Koti Uutisia Pohjoismaat Sähköpula uhkaa monikulttuurista Ruotsia

Sähköpula uhkaa monikulttuurista Ruotsia

5

Sitä tahtia kuin Ruotsi tuo rotumuukalaisia kolmannesta maailmasta, myös maan infrastruktuuri ja muu yleinen tila alkaa muistuttamaan kolmannen maailman maita. Nyt saksalainen energiajätti Eon varoittaa, että Ruotsia uhkaa akuutti sähköpula, ja sanoo samalla, että vastuun tästä kantaa Ruotsin hallitus.

– Ruotsin sähköntuotannon tila on erittäin vakava ja valitettavasti tilanne on pahentunut entisestään kesän aikana. Syinä tähän ovat muun muassa hallituksen päätös tehdä järeitä veronkorotuksia vaikka heille on varoitettu tilanteesta, kertoo Eon Energidistributionin toimitusjohtaja Johan Mörnstam.

Ruotsin hallitus päätti rajusti korottaa kaukolämpöenergian tuotannon verotusta. Korotuksesta johtuen muun muassa Eonin on ollut pakko sulkea laitoksensa Malmössä. Laitoksen sulkemisella on suoria vaikutuksia Skånen energian saatavuusvarmuuteen. Vähennettyä tuotantoa nähdään myös Tukholmassa ja Göteborgissa.

Tukholman Energian toimitusjohtaja Anders Egelrud kertoo, että veronkorotukset tekevät sähköntuotannosta kannattamatonta.

Lähde: Nordfront

5 KOMMENTIT

  1. Kröhöm. Onkohan tieto nyt ihan oikea. Ruotsilla on valtavat vesivoimalat pohjoisessa. Nimimerkillä Pohjois- Swedustaniaa vuosia ristiinrastiin seikkailut matkailija. Meillä täällä suomaliassa ei ole mitään vastaavaa.

    • Pula johtuukin itsetuhoisan femakko-unelman vaatimasta verotuksesta, ei sähköntuotannon teknisistä tai riittävyys-ongelmista.

    • Ja lisää voivat rakentaa, jos sähköntuotanto ajaa luonnonsuojelun ohi.

  2. Nk. fiat-rahan (“tulkoon rahaa”) katto ollaan saavuttamassa l. sen tekemiseksi ei ole enää pian energiaa enempää.

    Romahdus on lähellä.

Comments are closed.