Koti Uutisia Lehdelle syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Lehdelle syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

0

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Magneettimedia-lehdessä ja Magneettimedia.com-verkkosivustolla julkaistujen sionismikriittisten tekstien johdosta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske syyttää Magneettimediaa rikoslain 11 luvun 10 §:ssä säädetystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte nostettiin lehden ja sivuston kustantaman yhtiön edustajaa vastaan, joka on käyttänyt päätösvaltaa kirjoitusten julkaisemissa. Myös yhtiötä vastaan on nostettu yhteisösakkovaatimus.

Kalskeen käsityksen mukaan Magneettimedian julkaisemissa artikkeleissa solvataan ja panetellaan juutalaisia kansanryhmänä. Apulaisvaltakunnansyyttäjän tulkinnan mukaan sionismin kritisointi näyttäisi siis olevan myös juutalaisia loukkaavaa kritisointia.

Myös alkuvuodesta Magneettimedia joutui sananvapauden vihollisten vainoamaksi, kun Suomen juutalaisten keskusneuvosto sekä oululainen yksityishenkilö tekivät tutkintapyynnön “Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke” -nimisestä kirjoituksesta. Artikkeli käsitteli sionistien osuutta maailman taloudellisissa ja sosiaalisissa kriiseissä.

Magneettimedia on käsitellyt monia valtamedioille arkoja aiheita, kuten median hallintaa, holokaustia ja Israelin sotarikoksia. Apulaisvaltakunnansyyttäjän päätös vaikuttaakin enemmän yritykseltä hiljentää valtavirrasta poikkeavien medioiden äänet kuin tarkoitukselta tuoda oikeutta mahdollisen rikoksen uhreille.

 
Lähde: Valtakunnansyyttäjävirasto

 
Aiheeseen liittyen:

Suomen juutalaisjohtaja murhaa sananvapauden
Magneettimedia: Yle kuuluu sionistisen eliitin vaikutuspiiriin
Kuinka mediaa luetaan