Koti Artikkelit Kohti Vapautta! -liike edusti Turussa

Kohti Vapautta! -liike edusti Turussa

5

Itsenäisyyspäivän marsseja useina vuosina järjestänyt kansallissosialistinen Kohti Vapautta! -kansanliike on alkanut toimia yhä aktiivisemmin tänä vuonna. 18.8. liike osallistui Turun terroriteon muistopäivän kulkueeseen.

Kansanliikkeen toimintaan kuuluvat niin paikalliset kuin valtakunnalliset urheilu-, patikointi- ja aktivismitapahtumat. Kansanliike on aktivoitunut myös sosiaalisessa mediassa. Siihen saa yhteyden Twitterin ja VK:n kautta sekä sähköpostitse (yhteys[at]kohtivapautta.com).

Kansanliikettä voi tukea Bitcoin-lahjoituksilla: 18gYHdVDT7vZuWokeqcZCnE25rAvTj9bzr

Kansanliikettä voi tukea myös Monero-lahjoituksilla: 48YmJe8h1q9TosCt67RrYfLSNg5ZFHdXVJRiwe7pgJR2DZ9DuUSppR8MAmfpxQAxz64uff9QUFHazY5hnjDuDTCGBFXBNMo

Tarjoamme journalistisista syistä näkyvyyttä alun perin KohtiVapautta.com-sivuilla julkaistulle tapahtumaraportille.

Sunnuntaina 18. elokuuta Turussa järjestettiin Suomen ensimmäisen monikulttuurisen terrori-iskun muistotapahtuma. Tapahtumaan osallistui myös kansallissosialisteja Kohti vapautta! -kansanliikkeestä.

Toista kertaa järjestetty muistotapahtuma kokoontui puolilta päivin Vähätorilla, josta siirryttiin kulkueena Aurajoen varrelle sen molemmin puolin. Tänä vuonna Kohti vapautta -kansanliikkeen sekä Soldiers Of Odin -järjestön väki menivät vastarannalle varmistamaan, ettei kukaan pääse häiriköimään hiljaista hetkeä sieltä käsin. Edellisenä vuonna äärivasemmisto huuteli alatyylisiä iskulauseitaan monikulttuurisen terrori-iskun uhrien muistolle pidetyn hiljaisen hetken aikana. Nyt tapahtuma sen sijaan sujui arvokkaassa hengessä eikä äärivasemmistosta saatu edes näköhavaintoja.

Tapahtuman päätyttyä puheen ja kukkien laskun jälkeen lähtivät kansallissosialistit poistumaan paikalta. Pian Poliittinen Poliisi (PolPo) oli jo kintereillä utelemassa määränpäätä ja väittämällä, että vapaa liikkuminen kaupungilla olisi kielletty kansallissosialisteilta. Mellakkavarusteiset poliisit pyrkivät estämään ja estivät ryhmän liikkumisen tiettyyn suuntaan, koska heidän mukaansa siellä olisi vastamielenosoitus, jonka lähempi katselu olisi ryhmältä kielletty.

PolPon edustaja myös väitti, että kansallissosialistien pitäisi poistua kaupungilta. Tähän mielivaltaan ei kuitenkaan suostuttu, vaan ryhmä päätti liikkua Turun keskustassa väistellen parhaansa mukaan PolPoa. Tämä johti massiiviseen seuraamisoperaatioon, jossa useita autollisia mellakkapoliiseja varjosti ryhmää ympäri keskustaa ilman mitään järkevää syytä.

Välillä autossa olleet poliisit joutuivat jalkautumaan, kun autolla ei päässyt esimerkiksi kirkonportaita ylös tai ei mahtunut ajamaan monikulttuurisia terrori-iskuja varten pystytettyjen ajoesteiden läpi.

Muistotapahtuman järjestäjä ilmoitti jatkopaikaksi erään turkulaisen ravintolan, jossa myös kansallissosialistit päättivät käydä pidättelemässä sadetta. Kahvittelun jälkeen käytiin vielä kaupungilla pyörähtämässä, jolloin sattumalta törmättiin perussuomalaisten nuorten tapahtumaa häiriköimään aikoneeseen äärivasemmistoryhmään. Kyseessä oli Varisverkoston mainostama ”Natsit pois Turusta”-mielenilmaus, jonka oli ilmeisesti tarkoitus olla radikaalimpi kuin päivän varsinainen äärivasemmistotapahtuma.

Tapahtuman osallistujat koostuivat muutamasta ”naisoletetusta” ja rotumuukalaisesta, joista ainakin yksi oli sama kuin Tampereella lokakuussa 2017 kansallissosialistimarssia häiriköinyt maahanmuuttajataustainen antifasisti. Myötähäpeää herättänyt ryhmä oleskeli poliisiauton vieressä ja kansallissosialistien saavuttua paikalle teki poliisi heille suojamuurin, jonka takaa äärivasemmistolaiset huutelivat tuttuja alatyylisiä iskulauseita.

Pian päivän todettiin tulleen siltä osin päätökseen ja toverit kokoontuivat vielä ruokailemaan ja keskustelemaan ennen kotiinlähtöä.

5 KOMMENTIT

 1. Vasemmistolaiset yrittivät jälkeenpäin selitellä surkeaa epäonnistumistaan sillä että ne olisivat kyllä tulleet joen toiselle puolelle taas huutelemaan, mutta kun Kukkavirta tapahtuma mukamas lopetettiin kaksi tuntia aikaisemmin kuin oli tarkoitus ja sen vuoksi antifasistit eivät ehtineet paikalle…

  Samalla itkivät myös kovaan ääneen sitä kuinka joki kuulemma likaantui kun sinne heiteltiin kukkia.

  • Sinnehän lasketaan kaikki paskat jo ennen Turkua ja sitten turkulaisten sössöt sinne sekaan vielä. Vittu, siinä pari kukkaista haittaa enää kakkaisen lössön seassa.

 2. Eikö Varisverkosto uhonnut kovasti viime keväänä, että Vastarintaliikkeen kiellon vuoksi tänä vuonna kansallissosialisteille annetaan jonkinlainen armonisku kaduilla 😀

  Eipä ole uho konkretisoitunut, vaan se ainutkin Kohti Vapautta! -tapahtumaa häirinnyt kommari (tunnetaan Stubbin Coca Cola -kaustista) päätyi jalkapalloksi.

  Ja nyt somessa itketään, kun Kohti Vapautta! yritti väitetysti hakea vähän kontaktia 188:ssa, hah. Hävettäis olla kommari!

  • Kauston eli καυστον on kreikkaa ja tarkoittaa polttamista. Ei kai Cokis sentään polta?

 3. Mitä, oliko Marimekko-jutku Egyptistä paikalla jälleen? Sillä saattaa olla pommi Marikassissa/marikassissaan.

Comments are closed.