Koti Uutisia Radikaalit islamistit värväävät nuoria pakolaisia riveihinsä

Radikaalit islamistit värväävät nuoria pakolaisia riveihinsä

0

UK_islamistit_varvaavat

Saksassa Baijerin sisäministeriö on vahvistanut, että radikaalit islamistit värväävät yksinäisiä pakolaisnuoria pakolaisleireillä Saksassa.

“Salafistit yrittävät puhua yksinäisille nuorille, jotka ovat tulleet Saksaan ilman perhettä ja tarvitsevat tukea ja ihmiskontakteja. […] Salafistit käyttävät nuorten epätoivoista tilannetta hyödyksi omiin tarkoituksiin”, Baijerin sisäisen turvallisuuden puhemies kertoi.

Salafismi on äärikonservatiivinen liike sunnalaisuusislamin sisällä. Se on nopeimmin kasvava islamistiliike Euroopassa. Kuuluisa salafistisaarnaaja käski Facebookissa seuraajiaan etsimään pakolaisia ja käännyttämään heidät liikkeen puolelle. Hän antoi listan siitä, miten pakolaisia saa parhaiten käännytettyä.

Saksan tiedustelupalvelu on löytänyt yhteyksiä Saksan salafistiliikkeen ja jihadistien välillä, jotka ovat radikalisoituneet ja lähteneet Syyriaan taistelemaan Isis-terroristijärjestön riveihin. Tanskan sisäinen tiedustelu- ja turvallisuusosasto on varoittanut, että osa Tanskaan saapuvista pakolaisista voi olla radikalisoituneita.

 

Lähde: RT

Aiheeseen liittyen:

Isis-värvääjä otettiin kiinni Espanjassa
Viisi Isis-terroristia jäänyt kiinni Bulgarian ja Makedonian rajalla