Koti Uutisia Rikos Presidentin lahjonut juutalaisrikollinen palkittaneen ruhtinaallisesti Ukrainassa

Presidentin lahjonut juutalaisrikollinen palkittaneen ruhtinaallisesti Ukrainassa

1
Ihor Kolomoiskyi keskellä.

Ukrainan tuoretta juutalaispresidentti Volodymyr Zelenskiytä vaaleissa tukenut juutalainen oligarkki Ihor Kolomoiskyi voi saada ruhtinaallisen palkinnon presidentin rahoittamisesta, uutisoi Financial Times (FT). Kolomoiskyi menetti muutama vuosi sitten Ukrainan suurimman pankin omistuksen kavallettuaan siltä satoja miljardeja euroja. Tuoreet merkit viittaavat kuitenkin siihen, että juutalaispresidentti saattaa lahjoittaa pankin takaisin juutalaisoligarkille.

Kuten uutisoimme aiemmin keväällä, Ukraina on Israelin ohella ainut maa, jossa presidentti ja pääministeri ovat molemmat juutalaisia. Presidenttikisan voittanut Zelenskiy ei ole suostunut kertomaan julkisuudessa, mistä hänen vaalirahoituksensa on peräisin. Talousjulkaisu Bloombergin mukaan Zelenskiytä on kuitenkin toistuvasti syytetty Ukrainasta Israeliin talousrikoskohun vuoksi muuttaneen Kolomoiskyin ”sätkynukeksi”.

Zelenskiy ilmoitti presidenttiehdokkuudestaan alun perin Kolomoiskyin omistamalla 1+1-televisiokanavalla. Kolomoiskyi muutti Israeliin välttääkseen talousrikossyytteet, jotka koskevat veronmaksajien pelastaman Privatbank Commercial Bank PJSC -pankin varojen kavaltamista sekä kansainvälistä rahanpesua.

Rikosvyyhdin paljastuttua Ukrainan hallitus päätti kansallistaa Privatbankin. Päätös suututti Kolomoiskyin ja hänen juutalaisen rikoskumppaninsa Hennadi Boholjubovin, jotka ovat vaatineet kansallistamisen peruuttamista sekä miljardiluokan korvauksia valtiolta.

Zelenskiyn ”Jerusalem-jengi”.

Kolomoiskyi palasi Israelista Ukrainaan Zelenskiyn vaalivoiton jälkeen, mikä viittaa siihen, että oligarkki uskoo olevansa presidentin erityissuojeluksessa. Asiantuntijoiden mukaan Zelenskiyn päätös pankin kansallistamiseen liittyvissä kysymyksissä tulee paljastamaan, kuinka paljon valtaa oligarkilla on presidentin toimintaan.

Rikosten tapahtuma-aikana Privatbank oli Ukrainan suurin pankki. Kolomoiskyi ja Boholjubov olivat pankin johtajia. FT on kutsunut Privatbankia “oligarkin valtakunnan kruununjalokiveksi”, kun taas Ukrainan keskuspankin johtaja on kutsunut sitä “jättiläismäiseksi hirviöksi”.

Pankin parhaina vuosina sen hallussa oli kolmasosa kaikkien Ukrainan kotitalouksien talletuksista. Juutalaisrikolliset käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja alkoivat lainata talletuksia oman sisäpiirinsä yrityksille. Rikostutkijoiden mukaan jopa 95 prosenttia maan suurimman pankin lainoista myönnettiin juuri Kolomoiskyin ja Boholjubovin omistamille yhtiöille.

Juutalaiset piilottivat Privatbankin rahavirrat monimutkaisilla veroparatiisijärjestelyillä, jotta viranomaisten olisi mahdollisimman vaikea selvittää, kuka hyötyi pankin korruptiosta. Juutalaiset maksoivat yhtiöidensä lainoja takaisin rikollisella “kierrätysmenetelmällä” ottamalla Privatbankista yksinkertaisesti uutta lainaa.

Viranomaisten mukaan juutalaiset piilottivat pelkästään Kyproksen veroparatiisiin 470 miljardin dollarin edestä pankilta kavallettua rikollista rahaa. Lopulta Privatbankilla ei enää ollut keskuspankin mukaan “varallisuutta, kassavirtoja tai yrityksiä” – juutalaisten johtamasta pankista oli tullut vain “tyhjä kuori”.

Ihor Kolomoiskyi keskellä.

Tällä hetkellä juutalaiskaksikon rikoksia tutkii eurooppalaisviranomaisten ohella muun muassa Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI. FT:n mukaan presidenttiä lahjonut Kolomoiskyi suhtautuu tulevaisuuteen kuitenkin optimistisesti. Kun Zelenskiyn vaalivoitto varmistui, lensivät Kolomoiskyin ystävät Israeliin asti onnittelemaan oligarkkia.

Nyt Kolomoiskyi vaatii, että Ukrainan tuomioistuin peruuttaa Privatbankin kansallistamispäätöksen, mikä merkitsisi sitä, että pankki palaisi oligarkin käsiin. Monet merkit viittaavat siihen, että juutalaisoligarkki on saamassa tahtonsa läpi.

Ensimmäinen merkeistä oli se, että Ukrainan tuomioistuin totesi hiljattain Privatbankin kansallistamisen olleen menettelyltään lainvastainen. Tämän jälkeen tuomioistuin määräsi, että erään Kolomoiskyin omistaman lentoyhtiön kanssa kilpailleen lentoyhtiön täytyi lopettaa toimintansa. Seuraavaksi Privatbankin kansallistamiseen osallistunut keskuspankkiiri erotettiin virastaan.

Zelenskiy on myös nimittänyt hallitukseensa tunnettuja Kolomoiskyin liittolaisia, kuten Privatbankin kansallistamista vastustaneen 1+1-kanavan toimittajan sekä juutalaisoligarkkia Privatbank-sotkussa edustaneen lakimiehen. Mielenkiintoista vyyhdissä on se, että samaan aikaan myös Venäjällä paikallisia juutalaisia epäillään oman maansa suurimman pankin kavalluksesta.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

  1. Eipä ole MV lehti ja Putkonen kommentoinut saati asiasta sanonut yhtään mitään. Mahtaako puolustella tiettyä valittua kansaa ja porukkaa?

Comments are closed.