Koti Uutisia Boikottiliikkeen voittokulku jatkuu – Brasilia purkaa sopimuksensa israelilaisen asejätin kanssa

Boikottiliikkeen voittokulku jatkuu – Brasilia purkaa sopimuksensa israelilaisen asejätin kanssa

5
Israelin Gazan-hyökkäyksen satoa.
Israelin Gazan-hyökkäyksen satoa.

Brasilialainen Rio Grande do Sulin osavaltio purkanut kaikki yhteistyösopimuksensa israelilaisen asevalmistaja Elbit Systemsin kanssa. Syynä sopimusten purkuun on osavaltion hallituksen valistuminen Israelin ja sen armeijaa varustavan yhtiön ihmisoikeusrikkomuksista muun muassa Länsirannalla ja Gazassa. Oleellinen osa hallituksen valistamisessa ja mielenilmausten järjestämisessä oli BDS Movementilla.

Elbit Systems varusti esimerkiksi miehittämättömiä lennokkeja, joita Israel käytti edellisessä hyökkäyksessään Gazaan. Hyökkäys vaati yli 2 100 palestiinalaissiviilin hengen. Sopimusten purkamisen myötä yhtiö menetti myös sopimuksen sotilaskäyttöön tarkoitetun 17 miljoonan dollarin sateliitin rakentamisesta.

BDS Movementin toimikunnan jäsen Jamal Juma kommentoi tapahtumia: “Israel pystyy pitämään yllä ihmisoikeusloukkauksiaan kansainvälisten yhteistyösopimusten avulla, esimerkkinä Rio Grande do Sulin kanssa vireillä ollut sopimus, jonka sen hallitus päätti nyt purkaa.”

Lähteet: BDS Movement, AEL.com

5 KOMMENTIT

  1. Loistavaa. Näin se yhteisön paine kasvaa pienin askelin.

    Tässä eilen uutisia lueskellessani mietin, että vaikka elämä ei aina niin auvoista olekkaan ja moni asia voisi olla paljon paremmin niin yhdestä asiasta saa olla suuresti kiitollinen. En ole syntynyt sionistiksi.

  2. Kumma juttu, miten tämä liike on näin voittoisa. Seuraavaksi liikkeen laajentuminen Yhdysvaltoihin? Siellä se oikea tuki on.

  3. En ymmärrä juutalaisiin kohdistuvaa vihaa. Israel on ainoa säällinen valtio Lähi-idässä. Arabeja ja nekruja en voi sietää.

Comments are closed.