Koti Artikkelit KKO:n presidentti: ”Totuus on se, jota etsimme”

KKO:n presidentti: ”Totuus on se, jota etsimme”

9

MTV3 -kanavalla keskiviikkona 13.3. näytetyssä Suuri Journalismipalkinto -gaalassa oli yhtenä palkintona nimitys ”vuoden journalistisesta teosta”. Yksi ehdokkaista oli Suomalainen oikeusvaltio. Tämän ehdokkaan esittelyvideossa haastateltiin korkeimman oikeuden presidentti Timo Eskoa.

Mitään varsinaista yksittäistä tekoa ei suomalaisen oikeusvaltion piikkiin palkintoehdokkuuden vuoksi annettu, mutta videolla annettiin selvästi ymmärtää kyseessä olleen kansallismielisiin kohdistuvan sananvapauden rajoituksista, kuten Vastarintaliikkeen kiellosta sekä MV-median entiseen päätoimittajaan kohdistuneesta oikeudenkäynnistä. Esko antoi myös varoituksensa “valeuutisia” levittäville tahoille. Asiaa seuranneet tietävätkin, että “valeuutinen” on tällaisessa yhteydessä kerrottuna kulttuurimarxilaista uussanastoa, jolla tarkoitetaan uutisia aiheesta, joista eliitti ei haluaisi uutisoitavan.

Haastatteluvideolla Esko kertoi korkeimman oikeuden ”etsivän totuutta”. Korkein oikeus on aikaisemmin antanut sananvapaustuomion esimerkiksi Jussi Halla-aholle kirjoituksesta, jossa hän kopioi Kaleva-lehden tekstiä muuttaen paria termiä osoittaakseen sen kaksoisstandardin, että suomalaisia saa mediassa syyttää kollektiivisesti rikoksista mutta somaleita ei.

Vastarintaliike on valittanut Turun hovioikeuden kieltopäätöksestä korkeimpaan oikeuteen. KKO on antanut valitusluvan, mutta se määräsi Vastarintaliikkeen tällä viikolla väliaikaiseen toimintakieltoon. Jää nähtäväksi, kiinnostaako KKO:ta aidosti totuus vai onko kyse vain sanahelinästä. Järjestön kielto perustui puhtaasti sananvapauskysymykselle, joka ei hovioikeuden mukaan ollut rikollista, mutta oli siitäkin huolimatta laitonta. Myös useat poliitikot – esimerkiksi silloinen sisäministeri Kai Mykkänen – ovat avoimesti hehkuttaneet, että ”väärää” poliittista agendaa edustavat järjestöt tullaan jatkossakin kieltämään.

Mikäli korkein oikeus etsii totuutta, jää nähtäväksi, miten he kommentoivat esimerkiksi Vastarintaliikkeen esille tuomaa Nena Kafka -tapausta, jossa paljastui Suomen tunnetuimman ”holokaustiselviytyjän” valehdelleen vuosien ajan suomalaisille aina valtamediasta presidenttiin saakka. Vaikka paljastuksessa käytettiin täysin valtavirtaista historiantutkimusta sekä Kafkan omia sanoja, oli se Turun hovioikeuden mukaan ”toisensuuntainen mielipide” ikään kuin kyse olisi vain makuasioista.

Vaikka järjestön kielto perustui sananvapauskysymykselle, eivät Poliisihallitus, Pirkanmaan käräjäoikeus eikä Turun hovioikeus ole osanneet osoittaa yhtäkään valhetta järjestön julkaisusta. Viranomaisten kommentti asiaan on ollut, ettei tietyistä asioista nyt vain saa puhua, koska se on ”hyvien tapojen vastaista” ja koska sananvapauteen liittyvän ”toiminnan ei tarvitse olla rikollista ollakseen laitonta”.

Mikäli korkein oikeus ”etsii totuutta”, on oletettavaa, että se pyrkii osoittamaan argumentointimme valheelliseksi, mikäli se päätyy kieltämän järjestön. Jos se taas totuutta etsiessään ei näin kykene tekemään, on oletettavaa, että korkein oikeus päätyy eri lopputulokseen kuin aikaisemmat oikeusasteet.

Jotain ennakkomakua asiasta kuitenkin antanee se, että haastateltu presidentti tuomitsi videolla myös ”vihapuheen”. “Vihapuhe” on puhetta tai tekstiä, jossa käsitellään tilastojen ja esimerkkien kautta aiheita kuten maahanmuuttajarikollisuus tai liiallinen vallan keskittyminen tietyille tahoille.

Varsinaisen palkinnon vuoden journalistisesta teosta voitti Helsingin Sanomat ”Land of the free press” -kampanjastaan. Kampanja käytiin samoihin aikoihin kuin MV-median entinen päätoimittaja oli oikeudessa päätoimittajan roolinsa vuoksi.

9 KOMMENTIT

 1. Tuo guru ei tiedä totuudesta mitään. Kaikki on sitä,miltä se näyttää. Kun totuus on aku ankka ja korkein oikeus karhukopla, emme voi ottaa valehteliaa todesta.

 2. Mutta jo 2011 säädettiin laki, jonka mukaan totuus voi olla rangaistavaa vihapuhetta. Siten Ko voi lätkiä minkälaisen tuomion hyvänsä, vaikka ei olisi osoittanut esityksissä olevan virheitä

 3. Mielenkiintoista että,
  Kko presidentti, oikeuskansleri ja oikeusasiamies ovat
  niin sekaisin etteivät kykene toimimaan lain mukaisesti vaan elävät täysin
  harhojen keskellä. Paranoid skitso.

 4. Tämän maan “oikeus”järjestelmä on jo päättänyt valmiiksi PVL:n tuomion, valituksella ei tulla saavuttamaan minkäänlaista tuomiota kumoavaa päätöstä, korkeintaan tiukentavat kieltoa. Samat kiellot tullaan langettamaan SoO:lle ja sitä myöten populistisille kansallismielisiä esittäville järjestöille ja ryhmille. Uusien PolPon valvontalakien myötä kansallismieliset tulevat kokemaan entistä pahempaa vainoa, vaikka Suomen lakia eivät olisi koskaan rikkoneet. Tämän maan kansanpetturipoliisi tulee tekemään meistä rikollisia keinolla millä hyvänsä. Kohta alkaa kunnon teatterioikeudenkäynnit ja kansallismieliset alkavat saamaan vuosien vankeustuomioita samalla, kun maahantunkeutuneet rotumuukalaiset saavat ehdollista lapsen raiskauksesta tuomioistuimen sääliessä ja “ymmärtäessä” raiskareita. Tämähän on tuttua jo miehitetystä Saksasta ja Iso-Britanniasta. En olisi nuorena uskonut, millaisia aikoja tulen rakkaassa Isänmaassani rauhan aikana näkemään, maamme koko hallitus, virkavalta ja “oikeus”järjestelmä taistelee aktiivisesti omaa kansaansa vastaan ilman mitään häpeää…

 5. toivottavasti päivä vielä koittaa, jolloin nämä rikolliset laitetaan lukkojen taakse

  • Vapaamuuraikaverit auttavat kaverinsa nätisti kuiville, ja sirkusoikeudenkäynnit sälytetään vielä veronmaksajien maksettavaksi!

   En kannata väkivaltaa, mutta viime kädessä kansanvalta on palautettava sitä käyttäen, ja maanpetturit ja kaikenlaiset talous- ym. roistot on saatettava oikean oikeuden eteen ja tuomittava rikostensa mukaan.

Comments are closed.