Koti Artikkelit Arki Kansallissosialismi kansanterveyden näkökulmasta

Kansallissosialismi kansanterveyden näkökulmasta

11

Suomessa juodaan alkoholijuomia runsaasti. Rahassa mitattuna liiallinen alkoholin käyttö aiheuttaa noin miljardin euron kustannukset julkiselle sektorille. Alkoholi on yksi suurimmista kansanterveyden heikentäjistä tupakan ja huonon ravinnon kanssa.

Sillä on suoria haittavaikutuksia käyttäjän omaan terveyteen ja lähipiiriin sekä epäsuoria yhteiskunnallisia vaikutuksia, kuten lisääntyneet poissaolot työpaikoilla. Tutkimusten mukaan yleistyvinä ongelmina voi myös mainita päihtyneiden pelkääminen julkisilla paikoilla, naisten ahdistelu ja lisääntynyt väkivallan uhka. Kyse ei siis ole vähäpätöisestä ongelmasta, ja lähes 300 000 suomalaista onkin kärsinyt vakavia haittoja läheisensä juomisesta.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet liikunnan harrastamisen edistävän ihmisen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Liikunnalla on positiivinen vaikutus tyytyväisyyteen, mielialaan ja minäkäsitykseen. Ne ovat riippumattomia ihmisen yleisestä terveydentilasta. Terveys ja toimintakyky ovatkin yhteydessä liikunnan määrään, ja liikunta vaikuttaa depressiosta kärsiviin positiivisesti. Ei ole mitään tutkittua syytä, miksei jokaisen kannattaisi harrastaa urheilua tai kuntoliikuntaa omien kykyjensä ja terveydentilansa mukaisesti.

Luonto on ollut ja tulee olemaan aina osa suomalaista kulttuuria. Vastarintaliikkeen kansallissosialistit arvostavat luontoa ja sen läsnäoloa jokapäiväisessä elämässään. Emme pidä esimerkiksi metsiä resursseina, joita ihmisellä on “oikeus” käyttää hyväksi. Luonnolla on itseisarvo. Taloudellisten tulojen tavoittelun ohella ympäristöä tulisi suojella virkistyskäyttöön. Perinteisen metsäluonnon sekä soiden kohteluun tulisi kiinnittää huomiota. Näin voimme ehkäistä uusien uhanalaisten lajien syntyä ja olla vaarantamatta ekosysteemiä enempää.

Hallitus teki tänä kesänä harvinaisen positiivisen päätöksen, kun sisäministeriön määräyksestä 26.8.2017 liputettiin Suomen luonnolle. Luonto edustaa koko kansallista yhteenkuuluvaa identiteettiä. Se on lähtökohtana kaikelle elämälle, ja sen antamia suunnattomia henkisiä arvoja ei voi rahassa mitata.

Kansallissosialisti ei ainoastaan arvosta edellä mainittuja asioita, vaan toteuttaa niitä itse joka päivä esimerkiksi Vastarintaliikkeen aktivistina. Fyysisestä kunnosta huolehditaan liikkumalla ja urheilemalla yhdessä. Kunnon ohella kehitetään jatkuvasti itsepuolustustaitoja. Alkoholin käyttöä kannustetaan minimoimaan, ja moni jäsen pidättäytyy siitä kokonaan. Suomen luontoa tehdään tutuksi yhteisillä retkillä, joista voi mainita esimerkiksi kesällä toteutetun melontaretken tässä tuhansien järvien maassa.

Kehotamme kaikkia ihmisiä pitämään huolta omasta terveydestään ja toivomme kaikkien suomalaisten lähtevän Vastarintaliikkeen kansanterveystalkoisiin mukaan. Jos jokainen suomalainen kokeilisi edes kuukauden ajan liikunnallista, alkoholitonta ja terveellisestä ravinnosta koostuvaa elämää, jäisi moni sille tielle. Kyse onkin kansantaloudellisesti erittäin merkittävistä asioista sekä vanhojen henkisten ja vihreiden arvojen esiin nostamisesta.

Sote-uudistus pyrkii leikkaamaan terveysmenoja noin kolme miljardia euroa. Suurimpien uhkakuvien perusteella ne voivat nousta tulevina vuosina noin 20 miljardiin. Kokoomuslaisella leikkauspolitiikalla suomalaisia tuskin kyetään kannustamaan valitsemaan paremmat elämäntavat. Tarvitaan sen sijaan kansallissosialismia ja asennevallankumousta.

Vastarintaliike ei siis ole ainoastaan suomalaista kulttuuria vaaliva poliittinen järjestö. Se on terveellinen ja kansakuntaa hyödyttävä elämäntapa.

 

Vesa Apo

 

Lähteitä:

Janney, C. A., Richardson, C. R., Holleman, R. G. et al. 2008. Gender, mental health service use and objectively measured physical activity: Data from the national health and nutrition examination survey (NHANES 2003–2004). Mental Health and Physical Activity.
Kaila-Kangas, Leena (toim.). 2016. Alkoholi ja työkyky suomalaisten väestöaineistojen valossa. Työterveyslaitos.
Mäkelä, Pia ym. (toim.) 2010. Suomi juo – suomalaisten alkoholinkäyttö ja sen muutokset 1968–2008. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.
OECD. 2015. Tackling Harmful Alcohol Use: Economics and Public Health Policy.
Päihdetilastollinen vuosikirja. 2017. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

11 KOMMENTIT

 1. Tulkitsen tämän niin että meidän jokaisen tehtävänä on potkia tuttavatliikkeelle jos ovat sohvaperunoiksi alentuneet. Henkilökohtaisesti käytävä raahaamassa mukaan iltalenkille ja kannustettava elämäntapamuutokseen.

  Tämä syksy on sikäli hyvää aikaa että on pimeää jolloin kenenkään ei tarvitse pelätä ylimääräisten kurvien näkymistä. Ja luontevasti syksyn lenkeiltä päästäänkin talveen pakkasille. Ja sitten keväällä meillä onkin ihan uusia ihmisiä tuttavapiirissä. Jotka toivottavati osaltaa ottavat mukaansa uusia ihmisiä.

  • Mahtavaa ja hyvää mieltä tuottavaa liikuntaa on tietenkin liikkeen materiaalin jako postilaatikoihin. Siitä on hyvä aloittaa jopa jos ei missään superkunnossa vielä olekaan.

 2. Ihan hyvältä kuulostaa! Kunhan ei vaan liian ankaraksi mene. Joskus on aika juhlan, ja miksei silloin voisi malja kohota, ja herkkuruokakin maistua.

  • Ei tossa puhuta mistään nolla linjasta, lähinnä liputetaan se puolesta, et voi myös tehdä muutakin ku juoda kossua baarissa.

  • Venäjällä on sellaisia nationalistisia järjestöjä jotka pidättäytyvät kokonaan alkoholista,tupakasta,huumeista yms. Jotkut eivät edes käytä kofeiinia. Sellaista Straight Edge meininkiä, näkyy ainakin toimivan hyvin juuri nuorison kohdalla. Ei ihan perus iivanoita 😀 Toki näissä piireissä käytetään steroideja ainakin ja jotain muita bulkkausmömmöjä, mutta entä sitten.

    • Tajuan enkä suosittele roinaa kenellekkään. Iivananmaalla on vissiin eri käsitykset kuitenkin ja saahan siitä hetkellisen edun mutta joo tiedän tiedän… Mutta kyllä nää Straight Edge hommat on niin siistejä että ainakin itse katson tietoisesti läpi sormien jotain steroidien käyttöä.

 3. On hyvä että tässä mainitaan että tarvitaan asennevallankumous. On vielä todella pitkä matka siihen että suurin osa ihmisistä (varsinkin nuorista) ymmärtää tämän ja varsinkin kun yhteiskunta kohtelee omia kansalaisia 2 luokan kansalaisina niin se on huomattu että tämmöiset asiat saattavat ajaa kansaa viinapullon ääreen. Nuoret näkee aivan liian paljon kaikkea sellaista roskaa missä rappiokäytös normalisoidaan tai nostetaan jopa jalustalle.

 4. Tästä mä tykkään! Pitäkää tää positiivinen linja yllä, näyttäkää propagandassa vahvasti että kansallisosialistit haluavat huolehtia terveydestä, ympäristöstä, eläinoikeuksista ja osallistuvat aktiivisesti kansan hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

  Just niitä vanhustenulkoilutusjuttuja esim. Kelaa miten hienoja propagandakuvia saatais siitä!

  • Painotus siis tähän positiivseen puoleen, saatte imagoa parannettua huomattavasti.

Comments are closed.