Koti Uutisia Kotimaa Saamelaisaktivisti loukkaantui saamelaisten vertaamisesta somaleihin

Saamelaisaktivisti loukkaantui saamelaisten vertaamisesta somaleihin

12

VIIHDEUUTISET Kuten uutisoimme tänään, Rovaniemellä joukko vasemmistolaisia ei tahdo, että tavarataloyhtiö Kärkkäinen luo kaupunkiin kymmeniä uusia työpaikkoja. Saamelaistaustainen demari Mikkel Näkkäläjärvi siirsi tänään kiistan painopistettä ja teki Kärkkäinen-vastaisuudesta henkilökohtaisen imagokampanjan.

Näkkäläjärvi valitti yleisölleen siitä, että hän on saanut kansalaisilta penseää palautetta toimintansa vuoksi. Useat suomalaiset ovat vihaisia saamelaisdemarille, joka pyrkii vastustamaan vapaata elinkeinotoimintaa vain siksi, että Kärkkäisen mainoslehdessä syyllistyttiin “väärinajatteluun” yli viisi vuotta sitten.

Tänään saamelaisaktivistina tunnettu Näkkäläjärvi otti yhteyttä Iltalehteen ja valitti kohtaamastaan “vihapuheesta”. Twitterissä hän puolestaan kertoi loukkaantuneeseen sävyyn, että häntä oli kutsuttu muun muassa “jänkhäsomaliksi”.

Monia jäi kummastuttamaan, miksi Näkkäläjärvi loukkaantui siitä, että saamelaisia kutsutaan “jänkhäsomaleiksi”. Eivätkö somalit ole aivan yhtä arvokas ihmisryhmä kuin kaikki muutkin?

Lähde: Twitter

12 KOMMENTIT

 1. Valtaosa saamelaisista on kunnon ihmisiä ja todennäköisesti oudoksuvat, näiden muutaman “aktivistin” ulostuloja, siinä missä me muutkin.

  • näimpä, valtaosa suomalaisitakin on kunnon porukkaa, sekaan vaan mahtuu muutmasellanen joka aiheuttaa kaikille kärsimystä. puhun siis suvakeista yms muusta roskajoukosta

 2. Säälittäviä ammattiuhriutujia saamelaiset. Joko olet suomalainen tai saamelainen (et käytä saamen kieltä, Suomen infrastruktuuria ym.): valitse.

 3. On se kummallinen asia, että ollaan “Saamelaisia” mutta samalla tapellaan omaa porukkaa vastaan, ettei vain kukaan työllistyisi ja korvauksilla eleltäisiin, tarkoitan tätä vasemmistosiiven mentaliteettia.
  Samat ovat avosylin ottamassa vastaan ulkomaisia kaivosyhtiöitä pilaamaan laidunalueet ja herkän luonnon, koska nämä tuovat “työpaikkoja” työllisyyden parantamiseksi, (eipä montaa jos yhtäkään kaivosmiestä ole ollut alueella johon näitä on tullut, miten se voi parantaa työllisyyttä silloin?).
  Tietty osasyyllisiä ovat etelän kantaväestö, jotka aikoinaan yrittivät tuhota saamelaiskulttuurin keinolla jos toisella ja myöhemmin sitten ylikorvannut “aiheuttamaansa” kärsimystä yms. taas väärillä metodeilla jolla on syvennetty kulttuurin alhoa.
  Varmasti on vielä muita osatekijöitä liittyen aiheeseen.

 4. Jessus, Saamelaisetko ovat nyt se ongelma sitten kun itseäni nuppii hippasen muut kuin pohjoisen alkuperäisasukkaat! En voi kuin ihmetellä mihin energiaa haaskataan.Mitenkä paljon muuten ylipäätään Saamelaiset itse muka voivat päättää mitä kaivosyhtiöt mellastavat, epäilenpä että etelässä asiat päätetään.

  • Ei tarvitse epäillä, kyllä ne siellä tehdään “kansan”edun nimissä. Saamelaiskäräjätkin ovat pelkkää kulissia, niiden päätöksillä tai lausumilla ei ole mitään vaikutusta etelän päätöksentekoon.

   • Saamelaiskäräjät ovat toisaalta myös samaa mainitsemaasi kulissia kuin eduskuntalaitoskin ja marionetti hallituksen toimet.Ei Suomi päätä enää omista asioistaan.Silloin kun luopio Käteinen jätti pääministerin tehtävät kesken kauden kertoi jo kaiken.

 5. Mitäpä jos Kärkkäiseltä kysytään montako työtöntä hän työllistää. Sen jälkeen viedään tuo jänkhäsomalin eteen ko. määrä työttömiä ja hänen pitää selvittää työttömille miksi hänestä on tärkeää estää heidän työllistyminen. Palaute saattaisi olla sangen värikästä.

Comments are closed.