Koti Uutisia Kaksi länsimaalaista naista raiskattu Intiassa

Kaksi länsimaalaista naista raiskattu Intiassa

0

Intiassa on jälleen tapahtunut uusia raiskauksia. Tällä kertaa uhreiksi joutuivat yksi amerikkalainen ja yksi irlantilainen nainen.

Kolme miestä joukkoraiskasi 30-vuotiaan amerikkalaisnaisen tiistai-aamuna Intian Manalissa. Nainen oli matkalla majapaikkaansa vierailtuaan ystävättärensä luona, ja päätti liftata kotiin. Hänet otti kyytiin kolme miestä, jotka kävivät naisen kimppuun ja raiskasivat hänet.

Nainen teki rikoksesta ilmoituksen ja poliisi pystytti tiesulkuja, jotta kaupungista poistuvat autot voitaisiin tarkistaa. Ketään ei ole kuitenkaan toistaiseksi otettu kiinni.

Tapaus sattui vain joitain päiviä sen jälkeen, kun irlantilaisen 21-vuotiaan naisen kerrottiin tulleen huumatuksi ja raiskatuksi. Nuori nainen oleskeli Kalkutassa, jossa tämä oli tekemässä hyväntekeväisyystyötä. Hänet raiskattiin lauantaina syntymäpäiväjuhlien päätteeksi.

Poliisi pidätti 35-vuotiaan Sujoy Mitra -nimisen liikemiehen naisen raiskauksesta epäiltynä. Poliisi epäilee, että Mitra olisi laittanut huumausainetta irlantilaisnaisen teehen. Miehen kerrotaan raiskanneen naisen illalla, kun tämä oli joutunut huumeen vaikutuksen alaiseksi. Rikoksesta epäilty mies kieltää syyllistyneensä raiskaukseen.

Intiaan matkustavien naispuolisten turistien määrän kerrotaan vähentyneen 35 prosentilla. Tähän ovat vaikuttaneet Intiassa viime aikoina uutisoidut seksuaaliset häirinnät ja raiskaukset.

Irlannin ulkoministeriö on kehottanut Intiaan matkustavia naisia varovaisuuteen. Ministeriön Internet-sivuilla todetaan, ettei naisten tulisi matkustaa maahan yksin, ja että “naispuoliset matkustajat saavat usein osakseen epätoivottua huomiota, joka ilmenee verbaalisena ja fyysisenä ahdisteluna”. Myös majoittumisen valintaan on kiinnitettävä huomiota.

Valtaisia protesteja herättäneet joukkoraiskaukset ovat saaneet Intian hallituksen pidentämään raiskauksista saatuja vankeustuomioita. Myös kuolemanrangaistus on otettu käyttöön tapauksissa, joissa raiskauksen uhri kuolee tai joutuu koomaan. Lakiin on myös säädetty rangaistukset tirkistelystä, vainoamisesta, happohyökkäyksistä ja naiskaupasta.

 
Lähteet: Nordfront, Daily Mail

 
Aiheeseen liittyen:

Omankädenoikeutta Intiassa