsingin Sanomien artikkeli ei pohjimmiltaan kerro Vastarintaliikkeestä, vaan se kertoo Helsingin Sanomista itsestään. Lehden ja sen taustavaikuttajien poliittisesta agendasta. Agenda on tiedossa ennestään joten artikkelin uutisarvo on nolla.

 6. Suorastaan heprealaista chutzpah-kieroutta on jutun otsikon lause “suomalaiset kansallissosialistit haluavat houkutella alaikäisiä”, jossa luodaan jonkinlaista mielikuvalinkkiä pedofiileihin.

 7. En tiedä olenko ihan sokea mutta en huomaa “aktivoidu” sivulla mitään mainintaa vaaditusta iästä. Selventäisikö joku, missä ne vaatimukset lukee?

 8. HS kyllä astuu omiin nauloihinsa tälläisellä uutisoinnilla. Tuskinpa on tekemässä oikaisuja asiavirheistä.

  Kansan pitäisi pikkuhiljaa lopettaa HS:n tilaaminen ja luottaminen siihen, että lehti olisi objektiivinen ja kertoo asiansa oikein.

 9. Siomedian “uutisointi” ts. kansalaisten pimennössä pitäminen on Suomessa täysin ala-arvoista. Siinä mielessä onkin miellyttävää nähdä, kuinka Erkkomediat ja muut roskajulkaisut vajoavat sosiaalimedian juoksuhiekkaan ilman häiventäkään pelastautumisesta.

 10. No se on pakko nyt viimeaikaisten esiin tulleiden mamu-uutisten myötä yrittää kääntää katse muualle ja ulvoa rasismia. Valtavirtamediaa vituttaa mahdottomasti, kun totuus mamuista on tullut esiin. Jo näin alkuvuonna 2015 on ollut laivaraiskausta, lenkkelijätytön paloittelua, alaikäisten huumausta & raiskausta, lasten ahdistelua jne jne jne. kaikki mamujen tekosia.

  Hesarin kaltainen valtavirtamedia päästelee kuolonkorahduksiaan, ovat kuoleva media, ja olihan vasta tutkimus jonka mukaan 69% ihmisistä ei luota valtavirtamedian uutisointiin.

 11. Hesaria vituttaa, koska heidän mokutus on epäonnistunut:
  http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/02/07/kansa-leikkaisi-mamuilta-ja-maailman-koyhimmilta

  Ai niin, ja pääasia ettei mamujen “radikalisointi”, josta on ihan todisteitakin, Syyriaan lähteneiden muodossa, huolestuta ketään. Pahoja “uusnatseja nähdään kaikkialla, mutta sen sijaan moskeijoissa saadaan saarnata vääräuskoisten tappamista ja Kela maksaa Syyrian matkat. Mamujen väkivalta on vaan niiiiiiiiiiiiin paljon parempaa! <3

 12. HS/Sanoma on läpimätä (jenkki*)sionistista maailmanjärjestystä palvova media. Kaikista aiheista tehdään politiikkaa ja lähteinä käytetään sokeasti sion. maailmanmediaa.

  *painottaen maailmanimperiumia, ei niinkään amerikan kansoja

 13. Kannattaisi ehdottomasti nostaa jonkinlainen kanne Hesaria vastaan. Vaatia selvittämään millä tavoin ja mistä nämä tiedot on saatu haltuun, sekä perustelut sille miksi tavallisten suomalaisten kokonimiä ja syntymäaikoja on julkaistu, mutta vastaavasti laivalla joukkoraiskanneita sekä Porissa murhapolttanutta maahanmuuttajarikollisten nimiä ei, vaikka ne ovat olleet myös hyvin tiedossa.

  Ei saa missään nimessä alistua tällaiseen kohteluun, vaan pitää iskeä avoimen suomalaisvastaista propagandalehteä vastaan niin lujaa kuin vain laillisin keinoin pystyy!

 14. Sain töissä hyvän keskustelu aikaiseksi SVL:stä ja mamuista.
  Ihmeteltiin oikein porukalla miksi mamujen nimiä ja taustoja ei voida julkaista, mutta aktivistien nimet ja yksityisyys on vapaata riistaa.
  Porukka on ikävästi siinä uskossa, että SVL:n jäsenet ovat vähä-älyisiä ja pukeutuvat kaikki maihareihin sekä pilottiin.

 15. Alhaiseksi on median toiminta mennyt. Näköjään tarkoitus pyhittää keinot kun puolustetaan monikulttuuriuskontoa. Dan-poju ja kumppanit erehtyvät jos luulevat pelottelulla hiljentävänsä kansallismieliset!

 16. “First they ridicule you, then they fight you, then you win!” Nyt ollaan tuossa then they fight you kohdassa menossa 🙂 Ei muuta kuin lisää puita uuniin.

  • Jep, lisää löylyä, mutta mieluusti sillä tavoin kuten siteerattu henkilökin (Gandhi, jos joku ei tiennyt) asian näki. Asiallinen argumentointi ja säälimätön rehellisyys yhdistettynä lämmittävät kivasti tunnelmaa.

 17. Hesari syyttää Vastarintaliikettä propagandan levittämisestä ja nuorison “värväämisestä”. Suomen pahin propagandakone on kuitenkin HS itse.

  Kaikki negatiiviset maahanmuuttoon liittyvät uutiset pimitetään kansalta kokonaan, mutta Vastarintaliikkeen yksityiset sähköpostit voidaan tietysti laittaa koko kansan nähtäville. Nimien ja syntymäaikojen kera. Tämä pitäisi viedä oikeuteen.

  • Hesarin toimittajat pitävät selvästi laitonta henkilörekisteriä kuten Dan Koivulaakso. Suosittelen muitakin ihmisiä tekemään heistä rikosilmoituksen poliisille. Eivät he mitään sanktioita asian tiimoilta tule saamaan, kuten ei Dan pojukaan aikanaan, mutta onpahan mustaa valkoisella tulevaisuuden sukupolville.

  • Myös YLEllä on kädet veressä esim Jonna Männistön murhan suhteen.

 18. Ei muuta kun oikeustoimiin, lisäksi julkisen sanan neuvostoon yhteyttä.

 19. Kiinnitin Hesarin latteaa Stieg Larssonin Expoa leikkivää paljastusjuttua lukiessa huomiota, että SVL:n toimintaa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta kohtaan ei mainittu oikein mitenkään, kuten vaikkapa viime syksyn katupartiointia. Johtuisikohan siitä, kun viimeaikoina on ollut niin raakoja maahanmuuttajarikoksia, että valtamediakaan ei ole voinut painaa niitä villaisella? Hesari ei ilmeisesti halunnut tuoda esille sitä, että SVL on harvoja, joka pyrkii torjumaan maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ongelmia järjestelmällisesti.

  Medialukutaitoisille kansalaisille Hesarin juttu kaikkine törkeyksineen toimi hyvänä oppituntina vallitsevan yhteiskunnan (ja median) rappiosta, tuoden samalla esille, että on olemassa vaihtoehto! Ei Hesari tuhlaisi ruutia tähän tapaan, jos kyse olisi jostain vähäpätöisestä tekijästä. Kaupan päälle Hesari ilmeisesti teki aineistonhankinnassa yhteistyötä äärivasemmistolaisten kanssa. ”Puolueettomuutta” kerrakseen!

  Toivottavasti mahdollisimman moni lukija huomasi ristiriidan julkaista nimet ja jopa syntymäajat ihmisistä jotka eivät ole syyllistyneet laillisen yhteiskunnan kannalta rikoksiin, samalla kun tiedot rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten henkilöllisyydestä (ja yleensä ulkomaalaisuudesta!) järjestelmällisesti pimitetään. Jopa ulkomaalaisuuteen viittaavat tuntomerkit vielä selvittämättömässä rikoksessa jätetään yleensä mainitsematta.

  Sen sijaan Hesari ryhtyi tuomariksi langettamaan häpeärangaistuksia ajatusrikoksista, yrittämällä pelotella erimieliset hiljaiseksi niin SVL:ssä kuin lehden lukijoissakin.

  • Ei HS voinut mainita raiskauksista mitään, tällöin olisi vahingossa livauttanut niiden etniset kytkökset ja houkutellut väkeä vastarinta.com:lle.
   Sehän olisi vakava virhe johdattaa lukijat vaihtoehtomedian ääreen.

 20. Totuus ei pala tulessakaan!! Nyt kaikki Oulussa asuvat ja muuallakin jotka lukevat patrioottia, ottakaa yhteyttä ja olkaa ITSE vaikuttamassa. Ei Kultainen Aamunkoittokaan pönkittänyt asemaansa nettikommenteinnilla vaikka se on osa toimintaa. Mutta se tärkein mitä meidän PITÄÄ tehdä on olla fyysisesti esillä ja vaikuttaa kaduilla. Toivon todellakin että suomessa lähitulevaisuudessa pääsemme tekemään samankaltaisia massiivisia nationalistisia marsseja kuin Kreikassa.

  Meine ehre heisst treue.

 21. Meitä on paljon, joiden juttuja ei julkaista! Sanomat Oyj ja Yle ovat pahimmat sensuroijat, eikä heidän sensuroinneissaan ole mitään logiikkaa! Valvojat saavat ilmeisesti mellastaa ihan oman päänsä mukaan ja läpi pääsee ihan sen mukaan, kuka sattuu olemaan vuorossa! Ainoa looginen tosiaan on se, ettei Sanomia ja Yleä saa kritisoida mitenkään ja rikollisia pitää suojella! Hyvä että ovat sentään tunnustaneet julkisesti, etteivät ole enää puolueettomia!
  Viimeisin repäisy on tosiaan ollut se, että kaikista Suomea koskevista uutisista, jotka jotenkin liittyvät rikoksiin tai rikollisiin, on poistettu kommentointimahdollisuus!
  Että tällaista sananvapautta tälläkertaa!

 22. Syy tuolle Hesarin jutulle lienee osaltaan siinä, että se pyrkii luomaan mielikuvaa kantasuomalaisten aiheuttamasta turvallisuusuhkasta vastapainona Suomessa esiintyvälle muslimiterrorismille, värväys tästä yhtenä esimerkkinä. Tosin suomalaiset ovat siinäkin pahempia, koska ”värväävät alaikäisiä”.

  Hesari vääristeleekin huolella haluten sekoittaa lukijoidensa mielikuvia ja tulkintoja täysin erilaisista ilmiöistä.

  HS yrittää saada lukijan huomaamatta rinnastamaan mielessään suomalaisten nationalistien nettikeskustelut sekä muslimiterroristien murhatyöt(!). Samalla lehti unohtaa sopivasti kuinka se on itse muiden valtamedioiden joukossa tehnyt kaikkensa vähätelläkseen muslimiterrorismin muodostamaa turvallisuusuhkaa väistäen samalla kiusallisen kysymyksen miksi asiasta ylipäänsä on tullut suomalaisten ongelma.

  Hesarillakin on ongelma. Miten mikään voi olla enää mitään, jos kerran maahanmuuttajien toistuvasti tekemät rikokset, raiskaukset ja terrorismi on ymmärretty, selitetty ja piilotettu ö-mappiin? Miksei sama unohtaminen päde myös suomalaisten tekemisiin?

  Tätä Hesari ei halua kansan kysyvän. Sen sijaan se röyhkeästi esiintyy moraalinvartijana. ”Suomalaiset uusnatsit” ovat niin suuri uhka, että niistä kuuluu kirjoittaa nimillä ja syntymäajoilla!

  Lehti käsikirjoittaakin omaa todellisuuttaan ja toivoo, että lukijat eivät osaa yhdistää asioita toisiinsa, vaan luottavat ”Pohjoismaiden suurimpaan sanomalehteen” ja antavat sen toimia omatuntonaan.

Comments are closed.