Koti Artikkelit PVL:ää vastaan mieltään osoittaneita antifasisteja tuomittu kidutusmurhasta

PVL:ää vastaan mieltään osoittaneita antifasisteja tuomittu kidutusmurhasta

7

Joulukuun alussa 36-vuotias Magnus Natschki katosi jäljettömiin, ja häntä oli etsimässä muiden muassa Missing People. Hänen eloton ruumiinsa löydettiin lähes kaksi kuukautta myöhemmin eräästä metsiköstä Uddevallasta pohjoiseen. Löytö tapahtui 22-vuotiaan Felix Rosell Nybergin (19960329-0330) tunnustettua Saksan poliisille osallisuutensa Natschkin murhaan. Poliisi pidätti Nybergin Flensburgissa Saksassa hänen heittäydyttyä ulos autosta kesken ajon ja muiden ihmisten kutsuttua ambulanssin.

Natschki oli avoimesti homoseksuaali ja lobbasi homojen puolesta, minkä muun muassa hänen Facebook-tilinsä osoittaa. Muun muassa Flashbackissa on spekuloitu Natschkin seksuaalisen suuntautumisensa mahdollisesti olevan hänen kuolinsyynsä. Kyse oli kuitenkin kahden sekavan narkomaanin pieleen menneestä ryöstöyrityksestä, johon ainakin kaksi jo aiemmin tuomittuja äärivasemmistolaista osallistui.

Nämä kaksi äärivasemmistolaista puolestaan on niiden yhdentoista tuomitun äärivasemmistolaisen joukossa, jotka yrittivät pysäyttää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen Göteborgissa 30. syyskuuta viime vuonna: Immanuel Etcheverry Malan (19980510-2879) tuomittiin murhasta, ihmisryöstöstä ja ryöstöstä 12 kuukaudeksi vankilaan videoituaan murhan ja ohjeistettuaan Felix Rosell Nybergiä tappamaan Natschkin kirveellä. Göteborgissa hän muun muassa avusti Vastarintaliikkeen kulkuetta kivellä heittävää somalia väkivaltaisessa mellakassa, jota johti maahanmuuttajaraiskaaja.

Tobias von Borstel (19981002-8218) puolestaan tuomittiin kivien heitosta poliisia päin vastustaessaan Vastarintaliikkeen Göteborgin-mielenosoitusta. Hänet tuomittiin ihmisryöstöstä, ryöstöstä, rattijuopumuksesta ja lievästä huumerikoksesta kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen. Von Borstel ei käräjäoikeuden mukaan ollut läsnä Natschkin murhassa, mutta hän osallistui murhan suunnitteluun ja kidnappauksen toteuttamiseen.

Molemmat äärivasemmistolaiset narkomaanit ovat kasvaneet maahanmuuttajalähiö Angeredissa Göteborgissa ja he olivat molemmat huumeiden vaikutuksen alaisena tapahtumien aikana. On epäselvää, onko kaksikolla yhteyksiä äärivasemmistolaisverkostoihin kuten AFA:aan – verkostoon, josta löytyy sekä niin kutsuttuja straight edge -ihmisiä mutta myös huumeliberaalimpaa väkeä, joka yrittää aktiivisesti rekrytoida uusia jäseniä maahanmuuttajalähiöistä.

Rosell Nybergin tapahtumakertomuksen mukaan – joka on pohjana sekä syyttäjän tapahtumakuvauksessa että käräjäoikeuden tuomiossa – kaikki alkoi joulukuun 6. päivän aamuna 2017, päivä sen jälkeen kun Malan ja von Borstel olivat istuneet oikeussalissa Göteborgin mellakasta. Nyberg kertoo olleensa menossa kouluun, kun ovikello soi. Ovella olivat Malan, von Borstel ja Peter Wutthipoom Ahlberg (19840201-0790). Nämä kolme herraa väittivät Magnus Natschkin ahdistelleen Ahlbergin naispuolisen tuttavan lapsia, minkä vuuoksi häntä tulisi “sakottaa”. Kyseinen nainen todisti oikeudessa, että hänen tietääkseen Natschki ei ole tehnyt mitään sellaista hänen lapsilleen.

Joukkio ei ollut samaa mieltä keskenään siitä, kuinka paljon Natschki laitettaisiin maksamaan. Ehdoteltiin summia lähtien 120 000 kruunusta ja päättyen miljoonaan kruunuun. Natschkin taivuttelemiseksi maksamaan hänet pahoinpideltiin sekä huumattiin lääkkeillä ja alkoholilla.

Antifasistit Immanuel Etcheverry Malan ja Tobias von Borstel yhdessä Felix Nybergin kanssa ikuistettuina valvontakameralle Angeredin Lidlissä samana päivänä kun Magnus Natschki murhattiin.

Näin ollen joukkio meni yhdessä erääseen mökkiin, jossa eräs sittemmin kidnappaus- ja murhasyytteistä vapautettu mies odotti. Tässä mökissä kidutuksen kaltainen Natschkin pahoinpitely sitten jatkui. Natschki pahoinpideltiin verisesti sorkkaraudalla, ja tuomiolauselmassa lukee Nybergin menneen “robottimaiseen tilaan” Ahlbergin lyödessä Natschkia sorkkaraudalla.

Siitä huolimatta, ettei Nyberg tuntenut entuudestaan Malania, von Borstelia tai Nybergiä ja ettei hänellä ollut selvittämättömiä asioita Natschkin kanssa, hänet vedettiin yhä tiiviimmin mukaan rikokseen, ja hän muun muassa vuokrasi auton Malanille, von Borstelille ja Nybergille. Natschkin murhaan johtaneen pahoinpitelyn alussa hän oli yksin autovuokraamon henkilökunnan kanssa, mutta päätti kuitenkin olla pyytämättä heitä soittamaan poliisit tilanteessa, ja näin Natschkin pahoinpitely saattoi jatkua. Ahlberg käski Nybergiä tyrkkäämään sorkkaraudan suoraan Natschkin peräaukkoon, ja hetken päästä hän makasikin verisenä ja tajuttomana lattialla.

Vahvasti huumeiden vaikutuksen alaisena Ahlberg yritti suorittaa mafiateloituksen kaltaista rituaalia Nybergin kanssa; Ahlberg pyysi Nybergiä viiltämään käteensä, ja sitten Ahlberg sytytti pelikortin Nybergin verellä. Ahlberg – joka ulkonäkönsä ja toisen nimensä perusteella on joko kokonaan tai puoliksi thaimaalainen – on sitä paitsi kerskunut kontakteillaan Italian mafiaan, sillä hän työskenteli mafialle jonkin aikaa Italiassa. Tämän hän kuitenkin kiisti kuulusteluissa.

Ahlbergin käskystä Etcheverry Malan ja Rosell Nyberg veivät Magnus Natschkin metsään Uddevallan ulkopuolelle, missä Malan pahoinpiteli Natschkia siihen asti, kunnes hän oli tajuttomana. Sitten Ahlberg ohjeisti Nybergiä lyömään huonetoveriaan kirveellä samaan aikaan, kun hän itse nauraen videoi murhaa.

– Jatka, jatka – – sinun täytyy jatkaa. Jatka, jatka, hän nukkuu jo, kuulen kuinka hän korisee – – näetkö hän hengittää vielä? Mies anna hänelle rehellinen kuolema. Fuckin hell tee se kuitenkin kivuttomasti, poliisin haltuunsa ottamalla videonpätkällä kuuluu Malanin käskevän Nybergiä.

Käyttämällä Natschkin verkkopankkitunnuksia ja pankkikorttia tekijöiden onnistui ryöstää häneltä 29 000 kruunua prosessin aikana – sekä toisen suuremman summan rahaa, jotka lainattiin Natschkin nimissä mutta joita ei koskaan tulla maksamaan takaisin.

Murhan jälkeen Ahlberg, Malan ja Nyberg aloittivat pakomatkan, jonka oli tarkoitus kulkea Euroopan halki. Nyberg ei omien sanojensa mukaan lähtenyt matkalle vapaaehtoisesti. Nybergin nukkuessa takapenkillä hän kuuli Ahlbergin ja Malanin suunnitelmista tappaa hänetkin. Tämä johti siihen, että Nyberg viimein Saksan Flensburgissa hyppäsi ulos autosta vauhdissa ja Saksan poliisi pidätti hänet. Nybergin jättämän kertomuksen mukaan – jonka tuomioistuin on katsonut luotettavaksi – Ahlberg oli tilanteessa hierarkiassa korkeimmalla ja käski muita suorittamaan teot sekä murhasi Natschkin lopuksi. Muu todistusaineisto ei kuitenkaan vahvista murhan tapahtuneen Ahlbergin vetoomuksesta.

Mökin omistanut mies vapautettiin syytekohdista koskien sekaantumista kidnappaukseen ja Natschkin murhaan. Hänet kuitenkin tuomittiin lievästä huumerikoksesta ja törkeästä salakuljetuksesta puolen vuoden vankeuteen.

Nyberg väittää olleensa hädissään ja pelänneensä henkensä edestä, ja siksi häntä ei omasta mielestään tulisi laittaa vastuuseen kuolettavista iskuista Natschkiin. Oikeudessa kaksi psykologian asiantuntijaa kertoi olevansa sitä mieltä, että Nybergin vapaa tahto oli alistettuna murhaan johtaneiden tapahtumien aikana ja että häntä “tuskin voi pitää vastuullisena teosta”. Käräjäoikeuden tuomio asiassa oli, että Nyberg oli hätätilanteessa mutta että Natschkin murha ei ole sillä perusteella oikeutettu.

Teknisessä tutkinnassa ilmi tulleet seikat ja todisteet, joista pitävin on tietysti takavarikoidulta kännykältä löytynyt video, jolla Nyberg lyö Natschkia kirveellä Malanin yllyttäessä jatkamaan. Verijälkien, valvontakameran videoiden ja muun lisäksi todistemateriaalina on tietokone, jonka on todettu kuuluvan Peter Wutthipoom Ahlbergille. Koneella on tehty hakuja kuten “miten painostaa ottamaan lainaa”. On voitu myös vahvistaa Malanin käyttäneen Natschkin pankkikorttia.

Kaikki muut tuomitut ovat teon tunnustaneet mutta vastuunsa kiistänyt Nyberg poislukien kiistäneet kaiken osallisuutensa sekä kidnappaukseen että murhaan.

Vasemmalta; Felix Rosell Nyberg, Immanuel Etcheverry Malan, Peter Wutthipoom Ahlberg sekä Tobias von Borstel.

Lähteet: Nordfront ja Uddevallan käräjäoikeuden tuomio 2018-12-19, B 3258-17, esitutkintapöytäkirja – syytenro AM-159792-17

7 KOMMENTIT

 1. Joo joo… Mätä Ruotsalainen yhteiskunta. Poliisi ei tee sieläkään mitään narkkareiden edesottamuksien selvittämiseksi tai huumekaupan estämiseksi. Mutta vihapuhe… Se se on yhteiskuntaa järisyttävä asia. Siihen pitää puuttua makso mitä makso.

 2. Kyllä nyt on Ruotsi pelastettu noilla huikeilla tuomioilla. Mitä helvettiä luin, 6 kk – 12 kk murhasta, ryöstöstä ym? Juuri tuollaisia vammaisia paskahousuja ja nistejä ovat antifa. Oikein hyvä esimerkki taas.

  • Käännösvirhe. Alkuperäisessä ruotsinkielisessä uutisessa Malanin tuomio on 12 vuotta, Ahlbergin kuusi.

 3. Hyvää tutkivaa journalismia. Mitä tämäkin rottajoukko teki Göteborgissa 30.9.2018, kuten samankaltaisuudet Kalliossa 6.12.2018, on mielestäni relevantti kysymys. Mitä he vastustivat?

  Aivan kuten Ranskan keltaliivienkin keskuudessa on PÄIVISIN ollut tiedostavalla kansalla selvää sanomaa Ranskaa mädättävälle juutalaiselle Macronille, kun taas illan pimeydessä on estraadin ottaneet haltuun antifastistit ja neekerit vailla mitään konkreettista sanomaa, vain hajoittaen ja tuhoten paikkoja.

  Palaten alun kysymykseen, he eivät vastustaneet yhtään mitään. He olivat paikalla vain, koska tilaisuus mahdollisti sekoilun. Aivan kuten Ranskassakin. “Antifasismin” tarkoitus ei ole rakentaa yhtään mitään saati sitten kyetä tarjoamaan mitään parempaa. Ei tuo roskajoukko koskaan kykenisikään mitään rakentamaan – kaikki antifasistit ja muut Karl Marxin opetuslapset joiden kanssa olen tähän mennessä elämäni aikana keskustellut, tuntuvat olevan hyvinkin onnettomia missään julkisessa keskustelussa.

  Twitterin ja Facebookin kaltaisissa alustoissa he vielä pärjäävät, koska alustat eivät ole tarkoitettu kuin tunteelliselle itkupotkulle minkään aidosti vahvan argumetoinnin sijaan, jossa asiat oikeasti joutuisi tai tarvitsisi perustella rakentavalla tavalla. Sen takia noihin alustoihin ei kannata aikaansa lähteä hukkaamaankaan, vaan tehdä työ julkisesti, kadulla ihmisten kanssa keskustellen.

 4. vasemmistolaiset on yhtäkuin rikolliset. me kamsallisosialistit olemme, ne tavalliset rehdit ihmiset

 5. Suomessa Polpo olisi suojellut nämä “apu poliisit” ja heille olisi kummisetä presidentti myöntänyt Suomen korkeimman vapaudenristin kultaisilla sorkkaraudoilla tammenlehvien kera.
  Kun ja JOS tuo kirjavan joukon keppostelu olisi mennyt demlan “vääryyslaitokseen”, tuomio olisi ollut hirveä. Siis niin “hirveä”, että kaikkien suomalaisten tavallisten katu- ja maalaisjärkisten ihmiset olisivat saaneet hirveän pahoinvointi kohtauksen, jossa sisuskalut olisivat tulleet ulos, koska “kissalan pojille” langetetut rangaistukset olisivat olleet yhtä nurinkuriset ja päälaellaan suhteessa heidän tekemäänsä raakaan kidutusmurhaan.

  Li, Paleface, Arhinmäki ja Halonen varmaan komppaavat keskisormi pystyssä. Sehän onkin Marxismi-Leninismin ideologinen lyhennelmä tänä päivänä, sillä kuka nykyajan “varteenotettava” kommunisti anarkisti osaisi lukea niin paksuja kirjoja, jossa on niiiiiinn monta sanaa peräkkäin ja vielä täyttä skeidaa. Pääasia, että osaa heittää vähintään kiviä.

Comments are closed.