Koti Uutisia Kotimaa Pankit suunnittelevat negatiivisia korkoja talletuksille – kansalaisista tahdotaan pörssipelureita

Pankit suunnittelevat negatiivisia korkoja talletuksille – kansalaisista tahdotaan pörssipelureita

16

Rikollispankki Nordean epäillään suunnittelevan negatiivisia korkoja tallettajille. Mikäli Nordea päättää tehdä aloitteen, trendi tulee asiantuntijoiden mukaan mahdollisesti leviämään myös muihin pankkeihin, uutisoi Kauppalehti.

Perinteinen pankkitoiminta perustui ajatukselle siitä, että pankit perivät korkoa antolainauksen (esimerkiksi asuntolainat) sekä maksavat korkoa ottolainauksen (pankkitalletukset) yhteydessä. Kun asiakas tallettaa rahaa pankkitilille, hän käytännössä lainaa pankille rahaa, minkä jälkeen pankki investoi rahan esimerkiksi finanssikeinotteluun.

Talletusten ottaminen ja niiden uudelleen sijoittaminen on ollut pankeille rahakas bisnes, joka ei olisi mahdollista ilman säästäjien olemassaoloa. Toistaiseksi pankkien asiakkaat on palkittu tästä talletuskorolla. Nyt pankit tahtovat kuitenkin kahmia entistä suuremman osan rahoista itselleen ja pakottaa tallettajat maksumiehiksi.

Suunnitelmista puhui julkisesti Sampo-pankin toimitusjohtaja Kari Stadigh Bloombergissa. Sampo on Nordean suurin omistaja, joten Stadighin kannanottojen tulkitaan ennakoivan Nordean tulevaisuuden strategisia päätöksiä. Pankkiiri vaati, että Euroopan keskuspankin ja yleisesti finanssipiirien tulisi alkaa puhua rohkeasti negatiivisiin talletuskorkoihin siirtymisen puolesta julkisuudessa.

Finanssieliitille negatiiviset talletuskorot olisivat monessa mielessä ihanteellisia. Ensinnäkin se tekisi perinteisestä otto- ja antolainaukseen perustuvasta pankkitoiminnasta entistäkin tuottavampaa pankkiireille (ja kalliimpaa kansalaisille).

Lisäksi negatiiviset talletuskorot merkitsisivät sitä, että yhä useampi säästäjä sijoittaisi rahansa pankkitalletusten sijaan arvopapereihin. Toisin sanoen tavallisia kansalaisia pakotettaisiin ryhtymään pörssipelureiksi. Tämä hyödyttäisi finanssieliittiä, joka voisi sisäpiiritietonsa avulla huijata maallikoilta entistä suurempia rahasummia pörssikeinottelun hämärässä maailmassa.

Negatiiviset talletuskorot ajaisivat monet myös säästämisen sijaan kuluttamaan rahansa. Säästäjien rankaiseminen ja kulutukseen kannustaminen merkitsisivät kansalaisten velkaongelmien kasvua. Pankeille ja muille koronkiskontalaitoksille kansalaisten velkaantumisen kasvu olisi kultakaivos.

Viime vuosina eliitti on myös pyrkinyt pakottamaan kansalaisia siirtymään käteisestä rahasta sähköiseen rahaan, koska tilisiirtoja ja pankkikortteja on huomattavasti helpompi vakoilla kuin seteleitä. Koska sähköisen rahan yleistyminen pakottaa kansalaiset pitämään säästöjään pankkitileillä, joutuvat he pakon sanelemina maksamaan pankeille ylimääräistä rahaa negatiivisten talletuskorkojen vallitessa.

Lähteet: Bloomberg, Kauppalehti

16 KOMMENTIT

 1. Nyt on enemmän kuin koskaan tarve irtaantua eurosta ja EU:sta, palauttaa markka, tervehdyttää oma keskuspankki ja kurittaa yhä röyhkeämmäksi äitynyttä pankkisektoria!

 2. Nordeahan toimii myös Ruotsissa jossa ollaan ihan lähivuosina luopumassa käteisestä kokonaan.

  Sitten on ruotsalaisilla edessä yhä kasvava veroprosentti jota täytyy nostaa jatkuvasti koska monikulttuuri maksaa niin paljon ja siihen päälle vielä nämä negatiiviset korot sekä pankkitilien yhä suuremmiksi kasvavat palvelumaksut joita ei voi enää kiertää mitenkään kun omia rahojaan ei pysty enää nostamaan pois.

  • Ruotsi on myös luopumassa kokonaan yhteiskuntajärjestyksestä, mitä nyt viime viikonlopun rikosraportteja lueskelin länsinaapurista.

  • Miksi kukaan olisi pankin asiakkaana, joka rokottaisi sinua siitä että pidät rahojasi siellä? Tämä kuulostaa täysin absurdilta koko ajatus.

   Negatiivinen euribor sen sijaan on täysin eri asia ja hyvä juttu meille, jotka haluamme muutakin kuin sen 35 m²:n harmaan kopin betonieläintarhassa; naapureina Lundberg, Nur ja Mehmed sekä tuulenhuuhtoman perseen tässä elämässä…

 3. Onhan finanssinerot minun muistini aikana jo 2-3 kertaa ehdottaneet laskusuhdanteen alkaessa että työeläkerahat pitäisi sijoittaa suoraan pörssiin. Suomessa ei taida olla ykstyisiä työeläkerahastoja vaan ovat julkisessa kontrollissa, Ruotsissakin yhden rahaston perustajat pröystäilivät vähän aikaa urheiluautoillaan mutta huonosti kävi, ja eläkerahat katosivat jonnekin mustaan aukkoon.

  • PAitsi että Kummola möläytti tv haastattelussa, kun kysyttiin että miten työeläkkeiden laita on tällä hetkellä sijoitusmarkkinoilla; tämä pajatso on tyhjennetty.
   Myös yrittäjien liikaa maksettujen työeläkkeiden palautus torpattiin tehokkaasti ja lakimuutos takaisinmaksuvelvoitteesta ajettiin läpi 2:sa viikossa, johtuen juurikin siitä ettei niitä rajhoja enää ollut.
   Työeläkerahoilla pelataan kansainvälsitä bingoa, mutta suomi ei tule koskaan sitä huutamaan.
   Siksi koko systeemi on kääntynyt päälaelleen, eli tämän päivän eläkemaksajat mtekevät tuleville sukupolville eläkettä eivät itselleen, kuten aiemmin oli.
   Vamhemmat ja parin viime vuosikymmenen aikana eläkkeelle siirtyneiden eläkkeitä on makseltu valtion ulkomaanvelalla, siksi se kasvaa myös koko ajan (osittain kyllä johtuen huonosta kaupankäynnistä ja tuottamattoman työn tekijöiden kasvavasta joukosta).

   • Me hieman jo iäkkäämmät muistamme kuinka juuri noita eläkesäästöjämme pelattiin. Melkeinpä yhdessä yössä saattoi sulaa useampi miljardi. Sitten 90-luvun lopun lähestyessä ja 2000-luvun hurjan meiningin alkaessa säästöt olivat ennätyssuuret: pelaaminen ja tuplaus oli kannattanut ja rahastojen koko nousi neljästä miljardista kahdeksaan ja aina 10 000 000 000 ja ylikin.

  • Muistelkaas mitä Suomessa kävi 80- ja 90-lukujen taitteessa: pukumiehet lähtivät salkut täynnä asiakkaiden rahoja lämpimille saarille. Sinne jäivät ne rahat. Laillistettua rikollisuutta tämä meidän pankkitoimi, näes.

 4. Kansallissosialistien kannattaa perustaa Suomeen pankki, joka ei peri talletuskorkoa asiakkailtaan. Oma kansallissosialistinen kryptovaluutta käyttöön myös.

 5. 80-luvulla pankkirosvolla oli vielä sukkahousut päässään ja pyssy kädessä, nykyajan pankkirosvolla (= pankinjohtaja) on liituraitapuku ja Rolex kädessään.

 6. https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=173

  Monissa lainoissa perusteena oleva kahden kk:n euribor on tällä hetkellä alle -0.4 ja on pienenemään päin. (Eli mitä suurempi luku miinusmerkin jälkeen, lainanottajalle sitä parempi!) Näin asunto- ja autovelalliselle tämä sopii hyvin.

  Mutta että joku hoitaa talletuskorkosi miinusmerkkisenä? Kuulostaa lähinnä aprillipilalta. Ei kai kukaan rahojaan tuollaisessa pankissa makuuttaisi tai edes ottaisi palkkaansa sinne.

  Idiootit lähtevät osakekauppoihin, sen huomasin aikoinaan töissä. Fiksu pitää rahansa, joiden eteen on töitä tehnyt. Ei tuollainen edes teoriassa aja ketään yhtään mihinkään. Idiootit ovat idiootteja ja tulevat tässäkin idioottien luvatussa maassa vielä kuristumaan velkataakkojensa alle.

  Tässä mielenkiintoinen knoppi: miksi pankki ei lainaa varsinaisesti eteenpäin sinne ihmisten tallettamia rahoja? Näistä rahoista pankki maksaa juuri näitä talletuskorkoja asiakkailleen. Uusi raha tehdään sitten vain kirjanpitotemppuna tyhjästä, jossa pikkupankki käyttää vakuuksina juuri näitä siellä olevia ihmisten talletuksia, säästöjä ja palkkaliikenettä, ja saa siten isommalta pankilta nämä “rahat” tietoliikenneverkkoapitkin. Tämä hieman isompi pankki sitten käyttää tätä uutta diiliään omana vakuutena ja saa omalta yli-pankiltaan siten numeroita lisää ruudulleen ja tileilleen…

 7. Sijoittamisessa kuten muissakin uhkapeleissä pienpelurit aina häviävät pitkässä juoksussa rahoittaen suursijoittajien voitot.

  • Yksinkertaisia pointteja rahataloudesta ja rahan syntymekanismista:

   • MIKÄÄN MÄÄRÄ kulutusta TAI toisaalta säästöjä ja leikkauksia EI pelasta meitä tuholta tässä korolliseen velkaan perustuvassa huijaussysteemissä. Olemme aina lopulta saman ongelman äärellä: meillä ei ole tarpeeksi rahaa. Toki pärjäämme nyt luottokortteinemme ja pikavippeinemme, mutta mitä sitten, kun juutalainen kiristää hinnat niin ettei enää ole varaa ruokaan eikä puhtaaseen veteen?

   • Ennen jokaista palkan-, etuuden- tai eläkkeenmaksua ja ennen jokaista investointia on ensin otettava uutta velkaa. Mikään työ tai tuotanto ei luo järjestelmään sen arvoa vastaavaa määrää rahaa, vaan UUSI KOROLLINEN LAINA ainoastaan luo sen määrän verran sitä. Aina ensin on velka – sitten vasta KAIKKI muu. Jos rahaa ei käytetä (eli uutta lainaa ei oteta), kaikki pysähtyy: palkanmaksut, tuotanto jne.

   • Juutalaiselta lainattu korollinen velkaraha itsessään aiheuttaa ongelman! Se on kitkettävä juurineen pois Euroopasta – se on meidän ainoa pelastuksemme. Muuten emme koskaan hallitse itseämme: maanpuolustus- tai maahanmuuttopolitiikkaamme, hallitustamme, koulutusjärjestelmäämme tai YHTÄÄN MITÄÄN. Ainoa keino elämän jatkumiseksi Euroopassa ja Suomessa on irtaantua tästä riistojärjestelmästä, joka vie meiltä itsemääräämisoikeuden! Rahanluontimonopoli on saatava takaisin ITSENÄISELLE, VALTIOLLISELLE, VOITTOATAVOITTELEMATTOMALLE KESKUSPANKILLE, jolloin määräämme itse täysin kansallisen rahantarpeemme, pidämme inflaation kurissa ja nousemme lähelle täystyöllisyyttä!

   • Se jolla raha on (se joka rahan luo) laatii säännöt, ja se joka laatii säännöt, saa lopulta kaikki rahat. (Kaikki omaisuus ulosmitataan pilkkahintaan/ryöstetään perintöveroilla ym. kestämättömillä maksuilla ja ihmiset päätyvät orjatyövoimaksi juutalaisille. Verorahoillamme maksetaan sionistisille yksityispankeille lainojemme korkomenoja!)

   • Kaikki talouskriisit ja sodat luodaan keinotekoisesti. Markkinoita ohjataan täysin kulloinkin haluttuun suuntaan eli ne eivät ole mikään ihmisen tahdosta riippumaton, itsenäinen entiteetti! Sisäpiiri so. juutalainen, kansainvälinen pankkimafia tietää etukäteen kaikki pörssikurssien muutokset ymv. sillä he omistavat pörssit, luottoluokittajat jne. – ja nekin ovat itsessään YRITYKSIÄ.

   • Uusi, pankista lainattu raha tehdään KIRJANPITOTEMPULLA TYHJÄSTÄ. Sitä ei ole siihen hetkeen asti ollut olemassa. Rahaa ei luoda mistään kulta- tai muustakaan reservistä, eikä pankki missään nimessä lainaa siellä jo olevia eli sinne asiakkaiden tallettamia rahoja, sillä niistä rahoista pankki maksaa talletuskorot asiakkailleen!

   • Toisen on hävittävä (-), jotta toinen voi voittaa (+). Molemmat (kaikki) eivät voi voittaa. (Siis pankki voittaa, sinä häviät.)

   • Koska raha ei kohta ole enää ole kolikoita ja seteleitä vaan ainoastaan numeroita näyttöpäätteen ruudulla, saatamme ajautua pahempaan inflaatioon kuin 20-luvun Saksassa, jossa leipä maksoi miljoonia?

    • Kyseessä oli hyperinflaatio eli rahaa painettiin liikaa. N-liitossa jos kävit ennen sen luhistumista, niin länsivaluutalla sai halvalla mitä vaan, kun rupla menetti arvonsa.

Comments are closed.