Koti Uutisia Talous Kreikan radikaalivasemmisto: EU-myönteiset kapitalistit luontaisia liittolaisiamme

Kreikan radikaalivasemmisto: EU-myönteiset kapitalistit luontaisia liittolaisiamme

2
Tsipras valtiovierailulla Israelissa.

Kreikan hallitusta johtava “radikaalivasemmistolainen” Syriza on jo vuosien ajan toiminut populistisena varoventtiilinä talouskriisin riivaamassa maassa. Syriza on luvannut äänestäjille taloudellista oikeudenmukaisuutta mutta tarjonnutkin todellisuudessa rajua leikkauspolitiikkaa, jonka synnyttämät säästöt puolue on lahjoittanut ulkomaalaisille pankeille.

Nyt Euroopan uuden vasemmiston tiennäyttäjäksikin kuvailtu Syriza osoittaa entistä avoimemmin tukea Euroopan kosmopoliittisille kapitalistijohtajille. Puolueen johdossa on ilmeisesti todettu, ettei vasemmiston tarvitse edes esittää olevansa tavallisen työtä tekevän kansan puolella.

Syrizaan kuuluva Kreikan pääministeri Alexis Tsipras julisti Financial Timesin haastattelussa kuuluvansa samaan EU-myönteiseen rintamaan muun muassa Ranskaa johtavan Rothschild-pankkiiri Emmanuel Macronin kanssa.

Syrizan noustua valtaan osa finanssieliitistä pelkäsi, että puolue saattaisi todella toteuttaa vasemmistolaisia vaalilupauksiaan ja huolehtia kansalaisten hyvinvoinnista globaalien koronkiskojien sijaan. Tämän vuoksi monet vaativat jopa Kreikan erottamista Euroopan unionista.

Syriza on kuitenkin tehnyt kaikkensa miellyttääkseen koronkiskojia, mikä on EU-jäsenyyden tärkein vaatimus. Nyt köyhiltä kreikkalaisilta vuosien ajan leikannut Tsipras ylpeileekin medialle, että “Kreikka on EU:n tasapainoa ylläpitävä pylväs”. Syriza tahtoo lisäksi vauhdittaa EU:n liittovaltiokehitystä.

Tsiprasin mukaan todellinen “uhka Euroopalle ovat populistiset, äärioikeistolaiset voimat, jotka ovat nyt nousussa”. Hän viittasi muun muassa Italian, Puolan ja Unkarin hallitusten kiristyneeseen maahanmuuttopolitiikkaan. Pääministeri painotti, että globalistisen oikeiston ja vasemmiston on yhdistettävä voimansa kansallismielisiä vastaan.

Lue myös: Vasemmiston tukema presidentti aloittaa valtionomaisuuden kauppaamisen Bank of American kautta

2 KOMMENTIT

  1. No mitä sitä salaileen.🙂 Äärivasemmistolaiset ovat tunnetusti globalistieliitin ja kapitalistien liittolaisia, hyödyllisiä idiootteja, myös Suomessa.

  2. Eräs äärivasemmistolle tunnusomainen piirre on nuolla kenen hyvänsä hanuria jos siitä oletetaan olevan hyötyä. Toinen piirre on karmea mouhkaus kuinka yhteiskunta on mätä ja systeemi paska ja ne pitää muuttaa. Ja kun kysyt jotta millaisiksi, niin purkka pysähtyy, katse sumenee ja seuraa hiljaisuus…

Comments are closed.