Koti Artikkelit Arki Kansallissosialismi, naiset ja lapset

Kansallissosialismi, naiset ja lapset

24

aitijalapsi

Kansallissosialistinen nainen on suoraselkäinen, ylpeä ja itsevarma. Hän huokuu tervettä itsekunnioitusta ja rehellisyyttä.

Naisen roolit suhteessa perheeseen voidaan jakaa kolmeen osa-alueeseen arvojen ja sosiaalisen tilanteen perusteella; näitä ovat sinkku, yksinhuoltaja ja vaimo. Tietenkään perhe-elämä ei ole ainut naista yhteiskunnassa määrittävä asia, mutta keskitymme tässä artikkelissa siihen.

Kansallissosialistisessa arvomaailmassa kaikkia rooleja yhdistävät samat perusarvot. Kuitenkin siinä, miten niitä henkilökohtaisessa elämäntilanteessa toteuttaa, on eroja. Sinkkunaisten, yksinhuoltajien ja vaimojen elämä on erilaista, vaikka he uskoisivatkin samoihin asioihin.

Vaikka arki on esimerkiksi sinkuilla ja yksinhuoltajilla hyvin erilaista, on kansallissosialisti osa aina suurempaa yhteiskunnallista kokonaisuutta. Tämä yhdistää meitä kaikkia. Kansallissosialistille on tärkeää se, että hän noudattaa terveen yhteisön normeja. Elämäntilanteeseen katsomatta me kansallissosialistiset naiset olemme vahvoja, itsekunnioittavia, nykyaikaisia ja siveellisiä. Siveellisellä tarkoitan tässä yhteydessä sitä, kuinka suhtaudumme ihmissuhteisiin, “viihteellä oloon” ja seurusteluun. Kansallissosialistinen nainen haluaa elää niin, että hän voi esimerkillään opastaa muita.

 

Sinkut

Sinkkunainen on vapaa tekemään, mitä hän itse tahtoo. Hänellä on kuitenkin oltava itsekunnioitusta ja vahva arvomaailma. Myös kansallissosialistien mielestä naisen itsenäisyys on hyve. Vaikka monet seuraavista hyveistä ovatkin meistä useimmille itsestäänselvyyksiä, ne eivät kuitenkaan ole sitä kaikille. Nykykulttuuri on esineellistänyt naisen, ja meidän tulee tehdä valtavasti työtä, jotta saamme palautettua suomalaisten itsekunnioituksen. Millainen siis on kansallissosialistinen sinkkunainen?

– Itseään kunnioittava sinkkunainen ei lankea yhden illan juttuihin.
– Hän ei anna itsestään kuvaa halpana naisena vaatetuksellaan tai pyri jatkuvasti kiinnittämään vastakkaisen sukupuolen huomiota fyysisillä avuillaan.
– Hän käyttäytyy kaikissa tilanteissa arvokkaasti ja seisoo selkä suorassa.
– Hän tuntee itsensä ja omat rajansa.
– Hän ei juo itseään humalaan julkisesti. Tämä ei toki ole tavoiteltavaa myöskään yksinään.
– Hän osaa vaatia itselleen soveliasta käytöstä muilta.
– Hän antaa itsestään kuvan arvostettavana ja haluttavana yksilönä tuomatta sitä kuitenkaan julki muuten kuin käytöksellään ja sopivalla ystävällisyydellä.
– Hän ei juokse illanvietoissa vaan keskittyy itsensä kehittämiseen.
– Hän pyrkii kaikessa toiminnassaan olemaan eduksi edustamalleen aatteelle ja ottaa sen huomioon käytöksessään.
– Hän ottaa osaa aktiivisesti toimintaan, joka puoltaa aatetta, sekä seisoo sen takana täysvaltaisena osana kansallismielistä liikettä.
– Hän ei hyväksy nimittelyä, painostusta tai irtosuhteita.

 

naisperheartikkeli

Yksinhuoltajat

Yksinhuoltajia on Suomessa paljon monista eri syistä. Rooli on hyvin haastava. Yhteiskunta kohdistaa yksinhuoltajiin painetta monesta eri suunnasta. Usein haasteet täytyy kohdata vieläpä ilman muiden apua. Kuinka voittaa haasteet ja elää arvokkaasti yksinhuoltajana ja kansallissosialistina?

– Arvoiltaan terve yksinhuoltaja antaa lapsilleen rohkean ja itsestään ylpeän mallin naisesta.
– Hän on lapsilleen leijonaemo ja puolustaa näitä kaikelta, joka sotii hänen arvomaailmaansa vastaan.
– Hän pyrkii kaikessa toiminnassaan antamaan esimerkin käytöksestä, jonka toivoisi lapsen omaksuvan.
– Hän on perillä lasten harrastuksista ja puuttuu tiukasti esimerkiksi sopimattomiin televisio-ohjelmiin.
– Hän tukee lastaan kasvamaan vahvaksi ja itsenäiseksi.
– Hän antaa tarpeeksi hellyyttä ja rakkautta, jotta lapsesta kasvaa tasapainoinen.
– Hän muistaa olla ihmissuhteissaan siveellinen ja kärsivällinen.
– Hän ohjaa, opastaa ja kertoo asioiden todellisen laidan silloinkin, kun koulu tai muu taho syöttää propagandaa.
– Hän uskaltaa seisoa esimerkiksi virastojen ja koulujen julkista painetta vastaan silloin, kun niiden päätökset sotivat aatetta ja lapsen kehitystä vastaan.
– Hän ei kasvata lasta ihannoimaan väkivaltaa, mutta ei myöskään syyllistä itsensä puolustamisesta.
– Hän opettaa arvoja kuten rehellisyys, taipumattomuus, itsensä ja oman arvonsa tunteminen sekä perhekeskeisyys.

Kodin arvo on asia, joka nykymaailmassa jää hyvin vähälle huomiolle. Sekä yksinhuoltajan että vaimon arjessa se on kuitenkin arvoista perustavin. Koti on lapselle turvapaikka. Siellä voi ja saa olla oma itsensä rehellisesti. Sinne on aina tervetullut ja siellä odottaa aina syli, johon turvautua. Lapsi tarvitsee rajoja ja rakkautta sekä ohjeviivoja ja esimerkkejä. Yksinhuoltaja on tästä kaikesta vastuussa yksin. Hänen on myös suojattava lapsen mieli propagandalta, jota koulu ja valtakulttuuri meille jatkuvasti syöttävät.

 

Vaimot

Vanha suomalainen sanonta kuuluu: “Jokaisen hyvän miehen takana on hyvä nainen.” Vaikka asia ei ole näin mustavalkoinen, niin se on hyvä ohjenuora pariskunnille. Myös vaimon rooliin kuuluu monia vastuita.

– Hyvä vaimo käyttäytyy aina itsensä ja perheensä eduksi.
– Hän ei solvaa, arvostele tai juoruile perheen asioita eteenpäin.
– Hän arvostaa itseään ja pitää itsensä kunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti.
– Hän ei koskaan anna aihetta juoruille suhteesta perheen ulkopuolella.
– Hän on lojaali ja uskollinen sekä tukee perhettään.
– Hän vaatii ja saa osakseen kunnioittavaa käytöstä.
– Hän kunnioittaa puolisoaan ja perhettään.
– Hän pitää huolta kodista yhdessä perheensä kanssa.
– Hän on lapsille tuki ja turva, mutta tukee myös lasten ja isän suhteen kehittymistä.
– Hän ei missään tilanteessa hyväksy kotiväkivaltaa eikä anna sellaista tapahtua omassa perheessään.
– Kansallissosialistinen vaimo tuntee oman arvonsa ja mieluummin lähtee kuin jää alistettavaksi.

 

Yhteenveto

Koti on lapsen turvapaikka, ja siellä opitut tavat ja arvot ylittävät muun ympäristön vaikutuksen. Mikäli annamme hyvän esimerkin, käyttäydymme kunnioitettavasti ja toteutamme arvojamme, varmistamme seuraavan kansallissosialistisen sukupolven kehityksen. Esimerkillinen nainen huolehtii perheestään, on rohkea sekä uskaltaa haastaa ympäristönsä ja tarvittaessa myös viranomaiset. Painostus ei pure häneen. Hän ei hauku muita, vaan käyttäytyy aina soveliaasti ja kunnioittavasti. Tällaisen esimerkin saadessaan lapsi kasvaa rakastamaan ja vaalimaan terveitä arvoja. Tällöin ja vain tällöin voimme turvata seuraavan sukupolven kansallissosialisteja.

Pakottaminen on pidemmän päälle tehoton keino kasvattaa. Kaikki on rakennettava kunnialliselle käytökselle ja hyvälle esimerkille. Jos vanhemmat ovat selkärangattomia surkimuksia, ei lapsella ole mitään syytä kuunnella heitä. Olkaamme siis ylpeitä siitä, keitä me olemme. Välittäkäämme arvomme lapsillemme, naapurustollemme ja tuttavillemme hyvän käytöksen avulla. Esimerkki on vahvin työkalu. Sinkut, yksinhuoltaja ja vaimot – ollaan naisia isolla N:llä!

 

 

Marika Korhonen

Vieraileva kirjoittaja

24 KOMMENTIT

 1. Hieno teksti jossa paljon hyviä ohjeita, jotka tuntuu kadonneen jonnekkin historiaan molemmilta sukupuolilta…

 2. “– Itseään kunnioittava sinkkunainen ei lankea yhden illan juttuihin.”

  Mun mielestä jokaisen maailman naisen tulisi lukea tämä lause. Nykyajan kevytkenkäisyys on iljettävää.

 3. Joo.. No, kukaan meistä ei liene pyhimys, en itse ainakaan.. Erityisesti tällainen teksti miehille tarkoitettuna olisi hyvä, yleensähän se on mies joka juoksee vieraissa ja jättää perheen ja Nainen kantaa vastuun kaikesta, silloinkin kun miehellä on uusi perhe eikä entisten lasten elatus enää innosta ( kokemusta tällaisesta itsellä. Ei auttanut vaikka kuin yritin olla yllä olevan tekstin kaltainen. Lopulta juuri avujaan esitellyt nainen vei miehen huomion ja no, lopulta myös hänen rahansa..) Ikävä kyllä ei ole ainoa tapaus näissäkään piireissä. Ikävä kyllä näissäkin piireissä ulkoisilla avuilla on suurin merkitys ja arvo, ei sillä kuinka monta lasta nainen on synnyttänyt ja kasvattanut.

  • Mutta juuri tämän takiahan Pohjola tarvitseekin kansallissosialistisen vallankumouksen!

  • Toisen ihmisen huono esimerkkihän ei nyt tarkoita sitä, että pitäisi itsekin käyttäytyä samalla tavalla. Antamalla hyvän esimerkin muille, kasvatetaan parempaa sukupolvea. Toki roskaviihde pyrkii parhaansa mukaan tuhoamaan ihmisten moraalia, mutta heikko ihmisaineshan nyt on aina kulkenut muotien mukana.

   “Näillä piireillä” tuskin meinaat ainakaan Vastarintaliikkeen aktivisteja tai muitakaan oikeita kansallissosialisteja.

 4. Tulin oikeastaan surulliseksi luettuani tämän tekstin. Ohjeet ovat tottakai hyviä ja allekirjoitan ne kaikki, mutta ne ovat kovin mustavalkoisesti esitettyjä, ja kuten Satu jo kirjoittikin, kukaan meistä ei tuskin ole täydellinen pyhimys. Tämä artikkeli luo pohjaa vastustajien mustamaalaaukselle, jossa kansallissosialistielle naiset ovat “synnytyskoneita, joiden täytyy pysyä kotona hoitamassa lapsia sekä olla tuomatta itseään ja mielipiteitään esille”.

  Erityisesti minua häiritsee se, että tässä artikkelissa keskityttiin pelkästään siihen, millaisia naisten tulisi olla. Meidänkin kulttuurissa tuntuu usein siltä, että vain naiset voivat olla huoria ja seksuaalisesti vastuuttomia, kun taas samallalailla käyttäytyvät miehet ovat vain “kovia jätkiä”. Minusta näiden kaikkien ohjeiden tulisi koskettaa yhtäläisesti myös miehiä, jotta perheet ja parisuhteet voisivat oikeasti olla toimivia. En kuitenkaan tarkoita, että naisen ja miehen roolien tulisi olla samanlaisia.

  • En ymmärrä miksi näet, että teksti luo pohjaa stereotyyppiselle käsittykselle naisista “synnytyskoneista, jotka hoitaa lapsia ja pysyy hiljaa” – vai ymmärsinkö nyt kommenttisi väärin? Teksti on kyllä hiukan mustavalkoista, mutta perhe ja lapset ovat osa tervettä elämänsykliä kun siihen ikään pääsee. Eihän tässä mainita, kuinka monta lasta kunkin perheen ja naisen tulee hankkia tai että nainen ei voisi tuoda mielipiteitään esiin (päinvastoin).

   Itse takerrun nyt pieneen ja harmittomaan yksityiskohtaan, nimittäin ‘vaimo’ sanan käyttöön. Kaikki pariskunnat, myöskään kansallismielisissä, eivät ole kristittyjä ja/tai naimisissa (siis vihittynä mieheksi ja vaimoksi kirkossa tai maistraatissa), itse mukaan luettuna. En osaa samaistua tuohon “vaimona” olemiseen, paremminkin puolisona olemiseen. Puoliso on mielestäni myös hyvä sana, sillä se kuvaa sitä kuinka parisuhteessa mies on puolet ja nainen se toinen puolet.

 5. Tekstissä mainitut piirteet ja odotukset ovat pääosin aika maskuliinisia ja kävisivät yhtä hyvin miehen kuvailuun.

  Vahva, ylpeä, itsenäinen, rohkea, uskaltaa haastaa ympäristönsä.. hienoja asioita tietenkin, mutta onko lempeämmälle naiskuvalle tilaa? Onko naisen oltava miehen kopio?

  Tunnustatteko sukupuolten välisiä eroja?

  • Itse ainakin tunnustan miesten ja naisten väliset erot. Esim. naiset ajattelevat enemmän tunteillaan, kuin miehet, joten tehtäviin jossa tarvitaan kylmän rationaalista ajattelua tulisi valita miehiä. Myös sotiminen on enemmän miesten puuhaa, kuin naisten. Kokemusta on varusmiesajoiltani, ettei naiset sovi rynnäkkökivääri kädessä metsiin syöksähtelemään.
   Mitä naisen sitten tulisi tehdä? Hoiva-alalla esimerkiksi tarvitaan empatiakykyä, jota usein naisilta löytyy. Ylipäätään kaikki ihmislähtöiset työt, joissa nimenomaan peräänkuulutetaan empatiaa, ihmistuntemusta ja ihmisrakkautta, ovat naisille mahtavia!
   Nämä mielipiteet ovat toki omiani ja ehkä vähän vanhoillisia. Mutta itse teksti on soveliaampi molemmille sukupuolille, kuin ainoastaan toiselle. Nykyään miesten käytös naista kohtaan on perseestä ja esineellistynyttä. Juuri sitä mitä MTV:n kaltaiset roskakanavat meille suoltavat.

   • Kiva kuulla, että “ehkä vähän vanhoilliset” mielipiteetkään eivät ole poissuljettuja. vastarinta.comia tulee välillä lueskeltua uteliaisuudestani, mutta tämä juttu on jäänyt mietityttämään.

    En pidä itseäni selkärangattomana tai jonain peukalo keskellä kämmentä-tyyppinä, mutta jättäisin tietyt asiat mielelläni miesten käsiin. Vastaavasti sitten on muita asioita, jotka tuntuvat hyvinkin luontevilta. Annoitkin tästä muutaman hyvän esimerkin.

  • Nykymaailmassa kansallissosialistisen naisen pitää olla tavallista rohkeampi ja vahvempi seistessään aatteensa takana. Kaikki tietävät miten kansallissosialismiin ja kansallissosialisteihin suhtaudutaan, ei kovinkaan myötämielisesti. On siis välttämätöntä korostaa näitä ehkä sitten maskuliinisilta kuullostavia piirteitä, jotka kuitenkin ovat hyveitä myös naiselle. Liiaksi ei voi myöskään korostaa sitä itsekunnioitusta mikä nimenomaan nuorilta naisilta tuntuu nykyään puuttuvan lähes täysin.

   Naisten ja miesten välillä on silti selvät erot. Naiselle ei vaan nyky-yhteiskunnassa anneta tarpeeksi sijaa olla se kodin huolehtija ja lasten kasvattaja. Keskitytään uraan ja työelämässä menestymiseen, joka tekeekin miehistä ja naisista enemmän samankaltaisia. Mielestäni kansallissosialismi kannustaa nimenomaan päinvastaiseen. Nainen on kodin ja perheen hellä ja rakastava sydän, mies tekee työn perheensä eteen, suojelee ja puolustaa.

   Ei vahvuus, rohkeus, ylpeys ja itsenäisyys tee naisesta miehen kaltaista. Ne ovat välttämättömät voimavarat selviytymiseen ja hyvä pohja perheensä tukemiseen sekä huolehtimiseen. Rakkaus, lempeys ja hellyys tulevat naisesta itsestään, on vain hyvä muistuttaa, että naisen ei tarvitse elää ja olla tämän päivän “naisihanteen” kaltainen.

  • Liiallinen kiltteys ei ole hyvästä naiselle, koska vain sitten aiheuttaa sen mikseivät naiset osaa kritisoida monikulttuurisuutta yms. Itse olen samaan aikaan urheilullinen ja vahva, mutta naisellisesti pukeutuva. En kuitenkaan ole avuton mekko päällä vaan uskallan painiakin jos mun kimppuun hyökätään. En todellakana voi koko ajan kulkea miehen saattamana ja tuohan vain tekee naisesta enemmän jonkun lapsen kaltaisen, jos pitää aina olla mies mukana. Voisin sanoa itseäni enemmän rautaisen naiselliseksi naiseksi, joka osaa olla äiti ja vaimo, mutta uskaltaa liata kätensä ja tarttua aseisiinkin.

 6. Kyllä tämä miehiäkin koskee ihan yhtä paljon omasta mielestäni. Hyvä artikkeli kuitenkin!

 7. Olen katsonut kauhulla Itä-Helsingissä kun nuoret suomalaiset tytöt pukeutuu ja kääyttäytyy kuin huorat. Ympärillä loisii sangen usein joukko neekereitä kultaketjuineen, jotka omasta mielestään omistavat suomalaiset naiset. Jos joku ohikulkija katsoo menoa pidempään tai paheksuen, alkaa uhkailu ja huutelu. Neekeripetterit saa nussia ketä haluaa ja jos ei miellytä on rasisti ja saa turpaansa. Lapsetkaan ei ole turvassa: kännyköitä, rahaa ja merkkivaatteita rosvotaa ja uhataan pahoinpitelyllä jos kertoo jollekin. Kokeilkaas suomalaiset miten käy jos menet lähellekkään mamutyttöä – hyvä jos jäät henkiin. Tuntuu että valtaosa nuoremmasta sukupolvesta polttaa juo ja kulkee kaduilla tatuoituna ja lävistettynä. Ennen noin käyttäytyivät vain yhteiskunnan pohjasakka. Kauneus- ja moraaliarvot on nykyään poljettu suohon. Veteraanien verenperintöä pilkataan ja valkoinen rotu saa pelätä omassa maassaan mamuja!

 8. En usko että artikkelia on kirjoitettu käskyttämään tai syyllistämään Suomalaista naista tai naisen asemaa. Ja vaikka artikkelissa käsitelläänkin vain naista tulee miesten kantaa oma vastuunsa sekä perheysteisössä että yhteiskunnassa. Artikkelin voi lukea miesnäkökulmastakin ja peilata omaa toimintaansa ja näkökantojaan artikkelin kautta naisen näkökulmaan.

  Meistä jokainen on tehnyt päätöksiä tai toiminut menneisyydessään niin että nykyisellä tiedolla toimisi toisin. Kukaan meistä ei ole mallikansalainen mutta se on tärkeää että nyt ajtellaan toisin, toimitaan toisin. On tärkeää että yksilö oppii, kehittyy. Henkilön tulisi kehittyä koko elämänsä ajan ja samalla opastaa muista, jotta heidän ei tarvitse tehdä samoja virheitä.

  Ihmisiä putoaa välillä onnetomien sattumien kautta tilanteeseen jossa yhteiskunta antaa lämmintä kättä ja “kaveripiiri” hylkää. Meidän jokaisen tehtävänä on auttaa, varsinkin omia jäseniämme, mutta myös muita. Jos me emme sitä tee, ei sitä tee kukaan muukaan. Yhteiskuntamme on ajettu sellaiseen sekasortoon ja taloudelliseen ahdinkoon että sieltä ei oikeasti apua tarvitseva sitä saa.

  Artikkeli oli sikäli hyvä että se korostaa vanhaa lausahdusta:”Jos et itse arvosta itseäsi, ei kukaan muukaan arvosta”. Sopii sekä miehille että naisille. Ja jos itsekunnioitus on kohdallaan, hyvin nopeasti samanhenkiset täyttävät lähipiirin. Kiinalaisilla on sanonta:”Luullaan että ympäristö muokkaa ihmistä, mutta ihminen muokkaa ympäristönsä”. Tämä lause kuvaa hyvin ihmisen toimintaa sekä asuinympäristössää että ystäväpiirissään. Positiivinen asenne luo positiivisuutta. Ja vaikuttaa ihmisen ympäristöön positiivisesti.
  Luokaamme siis omalla toiminnallamme ja esimerkillämme parempi ympäristö, yhteisö ja yhteiskunta. Eikä laiteta kaikesta vastuuta naisille, eihän?

 9. Isänmaallisille nykynaisille hyvinä ihanteina toimisivat oivasti Saksan lentäjäsankari(tar) Hanna Reitsch, ja Suomemme isänmaallinen suurnainen,
  Hilja Riipinen.

 10. Ajankohtaista asiaa ja tärkeitä arvoja esille tuova artikkeli. En kuitenkaan erottelisi “yksinhuoltajan” ja “vaimon” arvoja ja hyviä ominaisuuksia. Yksinhuoltajaa koskevat arvot koskevat aivan yhtä lailla “vaimoa”. Parisuhde ei poista äideiltä yksinhuoltajaäidin vastuita. Itselläni myös särähti korvaan “vaimo” – sanan käyttö, koska avoliitot ovat tänä päivänä niin yleisiä. Mutta tämä jälkimmäisin asia on nyt vain sivuseikka koko artikkelin ydinsanoman ohessa.

  Mielestäni artkkelia ei kenekään naisen pidä lukea korvat punaisena jos ei ole kehdosta asti osannut elää kansallisosialistisen esimerkillisesti. En usko, että kukaan voi sanoa aina eläneensä täysin esimerkillisesti, ihminen on erehtyväinen. Tärkeintä on, että hyväksyy mahdollisest erehdyksensä ja että jatkossa keskittyy menneiden vatvomisen sijaan omaan kehittymiseen ihmisenä ja kansalaisena. Hyvä esimerkillinen käytös on jotain mitä jokaisen tulisi aina tavoitella, mutta aimpi “kuoppaisempi tie” ei estä kuitenkaan ketään kasvamasta hyväksi kansallisosialistiksi.

 11. Jaahas? Onko Marika Korhonen mies? Teksti ei perustu lähellekkään todellista elämää. Oletteko te kansallissosialisti miehet miehiä ollenkaan? Käyttekö töissä, elätätte perheenne, kasvattatte, koulutatte lapsistanne yhteiskuntakelpoisia omilla jaloillaan seisovia, kunnollisia ihmisiä, veronmaksajia? Saatteko niin paljon liksaa, että vaimo voi olla kotona siveelisesti, ryhdikkäästi pullantuoksuisena ja haluttavan seksikkäänä, huoliteltuna odottamassa teitä, vain teitä, ihanan ihmeellisiä aviomiehiä kotiin?
  Olen itse mennyt rakkaudesta avioliittoon jo hyvin nuorena ja olen myös liitossa pysynyt! Kaksi lasta olen kuitenkin periaatteessa yksin kasvattanut, elättänyt ja kouluttanut ja siinä onnistunutkin. Molemmilla nykyisin, niin harvinainen vakituinen työpaikka, omat kämpät, autot sun muut, jotka ovat nykyihmiselle se onnistumisen mittari. Mieheni on seurustellut enimmäkseen kuningas alkoholin kanssa. Nyt on sairaseläkkeellä ollut jo 7- vuotta. Olen jopa omaishoitaja hänelle. Avioliittomme jatkuu siis kuolemaan asti. Olen ollut koko ikäni töissä, veroja aloin maksaa 16-vuotiaana. Siis ennenkuin eläkkeelle “pääsen” olen ollut työelämässä 49-vuotta. Olen joutunut kasvamaan vahvaksi ihmiseksi, koska mielestäni lapsia tehdään vain yhden miehen kanssa, jos on lapsia ei erota. Eroperheiden elämä on levotonta, kaikki joutuvat kilpailemaan omasta paikastaan, avioliitossa kaikki ovat samalla viivalla. Nyt minulla on hyvä duuni edelleen, liksaakin jää mukavasti, aina ei ole ollut näin. Ruuhkavuosina sain vatsahaavan, kun mietin miten laskut saa maksettua? Olen siis, niin kansallissosialistinen äijä mieleltäni, sillä erotuksella, että olen ollut, pullantuoksuinen äiti ja uranainen, olosuhteiden pakosta. Mitä tästä ryhdikkäästä periaattelisuudesta itse olen saanut,hyvät lapset. Haluaisin kuitenkin olla joskus heikko nainen, en aina se vahvempi osapuoli. Sakasan sodan aikainen ajatus: koti, lapset, keittiö, veisi minulta kuitenkin itsenäisyyden, jonka omat ansiot suovat!

 12. älkikasvun hankkimista lykkää länsimainen trendi kouluttautua ja kokea kaikkea ennen kuin lapsi ja perhe ‘kahlitsee’ naisen aloilleen. Kokea kaikkea tarkoittaa tässä matkustelua, irtosuhteita, alkoholia ja sen sellaista.
  Jokainen tietää, että on kaikin puolin biologisesti enemmän oikein saada lapsi 20-vuotiaana, kuin 30-vuotiaana. Nykyään tuntuu, että 20-vuotiaita, ja varsinkin hieman alle 20-vuotiaita, pidetään kyvyttöminä kasvattaa lapsi. Faktatietoa seuraavasta minulla ei ole, mutta uskoisin, että esimerkiksi sotiemme veteraanit ovat saaneet kasvatuksensa juurikin parikymppisiltä äideiltä. Ja hyvin meni.

  Tämä kommentti siksi, että suomalaisten suhtautuminen nuoriin äiteihin on kerrassaan raivostuttavaa. Perhe on voimavara, miksei sitä saisi olla perustettuna ennen korkeakouluopintoja?

  • Feminismi “vapautti” naiset työelämään. Kukapa sitä nyt ei mielummin olisi 8 tuntia päivässä töissä kuin viettäisi aikaa omien lastensa kanssa.

 13. Nykyään kaikki on niin pinnallista ja kiiltokuvamaista,jolloin unohtuu se tärkein naisilta. Itsensä kehittäminen.

Comments are closed.