Koti Artikkelit Robert Kennedyn poika uskoo isänsä murhaajan tulleen lavastetuksi

Robert Kennedyn poika uskoo isänsä murhaajan tulleen lavastetuksi

2

Robert Kennedyn poika Robert Kennedy Jr. uskoo isänsä murhasta tuomitun miehen olevan syytön tekoon. Perehdyttyään aiheeseen hän haluaisi avata tutkimukset uudelleen. Robert Kennedy pyrki demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 1968 vaaleihin. Kesken kampanjan 5. kesäkuuta 1968 hänet ammuttiin kuoliaaksi. Teosta tuomittiin tuolloin 24-vuotias palestiinalainen Sirhan Sirhan.

64-vuotias Robert Kennedy Jr. paljasti The Washington Postin haastattelussa, että hän epäilee isänsä murhasta tuomitun ja jo 50 vuotta vankilassa elinkautista tuomiota istuneen Sirhan Sirhanin olevan syytön. Hän kertoo tulleensa tähän johtopäätökseen tutustuttuaan ruumiinavauspöytäkirjaan ja poliisiraportteihin sekä keskusteltuaan todistajien kanssa. Nuorempi Kennedy kävi myös vankilassa tapaamassa Sirhania.

– Minua häiritsee se, että väärä henkilö saattaa olla tuomittu isäni murhasta. Isäni toimi oikeusministerinä, joten luulen, että myös häntä häiritsisi ajatus siitä, että joku joutuu vankilaan syyttömänä, Robert Kennedy Jr. sanoi.

Robert Kennedy Jr. uskoo monien hallituskriittisten amerikkalaisten tavoin siihen, että itse murhan teki toinen asemies. Monet ovat pitkään epäilleet, että Sirhan joutui alun perin lavastetuksi tekoon ja että hän saattoi joutua keskustiedustelupalvelu CIA:n aikanaan huippusalaiseksi luokitellun MKUltra-käytösmuunteluprojektin uhriksi.

Robert Kennedy Jr.

Sirhan myönsi aikanaan teon mutta on alusta asti sanonut, ettei hän muista sitä lainkaan. Tästä hän on myös pitänyt kiinni koko 50-vuotisen tuomionsa ajan.

MKUltra-projektin olemassaolo puolestaan paljastui julkisuuteen vasta 1977 eli lähes kymmenen vuotta murhan jälkeen. Vain murto-osa siihen liittyvistä yksityiskohdista tuli aikanaan julkisuuteen 1970-luvulla, sillä projektin juutalainen johtaja Sidney Gottlieb (1918–1999) tuhosi lähes kaikki projektia koskevat asiakirjat. Häneltä jäi kuitenkin hävittämättä lähes 20 000 muualla säilytettyä asiakirjaa, jotka sisälsivät tietoja enimmäkseen projektin rahoituksesta.

Alla on esillä kaksi Sirhan Sirhanin lyhyttä haastattelua nuorena ja vanhana sekä dokumentti koskien pahamaineista MKUltraa.

Lähde: Daily Stormer, The Washington Post

2 KOMMENTIT

Comments are closed.