Koti Uutisia Rikostilastot räjähtävät Lontoossa – maahanmuuttajapormestari vaatii ankaria sanktioita puukon kantamisesta

Rikostilastot räjähtävät Lontoossa – maahanmuuttajapormestari vaatii ankaria sanktioita puukon kantamisesta

4

Kansallinen Vastarinta uutisoi kaksi viikkoa sitten Lontoon ylittävän pian New Yorkin murhatilastoissa: https://www.vastarinta.com/lontoossa-tapahtuu-kohta-enemman-murhia-kuin-new-yorkissa/. Nyt kaupungin maahanmuuttajataustainen, Labour-puolueesta ponnistava pormestari Sadiq Khan vaatii kovia sanktioita niille, jotka suojellakseen itseään kantavat puukkoa.

Pormestari kirjoitti Twitter-tilillään seuraavaa: “Ei tekosyitä; ei koskaan ole hyväksyttäviä syitä kantaa puukkoa. Jokainen, joka näin tekee, otetaan kiinni, ja hän saa tuntea nahoissaan lain täyden voiman.”

Suur-Lontoon poliisivoimat ovat pormestarin määräyksestä ottaneet käyttöön partiot, jotka ovat keskittyneet erityisesti pysäyttelemään ihmisiä ja tarkistuttamaan heidän taskunsa alueilla, joilla teräaseisiin liittyviä rikoksia on eniten. Pormestari on myös lanseerannut “London Needs You Alive” -kampanjan, jossa nuorille tuputetaan roolimalleja, jotka kertovat heille, kuinka tuomittavaa puukon hallussapito julkisella paikalla oman turvallisuuden takeeksi on. Nurinkurisen kampanjan mukaan nuoret asettavat itsensä puukkoa kantamalla hengenvaaraan.

Tämän ohella pormestari Khan on yhdessä Suur-Lontoon poliisin kanssa muun muassa julkaissut “teräaseiden vastaisen toimintasuunnitelman” jokaiselle Lontoon kaupunginosalle. Poliisi teki yli 900 pidätystä operaatio “Winter Nightsin” aikana marras–joulukuussa, jolloin yli 350 asetta vietiin pois Lontoon kaduilta.

Vuoden 2016 syyskuussa Khan kommentoi terrori-iskujen olevan kiinteä osa suurkaupunkien arkea, jota ei ole mahdollista pysäyttää. Hänen mielestään ainoita asioita, joita terrorismin estämiseksi voi tehdä, on “pysyä valppaana, ylläpitää poliisivoimia, jotka ovat tiivissä yhteyksissä yhteisöihin ja pitää turvallisuuspalveluita valmiustilassa”. “Tämä tarkoittaa myös uusia ideoita ja mitä parhainta harjoitusta”, Khan lisäsi tuolloin.

Pormestari on siis selvästi haluton itse maahanmuuttajataustaisena vasemmistoliberaalin puolueen poliitikkona puuttumaan ongelmien todellisiin juurisyihin kuten valtaviin kolmannesta maailmasta Britanniaan (ja myös muualle Eurooppaan) tulevien ihmisten aaltoihin. Näiden mukana rikostilastot ovat aina nousseet räjähdyksen lailla. Sen sijaan Khan ottaa kuolemanvaarassa olevilta lontoolaisilta pois itsepuolustusvälineet ja jättää heidät aseetta maahantunkeutujainvaasion edessä. Hän on unohtavinaan, että Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa on iät ja ajat ollut aseita, mutta rikostilastot eivät suinkaan ole olleet aina näin korkeita ja rikollisuus yhtä raakaa ja vakavaa kuin mitä se nyt on.

Lähteet: Twitter, The Independent

4 KOMMENTIT

  1. Kun Englannissa kielletiin aseet aikoinaan yksityisiltä rikollisuuden nimissä, päättäjät kauhistuiva kun rikostilastot eivät muttuneetkaan. Vain väline muuttui: pyssystä puukoksi. Nyt ollaan tilanteessa jossa pitää olla käsivarren mitan päässä pystyäkseen puolustautumaan. Puukottaja olisi paljon rauhallisempi jos epäilisi vastapuolen kantavan ampuma-asetta.

    Eräs tuttuni sanoikin:”Vapautetaan aseet kaikille. Silloin mielenvikainenkin olisi rauhallisempi kun tietäisi että ympäsillä kaikilla on aseet”.

  2. Varmaankin valkoisten “puukon kantamisesta”.
    Ei siitä ole mitään varaa, jos sitä pukkoa nimenomaan ainoastaan kannetaan. Myös kannettavat laukut on kiellettävä eikä pieniä lapsia pidä sallia kannettavaksi julkisella paikalla.

    • Kaikilla joilla on pärstävärkki samalla lailla veistetty kuin minulla pitää olla naamankantolupa Lontoon alueella.

Comments are closed.