Koti Aktivismiraportit Juhannuksen melontaretki

Juhannuksen melontaretki

1

Vastarintaliike järjesti jäsenilleen tänä vuonna vaihtoehtoisen tavan viettää keskikesän juhlaa. Päätimme, että tänä vuonna tylsä kaupunkijuhannus saisi jäädä väliin. Sen voi huomattavasti mieluummin viettää siellä, missä se parhaiten näkyy: maamme kauniissa luonnossa!

Vuokrasimme kanootteja ja kajakkeja, joilla tutustuimme Repoveden kansallispuiston jylhiin kalliomaisemiin. Osa aktivisteista saapui paikalle jo päivää ennen varsinaista lähtöä rentoutumaan arjen vilskeestä kansallispuiston rauhaan ja puhtaaseen ilmaan.

Retken aikana kävimme läpi Repoveden jylhimmät maisemat, niin huipulta kuin vesirajan tuntumastakin. Tyyni ja puolipilvinen sää suosi eritoten melomista, ja myös hyttysten yllättävän vähäinen määrä oli osallistujien mieleen. Meloessamme tyynessä juhannusyössä pääsimme seuraamaan komeita juhannuskokkoja, jotka kruunasivat koko reissun: tyyni kesäilta, kaunis järvimaisema ja perinteikkäitä kokkoja pitkin järven rantoja. Enempää ei juhannukselta voisi juuri toivoa!

Erityisen antoisaa retkestä teki se, että kajakeilla melominen oli useimmille täysin uutta puuhaa. Kävimme läpi myös leiriytymisen ja erätaitojen perusteita, sillä moni osallistujista oli ensi kertaa retkeilemässä.

Oletko sinä kiinnostunut retkeilystä ja erätaitojen harjoittelusta hyvässä seurassa? Ota yhteyttä: vastarintaliike[at]vastarinta.com

1 KOMMENTTI

Comments are closed.