Koti Uutisia Katsaus boikottiliikkeen voitontäytteiseen vuoteen 2014

Katsaus boikottiliikkeen voitontäytteiseen vuoteen 2014

3

Israelin Palestiinaa kohtaan harjoittamista jatkuvista sortotoimista ja ihmisoikeusrikkomuksista tietoutta jakava boikottiliike BDS Movement (Boycott, Divestment and Sanctions) julkaisi sivuillaan laajan raportin vuoden 2014 saavutuksistaan.

Boikotoi-israelia

Liike valisti useiden valtioiden johtoja suurten korporaatioiden, kuten G4S:n ja Veolian, toimista. Liikkeen toiminta oli avainasemassa useiden suurten sopimusten purussa, joita eri valtiot olivat solmimassa.

Esimerkiksi Kuwait purki 750 miljoonan euron sopimuksen rautatiejätti Veolian kanssa saatuaan kuulla yhtiön epäeettisistä toimista, joihin lukeutuu muun muassa ympäristön saastutus myrkyllisten jätteiden hävittämisellä luontoon. Myös EU alkaa hiljalleen avata silmiään Israelin toimille tehden päätöksen laittomissa siirtokunnissa tuotetun siipikarjan tuontikiellosta. Myös israelilaisyhtiö SodaStream kärsi merkittäviä tappioita liikkeen toimien myötä.

Elokuussa tuhannet mielenosoittajat estivät israelilaislaivan pääsyn sanfranciscolaiseen satamaan aiheuttaen merkittäviä taloudellisia menetyksiä. Kuun loppuun mennessä israelilaislaivojen lastien purkuja estettiin useissa amerikkalaissatamissa.

Lue vuosikatsaus kokonaisuudessaan täältä.

 

Aiheeseen liittyen:

Boikotti puree: SodaStream sulkee tehtaan Länsirannalla
Boikottiliikkeen voittokulku jatkuu – Brasilia purkaa sopimuksensa israelilaisen asejätin kanssa

3 KOMMENTIT

 1. Tällaiset uutiset lämmittävät mieltä. Vaikka vastustaja olisi kuinka suuri tahansa, niin rahavirran katkaisemalla senkin saa nurin. Ja yleensä, mitä suurempi, niin sitä nopsemmin se keikahtaa ympäri.

  Jokainen meistäkin pääsee vaikuttamaan valitsemalla ostamansa tavarat. Kun vain vielä taloyhtiöiden jätteiden keruu ja yleiset kulkuvälineet sekä erilaisten laitosten hankinnat saataisiin pois noilta firmoilta, niin Suomestakin tulisi niille ei-mielenkiintoinen kohde. Kun eivät pääsisi havittelemiinsa voittoihin.

  Mutta, hitaammat muutokset ovat aina pysyvämpiä.

 2. Israelin tavoite on rodullisesti puhdas Israelin valtio.
  Muualle maailmaan Israel haluaa monikulttuurisuutta ja hajottaa näin kansallisvaltiot.

  Miten tämä politiikka eroaa teidän ajamastanne valtiomallista? Näen siinä samoja
  piirteitä, paitsi että kaikki valtiot olisivat kansallisvaltioita, eikös?

  Kysyn koska haluan ymmärtää tätä rodun liittymistä itse asiaan. Se että pelkästään ihmisen rotu oikeuttaa tai ei oikeuta asumaan jossan maailmankolkassa ei ole oikeustajuni mukaista. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

  Muissa asiossa meillä ei suuria erimielisyyksiä olekaan. Olisi hienoa jos kaikista asioista voisi keskustella ilman tätä “natsikortin” pöydälle tuomista.
  Ylipäätään näen että meillä olisi paljon oppimista esimerkiksi Saksan talouden noususta 1933 alkaen. Paljon hyvää tapahtui kun kansa otti kohtalonsa käsiinsä.

  Valistakaa!!

Comments are closed.